Välkommen till Prinsmamman och Prinsen. Bosatta i Bromma, med hjärtat i Dalarna. Mamma till Prinsen, som föddes 7 april 2013. Följ med i vår vardag, ta del av våra äventyr och det vi tycker extra mycket om. Fotograf och mamma med stort intresse för barnkläder, inredning och annat vardagsglitter. Vi finns även på Instagram @prinsmamman_se För kontakt: cecilia@ceciliapihl.se

Recension Babybjörn Carrier We

babybjörnwe2Jag och Prinsen fick möjlighet att vara ambassadörer för Babybjörn bärsele  We, en ny bärsele som lanserades i början av februari 2014. Eftersom Prinsen är en riktig bärsele-bebis passade det oss perfekt. Vi har sedan tidigare en annan bärsele så det var spännande att prova en annan typ.

Nu har vi hunnit använda vår bärsele ett tag och jag tänkte dela med mig av mina tankar. I ett kommande inlägg kommer jag också ställa Babybjörn bärsele We mot ErgoBaby i en match för att jämföra för- och nackdelar.

Design: Babybjörn bärsele We har en väldigt enkel och stilren design. Varken mer eller mindre. Bärselen har två spännen på axelbanden och ett spänne på frontstycket. Jag gillar att den är enkel och har inte några onödiga krusiduller. Men jag kan sakna någon form av förvaring. En liten ficka med plats för mobil och nycklar. Det är inte alltid man har med sig skötväskan eller som till sommaren, går utan jacka och utan andra fickor. Jag kommer till exempel inte åt mina fickor på jackan då höftbandet sitter rakt över. Användarvänligheten skulle öka ganska mycket av en sån enkel designfunktion.

Användning: För att ta på sig Babybjörn bärsele We så lossar man på alla trär man den över huvudet och spänner fast nedre delen över höfterna. Viktigt är att den verkligen sitter över höfterna, i horisontell position. Sitter höftbandet för högt upp, mot midjan, eller om höftbandet lutar lite så blir belastningen fel. Jag gjorde felet första gången att jag lät ryggspännet sitta i svanken och resten av höftbandet ner över höfterna. Belastningen hamnade på axlarna. Inte skönt.

Att montera Prinsen i Babybjörn bärsele We var väldigt enkelt och med 3 spännen så är det snabbt gjort (men de kan vara lite klurigt att få kläm på att klicka i spännet) Sedan är de bara lite korrigering av axelbanden och bandet över ryggen. Något som jag dock reflekterade över var det faktum att bärselen kan bli lite svår för de som är vänsterhänta, då de får använda fel hand för det spänne som sitter på frontstycket. Det är ju ingen stor grej egentligen, men det blir ju lite tvärsom.

Olika sätt att bära: Med Babybjörn bärsele We kan man bära bebisen redan från 3,5 kg/53 cm och upp till 15kg/100 cm. Genomsnittet för nyfödda ligger väl kring den nedre gränsen vilket innebär att den fungerar bra redan från start. För de flesta. Prinsen hade fått vänta 4-5 veckor om vi haft Babybjörn We när han var nyfödd. Men som sagt, de flesta kan använda den från start.

Den första tiden sitter bebisen något högre upp i bärselen, med hjälp av en dragkedja som fungerar som någon form av spädbarnsinlägg. En väldigt smart lösning som innebär att man inte behöver ha ytterligare tillbehör. Smart! När bebisen passerat 62 cm så är det dags att öppna dragkedjan.

Från ungefär 12 månader kan man också använda Babybjörn bärsele We på ryggen. Att montera på ryggen var enklare än jag trodde och vi har provat några gånger. Framöver tror jag att det kommer vara ett bra komplement att bära honom på ryggen. Han kommer ha väldigt bra uppsyn över allt som händer.

babybjörnwe1

Prinsen och Babybjörn We: Vi har nu använt Babybjörn We under 1 månads tid, under olika väderförhållanden. Med tunnare kläder, och med tjock vinteroverall. Vi har även testat hemma, utan ytterkläder. Det jag gillar är att den är enkel att få på sig och enkelt att montera bebisen i bärselen. Han är van med bärsele sedan tidigare så han trivs bra. För mig är bärsele toppen om vi bara ska ner till närbutiken, om han inte vill sitta/somna i vagnen eller om jag är hemma och ska dammsuga (Prinsen är rädd för dammsugaren).

Allra bekvämast för oss båda tror jag det är när vi inte behöver ha tjockaste vinterkläderna. Med stor overall känns det som att han måste sitta längre ner för att banden inte ska sitta för tight. Men det är mest en fråga om vad man själv tycker är bekvämt.

Babybjörn We får generellt bra betyg från oss. Vissa detaljer, som liten förvaring, saknar jag som sagt, men i det stora hela så har den stora fördelar. Bland annat det inbyggda spädbarnsinlägget. Hade Babybjörn bärsele We funnits när Prinsen var nyfödd hade vi garanterat valt den. Enkelhet är viktigt och där samlar den poäng. Den är enkel att rulla ihop och ta med och tar nästan ingen plats.

Skulle jag rekommendera Babybjörn bärsele We till andra? Ja, det har jag redan gjort. Men som med allt annat, ta reda på om den motsvarar det du söker innan du köper den. Vilka funktioner är viktiga för dig, vilka sätt att bära vill du ha möjlighet till och passar den din kroppstyp?

Är det något mer ni vill veta eller funderar kring, så fråga gärna.

2 thoughts on “Recension Babybjörn Carrier We

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *