En livsstilsblogg om mammalivet i Stockholms Skärgård som biträdande förskolechef och hälsocoach med fem flickor och ett husbygge. En inspirationskälla till en hälsosam, lycklig och hållbar livsstil. För kontakt: [email protected]

Att hämta sitt barn på förskolan

2015-01-29 16.03.53Det första jag gör när jag kommer hem från jobbet är att hoppa i mina underbart varma och skön tofflor, vi har ett rejält kallt drag på golvet i vårt gamla hus så tofflor är nästan ett måste enligt mig. Men inte enligt Magnus som helst går runt barfota, HELT GALET hur olika man kan vara.

Jag älskar att åka och hämta Millie från förskolan efter jobbet, att få en lugn stund tillsammans vid hämtningen, prata med hennes pedagoger, stämma av dagen, iaktta henne genom fönstret innan jag går in och sen höra det där underbara glädjetjutet när hon ser att jag kommer, sen världen härligaste kram. Mammahjärtat smälter och blir så där glatt och det dåliga samvetet om att hennes dag kanske har varit extra lång just den dagen blir som bortblåst, för hon har lekt och lärt sig en massa nya saker under de där timmarna på förskolan.

2014-10-31 11.07.43Fast vissa dagar som idag…den första riktigt lugna dagen på jobbet sedan vi öppnade, en skön känsla att kunna lämna jobbet och känna mig ovanligt pigg och inte den där tröttheten som har varit de senaste två veckorna. Men då vägde jag upp det med en hämtning av en labil treåring som hade varit jättego och glad hela dagen…tills jag kom. Den där balansen, viktigt att balansera upp dagen ordentligt…lugn dag på jobbet – labil treåring…labil dag på jobbet – lugn och harmonisk treåring…

Nu: middagsförberedelser, hålla isär en retsam och numera frisk tioåring och en labil treåring, plocka ur diskmaskinen och hoppas att Magnus snart kommer hem. Hå hå ja ja…mammalivet i ett nötskal.

Tur att det är whooop whooop freeeedag imorgon, sen ska jag ägna min helg åt att bli frisk från min förkylning som jag tryckt bort tankarna om hela veckan.

Kraaaam

J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *