Samira, 25 år, Stockholm

Nybliven mamma!

Imorgon är han tre veckor gammal. Imorgon är det tre veckor sen jag stod framför spisen, kokade pasta och vattnet gick. Du bestämde dig för att komma och göra oss till världens lyckligaste föräldrar. De här tre veckorna har varit helt underbara. Att få slumra till med dig liggandes bredvid och sen och vara det första jag tittar på när jag öppnar ögonen är nog det finaste ögonblick i mitt liv. Att få sitta och snusa i ditt hår, och bara känna doften av dig är det bästa jag vet. Jag känner mig så otroligt lyckligt lottad att jag får vara din mamma. Du är så ljuvlig och jag är så tacksam till livet.

Imorgon börjar vår höst tillsammans. Abbe börjar jobbar och vi ska vara hemma tillsammans och hitta på massor av roligt. Första dagen börjar med ett besök hos bvc. Det allra första! Är så sjukt nervös då jag aldrig har varit ute ensam med honom. Har fortfarande inte bestämt mig om jag ska ta bilen eller ta vagnen dit. Nackdelen med bil är att jag inte kommer kunna se honom medan jag kör för han är i baksätet och sen är jag bara så jäkla nervös inför att köra bil med det värdefullaste jag har, tänk om jag krockar? Med vagnen är nackdelen att jag inte riktigt vet om han tycker om liggdelen eller inte. Ena gången gallskrek han och andra gången så sov han. Sen har jag inte hunnit prova vagnen mer. Kan man föresten parkera vagnen någonstans på bvc? Måste jag har vagnlås då?

Kommer jag kunna time:a in amning och blöjbyte precis innan vi går/åker så han håller sig nöjd åtminstone en timma (och även under bvc besöket)? Och amma offentligt, det verkar så stressigt! Har inga bra amningsplagg….

Spännande!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *