En till Allt för föräldrar webbplats

5 metoder som ger vita tänder

Vem vill inte ha ett vackert, vitt leende? Det kommer ständigt nya metoder som bleker tänderna. Men hur bra är de? Och hur stor effekt kan du förvänta dig?

Hos tandläkare/på klinik: Effektivt – men kostar mer
1. Rengöring & putsning – vi har testat!
AIR-FLOW (uithardingslampen led)

Så går det till: Tänderna blästras, (eller poleras), med en salt-, vatten-, och luftblandning. Behandlingen tar cirka 30 minuter och är helt smärtfri.

Så tyckte vi: Det kändes lite som en högtryckstvätt, modell mycket skonsam. Som ”spa för tänderna”. Frisk smak, lite grynig känsla av saltet. Tänderna kändes rena och fräscha efteråt. Behandlingen kan passa bra att göra i samband med ett vanligt besök för att spara tid.

2. Proffs-strips
Engångsremsor som klistras på tänderna och får sitta 1-2 timmar/dag under cirka två veckor. De som används hos tandläkaren har 6 procent väteperoxid . Du börjar behandlingen hos tandläkare och fortsätter sedan hemma.

Prisexempel: Brilliant smiles whitening evo strips, kit plus undersökning, cirka 1 000 kronor.

3. Tandblekning med plasmalampa – vi har testat!
Tandblekning med godkända halter väteperoxid i kombination med plasmaljus, vilket snabbt och säkert ljusar upp leendet. amelias redaktör Elin Börjesson testade metoden på Aqua dental som har kliniker runt om i Sverige. Men metoden finns även hos andra tandläkare.

• Hur? Före blekningen görs en rengöring av tänderna, så att tandsten försvinner. Sedan penslas en gel med väteperoxid på tänderna. Blekningen aktiveras med hjälp av en lampa. Hela behandlingen tar drygt en timme. Resultatet håller i upp till tre år, beroende på livsstil.

4. Tandblekningspenna
Har du en missfärgad tand? Eller har du blekt och missat en fläck? Då kan tandblekningspenna vara ett tips. Det finns också tandblekningspennor som du använder till hela bettet. Du penslar på ett tunt lager gel morgon och kväll. Sedan håller du munnen öppen i 30 sekunder. Upprepas i 14 dagar.

5.Strips som bleker
Tejpremsor som du klistrar på tänderna och låter sitta i 20-30 minuter. Flera som testat rapporterar att det syns en skillnad. Du får 14 strips för övre tanden bleek lamp, lika många för nedre. Bäst resultat ger daglig behandling under sju dagar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *