Välkommen till Prinsmamman och Prinsen. Bosatta i Bromma, med hjärtat i Dalarna. Mamma till Prinsen, som föddes 7 april 2013. Följ med i vår vardag, ta del av våra äventyr och det vi tycker extra mycket om. Fotograf och mamma med stort intresse för barnkläder, inredning och annat vardagsglitter. Vi finns även på Instagram @prinsmamman_se För kontakt: [email protected]

Samsovning

image

Det här med samsovning är ett ämne som alla har sin åsikt om. För det mesta finns en förståelse och respekt för hur respektive förälder väljer att göra. Jag har min åsikt men tycker att det är intressant att ta del av andras erfarenheter och åsikter. Inget är rätt eller fel, det är bara olika åsikter. Jag kan dock bli väldigt provocerad av onödiga kommentarer som ”ni ska inte vänja honom vid att sova hos er för då kommer ni få ha det så i flera år” Vad är problemet med det, känner jag? Jag tvivlar på att Prinsen kommer att sova mellan oss som tonåring. Men. När han behöver kommer han alltid att få vara hos oss.

Vi har valt att ha Prinsen sovande i våran säng. Under tiden på BB låg han mellan oss i ett babynest och hemma fortsatte vi så. Ibland låg han i sitt babynest som vi hade mellan oss. Men oftast låg han klistrad mot mig. Jättemysigt och smidigt framförallt. Jag behövde aldrig vakna och kliva upp när Prinsen ville äta. Jag kunde rulla över på sidan och så låg vi så. Sen var det bara att somna om. För mig var det en lättnad att slippa kliva upp och amma fem gånger varje natt.

image

I början var jag lite orolig och tänkte att jag skulle rulla över honom, men det släppte efter några nätter. Det som har varit väldigt fascinerande att höra är alla skiftningar i råd kring samsovning. Ena stunden är det bra och i nästa sekund är det inte att rekommendera. Jättebra att skrämma upp redan livrädda nyblivna föräldrar ännu mer.

När Prinsen var runt 6-7 månader och inte var lika beroende av mig på nätterna började han sova mer i spjälsängen. Han sov större delen av natten där, men vi lyfte över honom till oss när han vaknade på natten och kunde somna om snabbt.

image

På senare tid brukar han vakna en gång på natten eller tidig morgon. Antingen somnar han om hos oss och läggs tillbaka i spjälsängen, eller så somnar vi om tillsammans i sängen. Det är lite olika. Ibland är det skönt att bara somna om direkt. Men det resulterar ofta i ett par omgångar med en bebisfot i ansiktet när han snurrar runt. Då kan det vara värt att hålla sig vaken tills han har somnat om och flytta över honom till spjälsängen igen. Allt har sina fördelar och nackdelar.

Nu under någon veckas tid har Prinsen faktiskt börjat sova hela nätterna. Woho! Ett år senare liksom. Hejja Prinsen! När han vaknar till vid 05-tiden så får han komma över till oss och är vi snabba så somnar han om direkt. Jag däremot brukar ligga vaken och lukta på honom. Min lilla sidekick. Min älskade lilla son.

Instagram @prinsmamman_se

Follow on Bloglovin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *