SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCTopp: H&M / Shorts: Gina Tricot / Skor: China Girl / Hatt: Lindex/ 

Tidigare idag så var jag på flera castningar och jag tänkte att jag skulle berätta för er hur en casting går till.

För att få modelljobb så måste du gå på Castingar, det finns undantag då de bokar dig direkt genom att de sett bilder på dig från agenturen.
Här i Istanbul finns det otroligt många castingar, förra veckan gick jag på 4-7 stycken varje dag.
Dagen börjar med att en bil kommer och hämtar upp alla tjejer från lägenheten kl 08.30 varje morgon, ibland hämtar de 10.00. Varje dag ska vi ha med oss våran bildbok, ha på oss högklackat, tajta kläder, fint hår och smink. Vi tillbringar stor del av dagen i bilen som kör runt oss, eftersom att Istanbul är en så stor stad så tar det en bra stund att åka runt. Bilen stannar aldrig förutom på castingarna, alltså kan vi inte gå och köpa mat eller något, inget vatten, det måste man se till att ha med sig. Just nu är det varmt i Turkiet så bilen blir super varm så man kan inte ha med sig vilken mat som helst. Men det gäller att vara kreativ, så länge man är det så finns det massvis med olika mat man kan ta med.

Alla castningar är olika. Det ä vanligast att man kommer in och ställer sig på ett led så att kunden kan kolla och peka ut vilka han/hon gillar. De som inte blir utvalda får gå och sätta sig och vänta tills de andra är klara. De som blir utvalda får gå och sätta på sig kläder för att sedan göra en snabb plåtning eller gå en catwalk. Det är ju super olika då man castar för olika jobb.

När det är klart så går vi tillbaka till bilen och åker till nästa casting. Sedan får man veta några dagar senare om man fick jobbet eller inte.

På kvällarna kommer vi hem runt 20.00… så det blir långa dagar med mycket väntan. För mig är det lite extra tråkigt då ingen är från Sverige och det är ingen som är jättebra på engelska. Han som kör runt oss kan ingen engelska alls. Vi kommunicerar utan ord med varandra, lite teckenspråk. Haha, men det funkar bra det med 😉
Imorgon blir det jobb! WIIIE! super kul och spännande! 😀 Det är ett jobb då jag ska bära slöja.
Love, Ellinor

 

 

 

0 kommentarerKommentera »

  1. Postat av: Aaron

    Nice poolside pics Ellinor, have a good weekend.

    URL:
  2. Postat av: stina

    Testa google översätt, riktigt smidigt!

    URL:

Lämna en kommentar