En till Allt för föräldrar webbplats

Aqua Dental har tillsammans med Klarna tagit fram en ny betalningsmöjlighet

Aqua Dental har tillsammans med Klarna tagit fram en ny betalningsmöjlighet. Du kan nu betala din tandvård med Klarna faktura. Helt utan extra kostnader.
Få hjälp direkt – betala sen. Så enkelt är det. Tandimplantat kan förändra livet för den som saknar tänder. Tillsammans med Klarna har Aqua Dental tagit fram en ny betalningslösning där du kan välja att betala direkt, med faktura eller dela upp betalningen på längre tid.

Det nya sättet underlättar för dig som patient och ger dig möjlighet att välja hur du vill betala. Slippa allt krångel utan hantera din tandläkarräkning precis som vilken annan faktura som helst.

Oavsett om du bokar via telefon eller online kan du välja att använda Klarna faktura som betalningsmedel.

Tandvärk och akut tandvård i Stockholm är för många förknippat med långa kötider och dyra besök, inte minst under kvällar och helger. Tandvårdsklinikerna har sedan länge använt sig av en särskild helgtaxa som ofta innebär ett prispåslag på 50 procent eller mer, med hänvisning till högre omkostnader.

Nu väljer dock Aqua Dental att bryta ny mark genom att erbjuda samma pris sju dagar i vecken, oavsett tid på dygnet eller dag på året. Förändringen går i linje företagets målsättning om att erbjuda Sveriges mest tillgängliga tandvård.

Retainer – för ett långsiktigt resultat
När tandställningen tas bort ur behandlingen och ersätts med en retainer kommer du att bokas in på en efterkontroll för att säkerställa att retainern gör det arbete den ska. Det är inte ofta det sker men om det skulle vara något som inte känns rätt eller om du upplever att retainern inte fungerar som den ska bör du kontakta din tandläkare.

På Aqua Dental får du ett års garanti på din fastsittande retainer. Du som är ordinarie patient och som gör dina årliga kontroller hos oss erbjuds en fem års garanti. Det görs för att säkerställa bästa förutsättningarna för ett livslångt resultat.

Om du får problem med din tandställning eller om du märker att din retainer lossnat kan du boka en akuttid här.

Se mer:

https://www.dentalzz.nl/category-26-b0-Hoekstukken.html

https://www.dentalzz.nl/category-16-b0-Hand-en-Hoekstukken.html

Färgen förändras med tiden och tandblekning är inte alltid effektiv

Tandblekning utförd med skonsam metod ger ett bländande leende
Putsning vid ytlig missfärgning
Tandfärgen påverkas av mat och dryck. Du har säkert hört att rödvin, kaffe och tobak kan orsaka missfärgningar. Om det rör sig om ytliga missfärgningar kan tandläkaren eller tandhygienisten ta bort dem med en enkel putsning.

Tandblekning vid djup missfärgningFörutsättningar för behandling med tandblekning.Färgämnen från mat och dryck kan också ge djupare missfärgningar. Ibland kan färgförändringar även bero på att pulpan inuti tanden skadats eller dött. I båda fallen kan en blekning vara lösningen för att få tanden, eller tänderna, ljusa igen.

Färgen förändras med tiden och tandblekning är inte alltid effektiv
Trots att emaljen är hård och tät uppstår mikroskopiska sprickor där färgämnen kan tränga in. Med åren antar tänderna därför en mörkare färg. Ibland kan tandköttet dra sig tillbaka och blotta en del av rotytan. Tanden ser då gulare ut vid tandhalsen. Tyvärr är det ofta svårt att bleka denna del av tanden. tanden bleek lamp

Förutsättningar för behandling med tandblekning
För att kunna bleka tänderna måste följande kriterier vara uppfyllda:

God kvalitet på eventuella fyllningar
Eventuell karies ska vara behandlad
Ytliga beläggningar bör vara bortputsade
Friskt tandkött
Inga sjukdomar i munnen
Du ska ha fyllt 18 år
Tandblekning hemma, så går det till
Den vanligaste blekmetoden utförs med en blekskena som framställs individuellt. Behandlingen sköter du själv och du får alltid noggranna anvisningar av din tandläkare.

Först görs ett avtryck av dina tänder. Med hjälp av avtrycket görs en så kallad blekskena. Den får du sedan med sig hem, tillsammans med blekmedel.

Inför behandlingen applicerar du blekmedlet i skenan som du därefter placerar över tänderna. De flesta blekmedel är som mest aktiva under några timmar och det finns medel för både dag- och nattblekning.

Beroende på typ av missfärgning och önskat resultat upprepas behandlingen under ett antal dagar eller nätter. Vanligast är mellan tio och femton gånger per behandlingsperiod. Resultatet beror på orsaken till missfärgningen och vilken grundfärg du har på tänderna. Nästan alla behandlingar leder till ljusare tänder.

Tandblekning är inte skadligt
För starka blekmedel är inte bra. Därför arbetar tandläkare oftast med svagare, mer skonsamma medel som får verka under längre tid.

Tandblekning är inte skadligt. Vetenskapliga undersökningar visar att tandens yta påverkas ungefär lika mycket som när man dricker en läsk.  se mer: https://www.dentalzz.nl

5 metoder som ger vita tänder

Vem vill inte ha ett vackert, vitt leende? Det kommer ständigt nya metoder som bleker tänderna. Men hur bra är de? Och hur stor effekt kan du förvänta dig?

Hos tandläkare/på klinik: Effektivt – men kostar mer
1. Rengöring & putsning – vi har testat!
AIR-FLOW (uithardingslampen led)

Så går det till: Tänderna blästras, (eller poleras), med en salt-, vatten-, och luftblandning. Behandlingen tar cirka 30 minuter och är helt smärtfri.

Så tyckte vi: Det kändes lite som en högtryckstvätt, modell mycket skonsam. Som ”spa för tänderna”. Frisk smak, lite grynig känsla av saltet. Tänderna kändes rena och fräscha efteråt. Behandlingen kan passa bra att göra i samband med ett vanligt besök för att spara tid.

2. Proffs-strips
Engångsremsor som klistras på tänderna och får sitta 1-2 timmar/dag under cirka två veckor. De som används hos tandläkaren har 6 procent väteperoxid . Du börjar behandlingen hos tandläkare och fortsätter sedan hemma.

Prisexempel: Brilliant smiles whitening evo strips, kit plus undersökning, cirka 1 000 kronor.

3. Tandblekning med plasmalampa – vi har testat!
Tandblekning med godkända halter väteperoxid i kombination med plasmaljus, vilket snabbt och säkert ljusar upp leendet. amelias redaktör Elin Börjesson testade metoden på Aqua dental som har kliniker runt om i Sverige. Men metoden finns även hos andra tandläkare.

• Hur? Före blekningen görs en rengöring av tänderna, så att tandsten försvinner. Sedan penslas en gel med väteperoxid på tänderna. Blekningen aktiveras med hjälp av en lampa. Hela behandlingen tar drygt en timme. Resultatet håller i upp till tre år, beroende på livsstil.

4. Tandblekningspenna
Har du en missfärgad tand? Eller har du blekt och missat en fläck? Då kan tandblekningspenna vara ett tips. Det finns också tandblekningspennor som du använder till hela bettet. Du penslar på ett tunt lager gel morgon och kväll. Sedan håller du munnen öppen i 30 sekunder. Upprepas i 14 dagar.

5.Strips som bleker
Tejpremsor som du klistrar på tänderna och låter sitta i 20-30 minuter. Flera som testat rapporterar att det syns en skillnad. Du får 14 strips för övre tanden bleek lamp, lika många för nedre. Bäst resultat ger daglig behandling under sju dagar.

Hur ofta blir man kallad?

Den som har barn får när de är små välja om man vill att de ska gå hos Folktandvården eller bli kallade till någon annan mottagning. Det är sedan den mottagning du väljer som kallar barnen, hur ofta beror på hur stort behov tandläkaren tycker att det finns, men mottagningen förbinder sig att kalla barnen minst vartannat år.

”Efter tjugotre års ålder fortsätter du att bli kallad till tandläkaren för rutinundersökningar som vanligt. Om du tackar nej till en undersökning är det dock vanligt att du blir avskriven och inte kallas någon mer gång.

Hur ofta blir man kallad?
Du kan själv välja hur ofta du vill bli kallad. Dock kommer din tandläkare antagligen, utifrån statusen på dina tänder, att rekommendera hur ofta du bör komma på undersökningar. Du är inte på något vis skyldig att följa den rekommendationen, men för dina tänders skull är det bra.(hand en hoekstukken tandarts

Att byta tandläkare
Om du inte trivs med din tandläkare kan du byta mottagning, till en annan folktandvårdsmottagning eller till en privat tandläkare. Den nya mottagningen kan då begära ut din journal från din gamla mottagning med ett skriftligt godkännande av dig.

Det kan finnas många anledningar till att byta tandläkare. Mottagningen kan ligga närmare din bostad eller arbetsplats, den kan ha bättre priser, eller så trivs du helt enkelt inte med den tandläkare du har och vill prova en annan. Du är i full rätt att göra detta.

Låt inte åren gå
Det är vanligt, framför allt bland unga mellan 25 och 35, att man tycker det är skönt att inte längre bli kallad till tandläkaren. Man tycker att man sköter sin tandhygien bra och ser inget behov att gå på undersökningar, eftersom det kostar pengar och man anser att det är en onödig kostnad.

se mer:https://www.dentalzz.nl