En till Allt för föräldrar webbplats

Hur ofta blir man kallad?

Den som har barn får när de är små välja om man vill att de ska gå hos Folktandvården eller bli kallade till någon annan mottagning. Det är sedan den mottagning du väljer som kallar barnen, hur ofta beror på hur stort behov tandläkaren tycker att det finns, men mottagningen förbinder sig att kalla barnen minst vartannat år.

”Efter tjugotre års ålder fortsätter du att bli kallad till tandläkaren för rutinundersökningar som vanligt. Om du tackar nej till en undersökning är det dock vanligt att du blir avskriven och inte kallas någon mer gång.

Hur ofta blir man kallad?
Du kan själv välja hur ofta du vill bli kallad. Dock kommer din tandläkare antagligen, utifrån statusen på dina tänder, att rekommendera hur ofta du bör komma på undersökningar. Du är inte på något vis skyldig att följa den rekommendationen, men för dina tänders skull är det bra.(hand en hoekstukken tandarts

Att byta tandläkare
Om du inte trivs med din tandläkare kan du byta mottagning, till en annan folktandvårdsmottagning eller till en privat tandläkare. Den nya mottagningen kan då begära ut din journal från din gamla mottagning med ett skriftligt godkännande av dig.

Det kan finnas många anledningar till att byta tandläkare. Mottagningen kan ligga närmare din bostad eller arbetsplats, den kan ha bättre priser, eller så trivs du helt enkelt inte med den tandläkare du har och vill prova en annan. Du är i full rätt att göra detta.

Låt inte åren gå
Det är vanligt, framför allt bland unga mellan 25 och 35, att man tycker det är skönt att inte längre bli kallad till tandläkaren. Man tycker att man sköter sin tandhygien bra och ser inget behov att gå på undersökningar, eftersom det kostar pengar och man anser att det är en onödig kostnad.

se mer:https://www.dentalzz.nl

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *