Samira, 25 år, Stockholm

11 veckor

Hej!

Det var ett tag sen igen, har inte riktigt hunnit med att få in rutiner med bebis. Alla dagar är ganska olika fortfarande. Han har däremot börjat sova lite grann på dagarna i alla fall, någon timme hit och dit. Sen sover han alltid i bilen. Därmed så har jag blivit en underhållare på heltid. Det blir sång, dans, sagor och mycket lek med Elias. Det är så roligt men man kan bli riktigt trött utav det också. Och när han underhåller sig själv (i mama-roon eller babygymmet) då äter jag mat eller går på toa. Haha. Så, det är mina dagar!

Men har börjat filma mer med go-pron, så mycket roligare sätt att dokumentera. Så blir nog inte så mycket skrivande här framöver.

Nu ska jag fortsätta läsa min bok (not that kind of girl med Lena Dunham) medan han sover. Sen blir det suga rent hans näsa för han är förkyld mitt lilla hjärta! Kalendern står tom idag, känns skönt speciellt när det är så grått och tråkigt väder. Vi försöker ha åtminstone 2 dagar i veckan vi bara är hemma och myser. Resten av dagarna går vi ut och fikar, handlar middag, tar långa promenader, får besök eller tar en tripp någonstans. Det brukar oftast gå bra, men nästa gång vi går till Fotografiska tar jag med mig bärselen…

Magmassage

Godmorgon! Äntligen lördag! Älskar helger, då hela familjen bara kan umgås hela dagarna. Det är verkligen livet. Vi brukar alltid äta frukost i sängen på lördagar och leka och gosa med Elias (samt amma mellan varven). Sen brukar vi oftast åka till farmor och farfar och äta lunch och bara ta det lugnt.

Idag ska vi hälsa på Abbes kompis nya bebis, ska bli roligt att se en bebis som är mindre än Elias. :) Föresten så har Elias fått en hel del gaser i magen. Så nu är den magmassage varje dag och vi ska handla semperdroppar idag. Man ser verkligen hur lycklig han blir när han har pruttat och bajsat, min lilla bebis.

Elias har föresten börjat somna av sig själv! Blev chockad första gången, då hade jag lämnat honom i sängen för att jag skulle göra något, och när jag kom tillbaks låg han och sov. Så sov han i en timme. Känns skönt att han känner sig trygg nu att kunna somna själv. Förut har han somnat på bröstet eller i famnen och sen har vi fått lägga över honom i sängen.

Nu ligger han och sover, så ska passa på att läsa lite ur min bok (Tid av Alex Schulman och Sigge Eklund) som är så himla bra. Har inte många sidor kvar nu, ska försöka läsa ut den nu, hejsvejs.

2 månader

Elias är nu 2 månader gammal (eller ung). Vi var på kontrollen i måndags och han vägde 5,6kg och var 60,3 cm lång. Han var riktigt kinkig, grät hela besöket och när vi gick igenom centrum. Lagom jobbigt, men det finns ju inte så mycket att göra än att ta upp och trösta eller akut-amma. Däremot hade jag önskat att han tog nappen..hur får man dom att ta nappen? Han spottar ut den jämt, har provat flera. Men ska försöka vara lite mer ihärdig nu närmaste dagarna…får se hur det går.

Hur som helst så är han fortfarande världens mest nyfikna bebis som är på g nästan hela dagarna. Han älskar olika färger, speciellt rött! Fått honom att sova lite grann på dagarna nu, men inte varje dag. Är glad att han sover på nätterna i alla fall. I natt däremot så vaknade han vid fyra och bajsade ner hela sig. Han hade bajs ända upp i nacken! Hur är det ens möjligt? Så det var bara att tvätta, torka och byta om. Han blev pigg och ville leka. Det blev en rejäl sovmorgon idag kan jag säga..

Imorgon blir det lunch med M, blir vår första lunch så får hoppas att han sover igenom den så jag kan få äta. To be continued…

Vi hörs!

Sju veckor.

Tillbaks igen efter nytt sov-försök. Det är att tur att man kan liggamma, kan då smita ut bröstet och försiktigt lämna sovande bebis. Funkar ibland!

Nåja, det händer så himla mycket nu med lilla Elias. Han pratar, han skrattar och han leker, det är så roligt! Han världens underbaraste bebis. Upplever honom som en glad, otroligt nyfiken och stark bebis som älskar att leka både i gym, på skötbädden och med mamma och pappa. Nu är han sju veckor, och kan helt ärligt säga att det har varit de bästa sju veckorna i mitt liv. Jag blir bara så lycklig när jag ser hans fina ansikte, det finns inget som slår det.

Visst saknar man egentiden och att stimulera hjärnan lite mer med annat men just nu är det okej. Tänker att jag får börja träna och lämna honom med pappa lite längre perioder när han blivit lite större. Kanske om ett par månader, lagom till nästa år. Nu vill jag ge allt jag har till honom. Vi lyckas ändå hitta på roliga saker ganska ofta. Varit nere på stan (dock ingen bra idé vid rusningstid…), varit på barnmässa och är ofta och hälsar på morbror, mormor, morfar, farmor och farfar. Nästa vecka ska vi luncha med Mahi. Och jag älskar faktiskt våra dagliga promenader. Det är så himla mysigt. Speciellt om man hinner med en podcast, eller en liten stunds läsning.

Ikväll kommer tjejerna och vi ska äta ute här nere (nära hemma). Det blir första gången jag är utan Elias, så det känns lagom att det bara är fem minuter ifrån. Pumpat ut 200ml till Abbe, just in case.

Natten.

Godmorgon! Sitter i vardagsrummet och dricker alldeles för starkt kaffe. Natten har varit TUFF. Bebis vill ej sova. Jag har ont i tanden. Ingen bra kombo.

Är däremot väldigt tacksam över att han är vaken och vill leka och inte är ledsen. Ska prova med en flaska ersättning i natt innan sovdags och se om det hjälper något. I natt har han vaknat och ammat fem sekunder och sen somnat och gjort så varje halvtimme, så konstigt? Det blir ju inte direkt så mycket sömn för mig då..

Åh, nu har han vaknat! Måste dra. Vi hörs!