Välkommen till Prinsmamman och Prinsen. Bosatta i Bromma, med hjärtat i Dalarna. Mamma till Prinsen, som föddes 7 april 2013. Följ med i vår vardag, ta del av våra äventyr och det vi tycker extra mycket om. Fotograf och mamma med stort intresse för barnkläder, inredning och annat vardagsglitter. Vi finns även på Instagram @prinsmamman_se För kontakt: [email protected]

Detta vaggande

image

Stora delar av mina dagar går jag runt och vaggar en liten 7-kilosklump. Trollungen, lilla Prinsen, är som bekant en närhetskrank bebis. Så har det vart redan från födseln. Men det är lite skillnad att vagga en bebis på 46 cm och 2760 gr vs 68 cm och 7230 gr. Det blir tuuuuungt. Ryggen gråter och nacke och axlar är stela som betong. Men på något sätt så fortsätter jag. Varför? Jo, jag vet inte vad jag ska göra annars. Han vill inte somna själv. Inte ens om jag ligger bredvid honom. Tidigare i somras hade han en period då vi kunde ha honom liggandes på mage och buffa rumpan tills han somnade och ibland låg jag bredvid honom och han snuttade på nappen. Men sen sa det stopp och det var bara vagga i famnen som gällde. Där är vi nu.

När han blir vaggad och kommer till ro så somnar han ganska snabbt. Men det är just det att få honom att komma till ro som är utmaningen. Hur lugnar vi en bebis som gråter förtvivlat och vill vara nära? Det skär i hjärtat för mycket för att köra någon av dessa ”låt honom somna själv och skrika så han förstår att det inte hjälper”-metoder. Det stämmer inte överens med vår syn på föräldrarollen. Men i övrigt kan vi tänka oss att testa olika knep. Min rygg och jag vore evigt tacksam.

8 reaktioner på ”Detta vaggande

  1. Åh vad jag känner igen mig! Och just kvällen kan han bara va hos mig, han blir helt hysterisk om någon annan tar honom. Jag vill inte heller bara låta ligga och skrika 🙁 Det gör alldeles för ont i hjärtat.

  2. Jag brukar sätta mig med honom i knät i soffan eller sängen och liksom hoppa upp och ner haha! För honom känns det som vanligt vaggande, men mycket skonsammare för min kropp. Sen får rumpmusklerna lite träning också;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *