En till Allt för föräldrar webbplats

Sol, sol, sol :)

Sol, sol, sol i mängder- fantastiskt! Älskar denna underbara sol men hatar dock alla små insekter som kommer med sommaren. USCHA..
Idag har det varit en lugn dag hemma hos mig och min familj, en liten tur till mina föräldrar sen bara varit hemma-så skön dag :) Mannen och jag bestämde oss för att grilla idag  för första gången i år vilket blev en succé.
Det som är mest galet är att Maja vår söta fina dotter blir 10månader idag och så har hon börjat ta några steg – gaaaalet vad tiden går och vad stor hon blivit.

Hoppas ni alla där ute mår bra och att ni håller er hemma om ni är sjuka och om ni är friska så träna på som vanligt FAST hemma. Det skulle jag rekommendera i dessa tider, så gör jag. Var rädda om er och era nära och kära. <3

Gårdagens pass kommer här under på en video – kolla :)

IMG_4885-1

5 övningar 15 st per övning och  3 varv, vila mellan varven 30-60 sek  :)

LYCKA TILL :)

 

Kram F :)

Vårkänslor i massor!

Otroligt fin dag med massor av vårkänslor!
Så himla underbart :) 

bild-6671Kan inget annat än att säga att jag trivs otroligt bra med att vara hemma och mammaledig. Idag gick Maja och jag en promenad med vagnen på förmiddagen för att hon skulle slumra en stund och mycket riktigt det tog knappt 2min innan hon somnade. Medans hon sov så fixade jag  lite hemma och samtidigt lyssna på en podd.

 

Hoppas din dag har varit bra!
Idag tänkte jag att ni skulle få ett träningspass som ni kan göra tillsammans hela familjen nu i dessa tider när man bör vara hemma. Träna ihop med sin familj är väldigt roligt.

 • Va på en yta som du och din familj kan röra sig på.
 • Ha en klocka eller en mobil som du kan ta tiden med

  PASSET för dig och din familj! 

  -Värm upp – Ha ditt barn i famnen och spring emot din partner och lämna över ditt barn och sedan backa bak till din plats och så gör din partner samma sak. (3-4min)

  -Gör knäböj tillsammans med din partner, du håller ditt barn i famnen och när du gjort ett knäböj så lämnar du över ditt barn till din partner, du gör knäböj när du inte har ditt barn i famnen med. ( 10st )
  bild-6585bild-6595
  -Stå rygg mot rygg och håll i ditt barn och lämna över till din partner. Lämna över 10gånger
  bild-6616bild-6609
  -Kan ditt barn krypa så kryp med ditt barn några meter fram och tillbaka i 3-4min

  Kör hårt och lycka till :)

  Kramar F :)

Svettfest tillsammans med en vän!

Tjoho!

Torsdagkväll och det börjar kännas som att våren börjar komma till oss, så magiskt med sol och lite varmare ute.
Hur har ni det där ute i dessa tider. Corona viruset är i farten..  Jag har bestämt mig för att försöka hålla mig och min familj hemma så mycket som möjligt, undvika att träffa stora folkgrupper så man inte blir smittad.

Idag kände jag att jag behövde röra på mig lite extra så jag ringde min kära moster över FaceTime och så körde vi ett pass ihop GALET jobbigt om jag får säga det själv. Fast lite kul faktiskt!
Befinner du dig hemma och inte kan ta dig till gymmet eller kanske inte känner för att åka till gymmet i dessa tider men vill träna ändå..? Varför inte då ringa en vän och träna ihop?? Det passet vi körde ser du nedanför …

:) SVETTFEST!  :)

 •  Du får 1min per övning på dig att genomföra repsen, när du är färdig så har du den tid som är kvar till att vila.
 1. 20st Knäböj med axelpress med hantlar (alltså 1 min på dig, vila den tid som är kvar av minuten)
 2. 50st boxar med hantlar
 3. 10st Burpee med hantlar

  Se videon för övningarna!
  Video

Vi körde 7 varv, det är alltså 21 min träning :) Varven går efter varandra hela tiden, du får vila om du gör övningen färdig inom minuten.

Vi körde också mage– korta sit-ups

10st vila 10sek,
15st, vila 10sek,
20st vila 10sek,
25st vila 10sek
20st vila 10sek,
15st vila 10sek,
10st vila 10sek

Avsluta med 1min höga knän, 1min jump and jax, 1min skidor och 1 min springa på stället. Ca 30-40min träning :)

Jag svettades, gjorde du??

LYCKA TILL OCH KÖR HÅRT :)

Imorgon är det fredag och HELG underbart :)

Kram F

Träna ihop med ditt barn! :)

Godkväll :)

Idag har det varit en fin men blåsig dag. Jag gav mig ut på en långpromenad med min dotter. Blåsigt värre kan man säga när man kom på vägar vid öppna allvar. Maja sov så himla gott i vagnen nerbäddad. -Nästan så man är lite avis, såg såååå gosigt ut.

Träning för mig är enkelt, jobbigt  och roligt. Jag tycker om träningar där man får upp pulsen och det går fort. 30/45 min träningar är perfekt när jag befinner mig på gymmet. Hemma-träning räcker med max 20min.
20 min av ren träning. När jag tränar så vill jag inte ha så mycket vila utan jag vill bara köra, känna att jag gör något. Intensivt och roligt är det bästa.

Mina favoritövningar är: Sit-ups, Knäböj, utfalls-hopp, axelpress, rodd och givetsvis BURPEES. Burpees av alla varianter, med hantlar, hopp, dubbelburpee och massa mer skoj- låt fantasin komma fram

Testa! 

5st Knäböj
6st Utfalls- hopp
5st Burpees

Sätt klockan på 4min och bara kör det varv efter varv.
Efter 4 min så vila max 1 min
Kör det igen efter vilan men lägg då på 1 rep per övning
6st knäböj, 8st Utfalls-hopp, 6st burpee och 4min klocka
LYCKA TILL!! :)

Idag så klagar man ofta på att man inte hinner med träningen när man fått barn och allt blir jobbigare och massa fler undanflykter.. Jag skulle säga ta vara på tiden med din bebis, det är mycket som händer de första året men varför inte träna tillsammans? Lär dit barn redan nu att röra på sig. 
Maja är just nu 9månader en vecka och några dagar. Hon älskar att stå vid spegeln och titta på sig själv och prata massor.
När jag har Maja i famnen så brukar jag ställa mig en bit ifrån en spegel och sen små springa fram emot den och skratta och sedan backa. Hon tycker det är super kul.

Övningar du kan göra med dit barn i denna åldern är…
1. Springa mot en spegel och backa igen
2. Knäböj med barnet i famnen
3. Kryp med dit barn (om dit barn kan krypa) Åla annars med dit barn
4.  veva armarna bakåt 5 gånger och öppna upp bröstkorgen

Har du varit en stressad person, ta vara på stunderna när dit barn sover och ta då några medvetna andetag ligg ner och blunda, andas in och andas ut.

Ha en fantastisk fin vecka och Lycka till med träningen :)

Kramar F :)

Ta dig en funderare..

                                         Tjoho!

bild-6544En tisdagskväll i mars…

Det gäller att hitta de enkla och se det roliga i träningen. Det kan finnas dem som har dåliga undanflykter med att inte träna och istället spenderar pengar på annat. Sen har vi dem som faktiskt inte klarar av att köpa ett gymkort eller anlita en PT på grund av många olika skäl. Jag rekommenderar verkligen er som inte kan lägga pengar på träning att träna  hemma, gör det enkelt och lätt för dig så du också kan få träningsglädje.

Du kommer må mycket bättre. Känna dig pigg, stark och glad. Sätt upp dina egna mål, som bara du vet är rimliga. Ta hand om din kropp och hjälp den på traven till en balanserad livsstil.
Tränar du och mår bra så kan du koncentrera dig mer och du kan ta motgångar på helt annat sätt och du vill äta mer bättre mat och blir en trevligare och gladare person. Framförallt, du kommer att orkar mer!!

Jag tycker alla borde ta hand om sin kropp och tänka mer på att röra sig. Det spelar ingen roll vart du befinner dig. Bara för att det ska heta ”jag tränar” så behöver det inte vara på ett gym eller i en sporthall eller på en bana, det kan lika gärna vara på gräsmattan hemma, i vardagsrummet eller på stranden. Det blir oftast av om du gör det lätt, smidigt och enkelt. Tänk ALLTID positivt, det kommer du längst på!

Tänk om alla skulle ta bort 30min varje dag ifrån tex sin mobil eller tv:n och då ägna sig åt den där promenaden som aldrig blir av eller 15min träning i trädgården. Vilken känsla du kommer ha efteråt.

bild-6671

 Ta dig en funderare… 
Vad gör du för att just din kropp ska må bra?…
Vad borde du förändra för att de ska bli till det bättre?

 

 

Nu ska jag hoppa i säng och säga godnatt, det är en dag i morgon med :)

Godnatt F