En livsstilsblogg om mammalivet i Stockholms Skärgård som biträdande förskolechef och hälsocoach med fem flickor och ett husbygge. En inspirationskälla till en hälsosam, lycklig och hållbar livsstil. För kontakt: [email protected]

Förskolor digitaliseras

2015-01-29 17.15.07

God morgon,

Visst är det underbart med freeeeedag? Jag ska skjutsa in Maja till T-Centralen efter jobbet och sen åka hem och ha en mysig dejt med Magnus. Som jag har längtat heeela veckan. Jobbmässigt så har jag en riktigt lugn dag framför mig ( jag kommer att sitta i möte större delen av dagen). Men fredagar kommer alltid att vara vår dag för planering då en tredjedel av våra barn är 25 timmars barn och är lediga på fredagar. Detta ger alla pedagoger utrymme till att kunna göra pedagogiska planeringar och i vårt fall även se till att få klart miljön. Ni kan ju föreställa er vilket jobb som ligger bakom att starta upp och forma en förskola som ska rymma 100 barn.

Igår fick vi hem ett efterlängtat brev från Millies förskola, allt fler förskolor digitaliseras och näst ut är Millies förskola som är en av de fösta här på Värmdö att använda sig av SchoolSoft. Majas skola gick över till SchoolSoft i augusti och jag är definitivt en av JAsägarna. Kanske för att jag redan lever i den digitala världen och är inkörd i de olika sociala medierna. Jag tycker att det är kanon att du som förälder kan hitta all information på ett ställe, att slippa alla lösa papper som ständigt tycks försvinna (om de ens tar sig hela vägen hem från skolan). Det sätter en viss press på oss föräldrar att bli mer aktiva, men det skapar också en helt annan inblick i verksamheten och i barnens skoldag. Jag har mer koll nu på hur Majas planering ser ut än vad jag någonsin har haft.

Det ska bli spännande att se hur Millies förskolas upplägg ser ut och hur de väljer att använda sig av SchoolSoft. Jag saknar att inte få någon riktig insyn på hennes förskola, någonting levande och uppdaterat, kanske det kommer nu med SchoolSoft.

Nu måste jag sätta fart, ju fortare jag kommer iväg, desto fortare går dagen och jag kan ta helg.

2014-08-30 14.01.11Ser fram emot mina jobbiga men sköna pass i Hammarby Backen, några månader till av nötande i gymmet, sen så.

TGIF!

Kraaaam

J

2 reaktioner på ”Förskolor digitaliseras

  1. Tycker att det är toppen med schoolsoft och liknande program 😉 speciellt när man som barnens förskola lägger ut lite bilder och sånt från barnens vardag 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *