En livsstilsblogg om mammalivet i Stockholms Skärgård som biträdande förskolechef och hälsocoach med fem flickor och ett husbygge. En inspirationskälla till en hälsosam, lycklig och hållbar livsstil. För kontakt: rosengrenblogg@gmail.com

My favorite

2015-02-01 12.01.17

Sköna söndag, det luktar nystädat, nybäddat och nytvättat i hela huset, fågelkvitter har hörts genom alla de öppna fönstren. Jag myser runt med tofflor och favvojeansen som till min stora besvikelse gick hål på, det är typiskt att det alltid är favvobyxorna som drabbas värst, men så är det väl också dem som används mest. Men det ska ju vara lite hål och slitet så I fit right in. Jag måste se till att köpa nya, Please jeans är helt klart dem jag gillar mest och nu till våren finns det massor av härliga färger att välja mellan. Mina favoriter är modellen som är så där lagom loosefit, smala över benen och lite loosefit över rumpan.

2015-02-01 12.02.04

Maja kommer in med tåget strax efter sju så då far jag in till stan och hämtar upp henne på T-Centralen. Det brukar vara rätt så skönt att få den där halvtimmen alldeles ensam…i bilen…med hög musik. Sen ska jag gotta ner mig i soffan med Magnus och titta på nya Bachelorette som drar igång ikväll på TV 11, trash tv när det är som bäst!

Kraaam

J

Jag tar en paus

2015-02-01 08.27.14Chiapudding/gröt: 2 dl sojamjölk, 2 msk chiafrön, 1 msk proteinpulver med chokladsmak, 1 dl frusna hallon toppat med en fruktmix av torkade gojibär, mullbär och physalis.

God morgon,

Igår kväll tog jag ett beslut som min PT tyckte var ett klokt beslut. Januari har mest handlat om jobb för mig och en inre stress över att försöka klämma in så mycket som möjligt i schemat. Att träna under stress skapar inte de allra bästa förutsättningarna eller resultaten. Istället så har jag kört slut på den kvarvarande energi (som träningen egentligen borde hjälpa till att öka) men som har sugit mer än vad den har gett. Så nu har jag bestämt mig för att ta en paus…inte helt från träningen, men från kraven att jag måste träna 3-4 dagar i veckan och att inte få till det och känna frustration. Under de kommande fyra veckorna som också kommer att vara intensiva så tänker jag träna när andan faller på, tänka mer på vardagsmotionen och ställa mindre krav på mig själv. Att istället njuta och flyta med i allt det roliga som händer. Leva mer som jag lär och inte tvärtom…hitta tillbaka till min balans.

2015-01-31 12.24.03Anamma den här stilen mer under februarimånad

Tänk att det är den 1:a februari idag, jippi och hallelulja…ytterligare ett steg närmre våren. Man blir lite lurad när fåglarna kvittrar utanför det öppna sovrumsfönstret och ljudet av snön som smälter och droppar ner från taket på stenplattorna. Härligt! Men det är ingen idé att ropa hej än, det har man ju lärt sig av den här vintern, för så fort vårkänslorna har kommit så har snön och kylan slagit till igen.  För övrigt så kommer februari bjuda på en rad roliga saker, helgerna är fullbokade av kompishäng, spa upplevelse, shopping, middagar och dop. På jobbet så öppnar vi upp den fjärde avdelningen med fyra nya kollegor och vi välkomnar en hel ny grupp av barn och föräldrar. Dessutom så går min flytt imorgon, spännande och kanske även en nytändning med ny inspiration i bloggandet.

Om du vill ha tips på hur du kan få en pulkadag tillsammans med familjen att även mynna ut i ett grymt intervallpass så kan du läsa om mina tips HÄR! En underbar sajt med massor av bra tips och tänk om du vill skapa en hållbar och balanserad livsstil skapad av Sveriges mest inspirerande och hälsosamma kvinnliga inspiratörer.

Jag ska sätta igång att storstäda vårt lilla hus, vi väntar nämligen besök i form av ett förhoppningsvis bra möte i vår resa kring det stora projektet.

Ta hand om dig och hoppas du får en fin start på din söndag.

Kraaaam

J

Barnsligt gott

2015-01-31 11.05.21 Dagens gymnastiktjej i gymnastikdräkt från H&M och tights från Kappahl.

Det blev inte så mycket jobb gjort idag när Millie hade sin gymnastik, det var så många föräldrar som blev kvar under tiden så Millie var inte bekväm med att jag skulle sitta i omklädningsrummet och det har jag full förståelse för, däremot så behövde jag inte gå med henne utan kunde sitta på bänken. Förra lördagen hade nästan inga föräldrar varit med och Magnus hade kunnat sitta i omklädningsrummet. Håller tummarna att det blir så nästa lördag.

PicMonkey CollageHon tycker i alla fall att det är jätteroligt och skulle lätt ha kunnat hålla på i ytterligare en timme till.

Jag hade egentligen tänkt spendera dagen i Västerås, tagit tåget med Millie och låtit Magnus få plugga ifred (kurs på jobbet), men kroppen har varit helt spak, jag har en ömmande och inflammerad sätesmuskel som strålar ut smärta ner i vänster ben så de planerna lades på is och det fick istället bli en hemmadag. Vi har myst i sängen och tittat på Big Hero 6 som vi skulle ha sett förra helgen då vi var bjudna på förhandsvisningen, men som jag tackade nej till på grund av en dubbelbokning (som sen ändå inte blev av). Hur som helst så fick det bli idag istället med varsin skål med gotte nerbäddade i sängen. Jag hoppas att jag är back on track imorgon efter dagens vilodag och knaprande av Voltaren, är inte något större fan av att knapra smärtstillande.

2015-01-31 14.36.11Det är verkligen barnsligt gott med spaghetti och köttfärssås.

Igår plöjde vi TRE avsnitt av SuitsNetflix, får se hur många vi hinner med ikväll. Jag bara älskar Harveys stil…påminner en del om någon annan jag känner…hård på utsidan men mjuk på insidan. Min man, hård förhandlare på jobbet, mjuk bakom stängda dörrar.

Psst…Imorgon blir min sista dag här på Allt för föräldrar, min plan var att bli egen, men så dök det lite annat roligt upp. Från och med på måndag hittar ni mig på en annan portal, jag hoppas ni hänger med.

Kraaaam

J

Gymnastik och idag för 17 år sedan

2015-01-31 07.41.26

God morgon fin du,

Idag är det Millies gymnastik dag och det är min tur att sitta i omklädesrummet i en timme bland alla andra väntande föräldrar. Jag tänkte vara effektiv och ta med mig jobb och sammanställa en del saker inför måndagens ATP. Om det hade varit vår så hade jag gått en skön powerwalk medan hon fick utlopp för sina gymnastiska konster i Hemmesta skolan.

Idag firar vi även min vackra och fina Sofia som fyller år. Idag för 17 år sedan klockan 22:10, 3020 gram och 49 cm lång ploppade hon ut (hon ploppade verkligen ut). Det var min lättaste och snabbaste förlossning, jag minns knappt att jag hade ont. Ett litet energiknippe som kom på utsatt datum och som absolut inte hade tid att ligga kvar och ta det lugnt. Nästa helg får jag en hel dag tillsammans med BARA mina två stora, det vankas spa, massage, god mat och shopping, jag riktigt längtar!

10678781_838100149557878_2910770105616858995_n

Nu: frukost och göra oss redo för avfärd.

Hoppas att du får en fin start på helgen.

Kraaaaam

J