Välkommen till Prinsmamman och Prinsen. Bosatta i Bromma, med hjärtat i Dalarna. Mamma till Prinsen, som föddes 7 april 2013. Följ med i vår vardag, ta del av våra äventyr och det vi tycker extra mycket om. Fotograf och mamma med stort intresse för barnkläder, inredning och annat vardagsglitter. Vi finns även på Instagram @prinsmamman_se För kontakt: [email protected]

Ett besök på förlossningen

ZS1V1452-475x314Vi hade en intressant dag igår. Större delen av dagen spenderades i en soffa på BB Stockholm och förlossningen. Under morgonen och förmiddagen hade jag väldigt mycket sammandragningar, vilket jag aldrig haft tidigare. Jag pratade med BM och ringde sedan förlossningen som ville att jag skulle komma in på kontroll. I vissa fall kan en urinvägsinfektion ge sammandragningar. I vilket fall som helst ville de kolla upp det.

En taxiresa senare, en underbar vän som mötte upp och ett samtal till älsklingen med uppdatering om läget satt jag i soffan på förlossningen och väntade på min tur. På samma förlossningsavdelning där vi valt att föda. Det kändes både lugnande och konstigt att sitta där. Miljön var varm och lugn. Atmosfären kändes inbjudande och magkänslan var så mycket bättre än väntat. Senast jag satt i ett liknande väntrum var i april, strax innan vår ofostriga graviditet upptäcktes. Där var miljön och atmosfären kall och mörk.

När jag kom in fick jag lämna urinprov för att de skulle kunna se om det var något i urinen. Sedan väntade jag på min tur. Höggravida kvinnor kom in, skrevs in och fick gå vidare förbi. Förmodligen var det dags för dem att föda. Andra kom in med nyfödda barn på efterkontroll. Även om jag fick vänta någon timme så kändes det helt ok. Jag var i en trygg miljö.

Väl inne på undersökning fick vi lyssna på Trollet med doppler och någon timme senare kopplades vi upp på CTG för att mäta hjärtslag och aktivitet i livmodern under 30 min. Trollungen svepte runt och sparkade lite på plattorna under tiden så jag fick vinkla om dem då kontakten försvann ibland. Retsticka. Läkaren läste sedan av resultatet och gjorde en koll på livmoderhals och livmodertapp. Resultatet såg bra ut och jag kunde lugnt åka hem. Så länge sammandragningarna inte blir fler och så länge de inte gör ont så är det ingen fara.

Känslan i kroppen idag är bra och jag känner inte av lika många sammandragningar. Trollet stökar runt som vanligt och jag är lugn igen. Jag stannar hemma idag för att hinna känna efter hur kroppen beter sig idag och vila efter alla intryck från gårdagen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *