VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Världens skönaste bara hänga-dag

I dag skulle Emma ha kommit förbi med sin baby, men de är tydligen båda sjuka så i stället får det bli en riktigt skön bara hänga-dag härhemma med Connor! Jag har suttit och jobbat lite när han har tagit sig en powernap, annars bara är vi i dag och sådana dagar skulle man unna sig lite oftare. Så skönt!

IMG_2357

 

Kommentera

Annons

Hur ska jag någonsin hinna jobba?

Som mammaledig tänker jag ju att jag borde ha all tid i världen. Förutom att fika och hänga med andra mammalediga så hinner jag självklart träna, sköta hus och övriga barn, gå och shoppa och…NEJ! Det är bara det att jag tycker att jag hinner ingenting. Att jobba är rena rama semestern för mig. Lugnt och sansat hinner jag köpa det jag behöver på nätet, ringa de där praktiska telefonsamtalen, träna på lunchen eller efter jobbet direkt, när jag kommer hem slänger jag in tvätten och kör ett tag med dammsugaren. När jag är hemma är det ett projekt att ringa ett viktigt samtal, först står det på min post-it, sen tar det en halv dag att genomföra det för att jag måste bara byta blöja, mata, hämta en unge på fritids, torka spya… ja, ni vet. När Connor sover springer jag runt som en galning för att hinna göra allt det där jag måste hinna men som en klåfingrig 9 månaders inte kan vara med på. Dessutom har han utvecklat ett skrik även när han är glad som gett min man tinnitus påstår han och som inte är optimalt när man pratar med försäkringskassan i telefon direkt. Den stora frågan är hur man ska hinna jobba igen? Det blir inte hemifrån i varje fall…

I dag tog jag i alla fall och åkte till barnvagnsbion för att se Queen filmen- satan i gatan vilken bra film! Queen är ingen direkt favoritgrupp men de har ju gjort otroligt många legendariska låtar. Och Freddie Mercury som jag inte tyckt någonting särskilt om innan- vilken story han bar på- jag är fortfarande lite tagen. Connor brukar vara upp och ner att ha med sig på bio men denna gång var han exemplarisk. Efteråt åkte jag och bunkrade träningstoppar på Casalls utförsäljning. De har öppet från och med i morgon och tre dagar tror jag ute i Alvik. Riktigt bra priser på både träningskläder och utrustning för den som behöver så det är verkligen ett tips!

 

IMG_2428

Kommentera

Annons

Happy tuesday!

Å, har haft en så lugn och skön tisdag men bara träning, hemmamys med baby och lite mejljobb. Ibland behöver man sådana dagar…

I går var jag och Lennon och såg den nya Sunefilmen och den får tummen upp- kul underhållning för både barn och vuxna och jag gillar de nya skådespelarna. Det blir en riktig biovecka för i morgon har jag planerat att se den nya Queenbaserade filmen. Älskar bio, det hör ju liksom hösten till!

 

IMG_2418

Kommentera

Annons

Nu är jag tillbaka igen!

Oj oj, vilket långt uppehåll det blev…

Men nu är ambitionen verkligen att vara tillbaka och verkligen ge bloggen en nystart. Vi mammor över 40 behöver synas och höras mer därute helt klart!

Jag har ägnat hela våren, sommaren och delar av hösten åt jobb, till och med dubbeljobb med en liten baby på armen som extra topping. Bland annat har jag jobbat med utvecklingsprojekt inom TV, det vill säga program som inte är insålda för sändning men som förhoppningen är ska bli insålda och rulla i rutan så småningom. Och så har jag gjort en ny säsong av Gift vid första ögonkastet som är inspelad och klar och klipps i detta nu. I veckan fick jag och de övriga i redaktionen se de första fyra programmen av den här nya säsongen som kommer i SVT våren 2019 och jösses säger jag bara, bänka er för magi, kärlek och igenkänning av hög klass vad det gäller relationer.

De senaste månaderna har jag varit mammaledig (förutom en liten gala som jag pysslar lite med och som ska direktsändas i januari) och äntligen börjar jag känna en viss frid kring att bara ägna mig åt Connor och mig själv- och ja, de övriga barnen och hemmet då.  Jag tycker inte jag hinner mycket om dagarna så jag fattar inte hur jag hann allt när jag jobbade??? Jag tränar, ibland är Connor med på passen och ibland på babypassningen, jag går på bio och jag försöker hinna träffa vänner som också är föräldralediga. Sen ska 7-åringen hämtas och mat ska lagas och aktiviteter ska skjutsas till och vips så är det kväll.

Helgerna är ju inte så heliga längre när man är hemma men jag har haft en tokmysig helg. Förutom AW på jobbet i fredags men sköna, efterlängtade kollegor så har jag tränat och i går åt jag och Nadia middag på min favorit-thai och tog en cheesecake med kaffe på det på Waynes som någon form av avskedsmiddag. Nadia har, trots mina protester, bestämt sig för att gå i mina fotspår och valt tv-branschen och nu åker hon till Mexiko en månad för att spela in Paradise Hotel. Jag har ju själv varit där och jobbat med programmet för några år sedan så hon kommer att jobba med en hel del gamla kollegor till mig. Konstigt men samtidigt kul för henne, det är ju ett äventyr som väntar för hennes del.

Så kul att vara tillbaka! Jag satsar på att uppdatera varje dag nu och eftersom det var ett tag sen sist får min gulleplutt illustera vad som hänt sen sist…

IMG_1531 IMG_1783 IMG_1280 IMG_2211 IMG_2268IMG_2388

 

 

Kommentera

Annons

Min vecka

I helgen åkte vi Finlandsbåt med barnen och det är alltid lika uppskattat. Jag brukar boka den lyxigaste hytten med balkong och solstolar och där finns också fruktkorg, bubbelvin och fylld drickakyl när man kommer. Vi åt skaldjursplatå och drack mer bubbel och hade en väldigt lugn men skön tripp. Barnen vill mest hänga i hytten men lite shopping hann vi förstås med också.

IMG_1231 IMG_1200 IMG_1198 IMG_1188 IMG_1205

 

Sedan har jag fått håret fixat inför semestern och häromkvällen hade vi AW med Gift vid första ögonkastet-gänget. Hur det gick får ni veta först i februari men jag kan verkligen utlova en spännande säsong med mycket drama och kärlek!

IMG_1149

Nu pågår packning inför helgen som ska tillbringas i Norrlandsskogarna med släkten. Niklas och Lennon åker upp redan i morgon i bil medan jag, Connor och André åker först på fredag med flyget. Så jag klämmer in en jobbdag på kontoret i morgon. Den sista innan semestern äntligen är här på riktigt!

Kommentera

För att få de senaste uppdateringarna