Välkommen till Prinsmamman och Prinsen. Bosatta i Bromma, med hjärtat i Dalarna. Mamma till Prinsen, som föddes 7 april 2013. Följ med i vår vardag, ta del av våra äventyr och det vi tycker extra mycket om. Fotograf och mamma med stort intresse för barnkläder, inredning och annat vardagsglitter. Vi finns även på Instagram @prinsmamman_se För kontakt: [email protected]

11+x=12

wpid-20120930_135428.jpgFörra veckan glömdes bort. Men tiden flyger ju fram! Den här veckan gick vi in i 12e veckan. En milstolpe på många sätt. Idag är också en milstolpe med 200 dagar kvar. Det känns mycket men tiden kommer nog gå snabbt.

Kroppen: Moderkakan har tagit över tillförseln av näring och syre till barnet. Moderkakan och fosterhinnorna skyddar även barnet mot infektioner. Som skydd för bakterier bildas det också slem i körtlarna i livmodertappen. Vanligtvis har illamåendet och tröttheten börjat avta efter de första tolv veckorna. Vissa har gått upp några kilo i vikt, andra kan i stället ha gått ner något.

Fostret: Fostret är cirka sex centimeter stort och väger cirka 15 gram. Fostret börjar röra sig spontant, vrider på huvudet, hickar och rör på fingrarna som dessutom har fått fingeravtryck. Nu börjar fostret också reagera på mammans lägesändringar.

Egna tankar: Jag fortsätter att äta medicin mot illamåendet men min aptit här förbättrats. Det går lättare att äta och jag känner mig inte äcklad av mat lika ofta. Jag kan äta havregrynsgröt och ägg till frukost! Vikten går svagt uppåt, precis som den ska. Magen är stor och svullen så garderoben behöver inventeras. Jag tycker bäst om att titta på min mage på morgonen. Då ger den en rättvis bild av hur den växer och är inte svullen av kolhydrater. Till och med älsklingen tycker att det börjar synas nu. Jag älskar min nya mage och Trollet som bor där ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *