Välkommen till Prinsmamman och Prinsen. Bosatta i Bromma, med hjärtat i Dalarna. Mamma till Prinsen, som föddes 7 april 2013. Följ med i vår vardag, ta del av våra äventyr och det vi tycker extra mycket om. Fotograf och mamma med stort intresse för barnkläder, inredning och annat vardagsglitter. Vi finns även på Instagram @prinsmamman_se För kontakt: cecilia@ceciliapihl.se

Recept på fisk till småttisarna

image

Prinsen tycker om fisk ochv vi passar på att ta vara på det så länge det varar. Man vet aldrig vad som händer sen. Jag själv vägrade äta fisk ett bra tag. Häromdagen gjorde jag två maträtter och fyllde upp frysen. Torskfilé med potatis, morötter och sedan antingen räksås eller äggsås.

Torskfilén kokar vi och likaså potatis och morötter. Såserna har samma bas, det är bara sista stegen som är olika.

2 msk smör
2-3 msk vetemjöl
4-5 dl mjölk
Alternativ 1; 2 kokta ägg
Alternativ 2; En burk skalade räkor och dill.

Smält smöret i en kastrull, strö över mjöl och vispa under tiden. Häll ner mjölk och rör runt. Häll inte i allt på en gång utan låt koka upp och späd med mer vid behov. Såsen tjocknar snabbt så vrid ner värmen och låt såsen sjuda till lagom tjocklek. Smaka av med lite vitpeppar.

Sedan kan du hälla över hälften av såsen i en bunke och tillsätta hackat ägg. I kastrullen tillsätter du räkor och dill och låter det sjuda några minuter.

Färdigt.

Instagram @prinsmamman_se

Follow on Bloglovin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *