En livsstilsblogg om mammalivet i Stockholms Skärgård som biträdande förskolechef och hälsocoach med fem flickor och ett husbygge. En inspirationskälla till en hälsosam, lycklig och hållbar livsstil. För kontakt: [email protected]

Varje dag små framsteg

2015-01-28 14.26.39

2015-01-28 14.26.55Visst är de söta, nya ljuslyktorna från H&M Home

Godmorgon,

En av de skönaste känslorna som jag vet är när jag lägger huvudet på huvudkudden och somnar, känslan av att knappt vara medveten utan att bara somna direkt.

Det är fullt upp på jobbet nu, varje dag gör vi små framsteg, varje dag formas en ny rutin och varje dag utvärderar och reflekterar vi över dagen för att kunna få nästa dag att flyta på ännu bättre. Alla våra 16 2-3 åringar är nu inskolade, men helt inskolade och klara dröjer det nog ett par veckor till innan alla blir…och vi som pedagoger. Det stora projektet fram till sommaren är att sätta grupperna, att vi ska gå från JAG till VI och tillsammans med barnen skapa material, mötesplatser i verksamheten och hitta de rätta utmaningar som passar för just dem. Jag känner mig rätt så kluven eftersom jag är där jag ska vara för stunden, men sen ser mitt uppdrag lite annorlunda ut. Jag har ena foten I verksamheten och den andra UTANFÖR, så det är inte konstigt att jag stundtals har ett ordentligt snurr i huvudet. Det är ju det sistnämnda uppdraget som jag ser allra mest fram emot eftersom det var därför jag sökte mig vidare från min gamla tjänst.

2015-01-29 06.12.40

Nu när jag pressar kroppen till det yttersta så är det extra viktigt att äta rätt, jag har slarvat alldeles för mycket de sista veckorna och det känns. Jag är van att äta mer ”clean”, men vår härliga kock lagar så fantastiskt god mat och vi äter lite senare på dagen eftersom våra barn sover ute INNAN maten och då blir det att man lätt äter det där extra som man egentligen inte behöver. Nu är det dags att gå tillbaka till mina gamla vanor igen för det är då jag mår som allra bäst.

2015-01-28 19.39.46

Maja mår bättre idag, men får stanna hemma en extra dag och vila. Jag slutar rätt så tidigt idag och jag ser fram emot eftermiddagen då jag och flickorna bara ska vara.

Jag har en fråga till dig som brukar kika in här hos oss, just nu lider jag av lite torka och känner mig omotiverad…snälla hjälp mig, vad vill du att jag skriver mer om, vad vill du vet mer om oss? Mycket snart så kommer ni att få följa vårt stora projekt, vår väg fram till vårt mål, men det skulle vara spännande att höra vad ni vill och vad ni tycker.

Hoppas du får en fin torsdag.

Kraaaam

J

2 reaktioner på ”Varje dag små framsteg

  1. Har aldrig kommenterat innan är en sk smygläsare.
    Jag har nog tyvärr inte mycket att komma med annat än att jag gillar din blogg väldigt mycket som den är. Ser fram emot att få följa det stora projektet och få fortsätta och följa dig och din familj.
    Kramar från Marie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *