VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Det där med att packa BB-väskan

Det är egentligen det enda som är kvar på listan i min Preg-app, men jag tycker det är svårt att packa! Av erfarenhet vet jag att Niklas ändå kommer få åka hem och hämta det jag vill ha i efterhand… Helst hade jag velat åka hem så snart som möjligt efter förlossningen, men varje gång har de hållit mig kvar för att jag förlorat för mycket blod eller som i Andrés fall- de trodde han hade gulsot så han var tvungen att undersökas varje dag. Men jag fick en lista av Babyshop häromdagen som verkade som en rätt bra början så jag tar den och modifierar om den lite grann efter mina egna behov.

 

-Amningsbehåar, amningsinlägg, sköna, stora trosor, amningströjor, tofflor och mysbyxor

-Torkade aprikoser (man blir förstoppad som en utter efter förlossningen och jag vågade inte pressa på minsta lilla på en vecka av rädsla för att spricka därnere)

-Mjuka bomullskläder till baby, dvs pyjamasar, bodys och byxor och någonting att åka hem i, även ytterkläder då.

-Nappar i minsta storlek

-Någonting att läsa- dvs tidningar och böcker

-Laddare till telefonen, ev även laptopen (går ju inte att packa på förhand så man får tänka på det när det väl är dags, kanske genom att lägga datorfodralet i väskan i överst?)

-En Kleen Kanteen (man blir törstig av att amma)

-Toalettsaker

Jag MÅSTE också skriva förlossningsbrevet och håller för fullt på att ladda ner en spellista med musik jag blir pepp av på Spotify.

Babyn är fixerad nu och jag känner att den ligger långt nere för när jag går är det som att ha en kokosnöt mellan benen ungefär. Men barnmorskan tror att vi kommer att ses åtminstone en gång till, dvs om några veckor. Gaah! Ja, ja, bara det inte blir i dag eller i morgon när Niklas är i Amsterdam… hemska tanke.

 

IMG_0113

 

 

Kommentera

Annons

Rabatt på Smakbox och bubbligt alkoholfritt vin som bonus

Det kan du få om du nu väljer att testa en prenumeration på Smakbox. Jag har själv varit prenumerant ganska länge och tycker det är trevligt att få hem en box med roliga nyheter och gamla klassiker inom mat, dryck, godis och sådant. Dessutom brukar det följa med en tidning med recept och inspiration på vad du kan tillaga av det som finns i boxen. Värdet på boxen är alltid betydligt högre än vad varorna i själva verket kostar.

Just nu får du som testar Smartbox 10 % rabatt samt en flaska alkoholfritt mousserande vin Vinosse som bonus i din box om du uppger koden sc8n37.

En prenumeration startas på: https://www.smakbox.se/sv/prenumerera/
Rabattkoden läggs in i fältet ”Kampanjkod”, tryck på gröna knappen så räknas priset om.

Erbjudandet gäller till den 30 januari.

vin

Kommentera

Annons

Förvärkarnas tid och ett Ikeabesök

I går kväll var jag ute och käkade med Nellie på Elefanten. Vem vet, kanske den sista gråtande tiger-biffen innan babyn kommer? Eller inte, jag har mycket förvärkar just nu, speciellt kvällstid men de är aldrig regelbundna. Det känns verkligen tungt nertill så han måste ligga rätt långt ner. Det jag är mest orolig för är att han ska få för sig att komma ut de närmaste dagarna… Niklas åker nämligen på affärsresa i Amsterdam så det vore ju verkligen, verkligen olägligt. Ensam med barn och snöstorm och så en baby som vill ut. Nej, jag får försöka hålla mig blickstilla de närmaste dygnen om möjligt.

IMG_0116

I dag har vi varit på Ikea och shoppat till barnkammaren, det börjar nästan bli klart därinne så jag får lägga upp lite bilder i morgon. Det blev en fåtölj och madrass till spjälsängen och lite tavelramar. Det kommer ju alltid finnas lite småfix kvar att göra, men det känns skönt att ha det allra viktigaste på plats i varje fall nu.

Kommentera

Annons

Lugn söndag med biomys

Eftersom jag tror Lennon är den som kommer känna av det här med att babyn kommer mest så försöker jag hitta på så mycket kul med honom som möjligt nu medan jag kan och orkar. I går gick vi på bio och såg Tjuren Ferdinand. Jag skyller på hormonerna för jag är normalt sett inte så blödig av mig, men jag började faktiskt gråta vid några tillfällen, ha ha.

 

IMG_0112

Kommentera

Annons

Blev överraskad med babyshower

I går skulle jag på tjejlunch hemma hos en kompis. Den första jag möter precis utanför huset är en tjejkompis som bor i Oslo och som jag verkligen inte förväntat mig att se där… hm, konstigt. Det visade sig att mina gulliga vänner ordnat en liten babyshower för mig med god mat, lekar, fika och presenter. Så himla fina vänner jag har, är superjätteglad!

 

IMG_0099 IMG_0098 IMG_0105 IMG_0106 IMG_0107 IMG_0109

Kommentera

För att få de senaste uppdateringarna