Välkommen till Prinsmamman och Prinsen. Bosatta i Bromma, med hjärtat i Dalarna. Mamma till Prinsen, som föddes 7 april 2013. Följ med i vår vardag, ta del av våra äventyr och det vi tycker extra mycket om. Fotograf och mamma med stort intresse för barnkläder, inredning och annat vardagsglitter. Vi finns även på Instagram @prinsmamman_se För kontakt: [email protected]

Kan själv

image

Prinsen har kommit in i nästa fas. Han vill inte gärna bli matad och äter vi vuxna något så vill han också ha något. Det spelar ingen roll att han själv precis har ätit. Häromdagen fick han sitta i sin matstol, i bara blöja, och äta själv. Vilken lycka! Jag trodde att han bara skulle kladda och kleta, men det gick jättebra och han åt och var nöjd. Men det blev en hel del att städa efteråt. Golvet, stolen, bebis och mamman. Vi ska köpa en sån där galonoverall som han kan ha när han ska äta och kladda. Vill han äta själv så är det klart att han ska få göra det.
image

Fördelen med att han äter själv är att det ger oss vuxna möjlighet att äta tillsammans, inte bara vid samma tillfälle. Vanligtvis sitter vi alla och har maten på bordet samtidigt, men en av oss matar Prinsen och den andra äter. Nu kan Prinsen äta själv och vi kan äta tillsammans. Sen får vi köra sten-sax-påse om vem som ska skrubba köket efteråt.

Vi har en tallrik med sugkopp från Rätt Start Elsa Beskow-serien, men jag får den inte att sitta fast ordentligt. Den lossnar flera gånger, oavsett om jag fuktar med vatten eller inte. Prinsen lyckas dra och lyfta den. Jag förstår inte vad jag gör för fel. Dålig upplaga eller en mamma som inte fattar? Jadu, det vette tusan.

I vilket fall som helst så gör vi oss redo för fasen ”kan själv” med galonoverall och tallrik med sugkopp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *