Om oss

Vi är en familj bestående av elva personer. Mamma, pappa, pappa och åtta barn.
Vi lever i ett förhållande på tre vuxna där vi alla tre älskar varandra.

I den här bloggen skriver vi om allt mellan himmel och jord. Hur vi har det i vardagen med alla vardagssysslor, problem och glädjestunder. Men även om djupare saker som hur det är att leva i ett alternativt förhållande, hur vi blir bemötta av omgivningen, hur vi löser saker som inte är anpassade för ett förhållande på tre med mera.
Med tre vuxna och åtta barn i en familj så är det svårt att gömma sej, vilket vi heller inte vill. Vi vill leva öppet med vårt förhållande och det tas emot på lite olika sätt.

Välkomna!

49 reaktioner på ”Om oss

 1. Hej,
  Pernilla här, programledare på Karlavagnen i Sveriges Radio P4. Skulle jättegärna vilja prata med någon av er i kvällens program där vi ska tala om olika sätt att leva, bortanför normen tvåsamhet. Hittade er blogg :-) Jag förklarar gärna mer vad jag menar, ser ni detta så slå gärna en pling så ni kan avgöra sen… 036-215 66 27

  Hoppas vi hörs

  Hälsar
  Pernilla Arvidsson

 2. Hej

  Vi är ett Poly- Nätverk som finns i Sydöstra Sverige, vi har fått en förfrågan från en journalist (Lokal tidningen – Växjöbladet) som vill göra ett uppföljande reportage efter Växjö Pride – Låna en Poly. Denna gången en familj med barn … Tyvärr har ”våra” familjer avböjt att medverka i ett reportage, därav att jag frågar er ….=) … blev tipsade om er via en Poly fb grupp … och att Ni ev kan ställa upp på detta.
  Ni kan väl kontakta mig på natverk.polyra.sydost@gmail.com om ni vill hjälpa oss … Tack På Förhand /Totte – Kontaktperson Nätverk Poly-/RA Sydost

 3. HEJ!
  Tack för ett helt underbart program i kväll hos Jenny Strömstedt. Kärleken övervvinner allt.
  Ni verkar vara helt underbara människor.

  KRAM

  Annica

  1. Tack så mycket Annica.
   Vi var väldigt nervösa inför programmet.. men nu är det gjort och vi hoppas vi gjorde en bra insats för att öppna folks sinnen en aning.

   Kram på dej från oss alla!

  2. Helt
   RÄTT!!, Fantastiskt bra gjort!, FÖR ALLT HANDLAR OM KÄRLEK!!!, Jag är vuxen men gillar också att sova med napp, Tycker detta med”Polly” ÄR HELT RÄTT!!!,
   ”ÄLSKA DE DU VILL – KÄRLEK ÄR KÄRLEK”,,,,,,,Oavsett vad!, För allt handlar om Kärlek!!!! ( ”RICHARD CARLSON” – ”Kärleken Övervinner Allt” ( Låt!, finns på You Tube )

   Med vänlig hälsning. Laszlo

 4. vilken underbar blogg..ser fram emot att folja er familj via eran blogg..Ni ar jatte modig och ett stort foredome . kraaam till er alla 3 .

 5. Hej!

  Tack för att ni vågade dela eran berättelse, jag är själv poly men har inte känt mig accepterad med att vara det men när jag läste eran berättelse så kände jag mig mer självsäker och gladare. Tack! All kärlek i världen till er och eran familj!

  Massa kramar!

  Med vänliga hälsningar,
  Rasmus

  1. Vad härligt att höra att vi kunde lyfta dig genom vår berättelse, tror ofta man upplever att man trycker bort sina känslor när dom är ”utanför normen” så länge man inte ser att någon annan gör/lever så som man själv drömmer, man upplever sina känslor som ”fel”. Men glöm aldrig att du lever för din skull, det som gör dig lycklig!
   Kramar från Polyfamiljne

 6. Hello,

  I hope you’re all well. I work on the Moncrieff show for Newstalk which is Ireland’s national radio station. We are interested in speaking to you about your relationship.

  If you were willing, the interview would be scheduled for the Moncrieff Show, with Sean Moncrieff which is on weekdays 1.30 – 4.30pm GMT. The interview would be for around 10 minutes via ISDN line or landline with a cell number (this is flexible) as a back up. Can you please let me know if this would be possible? Thanks for your time.

  Gen

 7. Vill bara ge en stor elektronisk kram för att ni är så bra förebilder vad gäller familjebildning. Själv är drömmen att få till en familj med fler vuxna men det är ju inte alltid den enklast saken i värden. Kommer fortsätta följa er blogg och inte ge upp drömmen på en fungerande polyfamilj. Tack!

  1. Vad roligt att du gillar vår blogg och vill fortsätta följa den.
   Hoppas du också kan finna lycka i en polyfamilj vad det lider.
   Kram polyfamiljen

 8. Hej!

  Virrvarr produktion är ett nystartat produktionsbolag som sysslar med radio. Vi jobbar just nu med tabubelagda ämnen. Som t.ex att inte vilja ha barn, att vilja leva ensam eller att leva som polyamorös.

  Jag undrar om någon av er skulle kunna tänka sig att ställa upp i en radiointervju, isf blir det via telefon då vi håller till i Jönköping. Programmet sänds nästa vecka så det skulle vara bra med ett snabbt svar.

  Maila mig gärna på nikki.bladh@gmail.com eller nikki@virrvarrproduktion.se

  Tack.

  Med vänlig hälsning,
  Nikki Bladh

 9. Hej!

  Jag heter Åsa och jobbar som journalist på Aftonbladet. Jag har har läst mycket om er och även gjort en del intervjuer med andra som lever polyamoröst. Jag skulle gärna vilja komma i kontakt med er för en intervju!

  Hör gärna av er – så snart ni kan, så berättar jag mer!

  mvh

  Åsa

 10. Hej!

  Jag har läst om er i flera artiklar. Jag är journalist och letar just nu efter familjer utanför kärnfamiljsnormen till en artikelserie om stjärnfamiljer. Jag skulle gärna komma i kontakt med er!

  Vänliga hälsningar,
  Annie

 11. Hej! Jag heter Adina och jag är 13 år gammal. Jag skriver en debattartikel i skolan som handlar om att man borde få vara fler än två vårdnadshavare om ett barn. Och jag undrar om ni/nån av er skulle vara intresserade av att bli intervjuade lite snabbt till min artikel. Ni är ju sjukt passande till ändamålet. Så hör gärna av er snarast möjligast om ni är intresserade eftersom jag har en deadline att passa.

  Vänliga hälsningar,
  Adina

 12. Hej hej!

  Jag skriver här för att jag just nu arbetar på en B-uppsats där jag valt att fördjupa mig i polyamori och skulle därför jätte gärna vilja komma i kontakt med någon att intervjua om detta! Jag tycker att det vore jätte kul att få intervjua någon av er om eran livssituation och vad som fört er till där ni är idag. De som jag intervjuar kommer inte att kunna identifieras. Om någon är intresserad av att medverka i en intervju så får ni jätte gärna svara mig så fort som möjligt! Och jag svarar gladeligen på frågor angående uppsatsen om så önskas!

  /Marlene Johnsson, Umeå universitet

 13. Hej!
  Jag är en kvinna som skulle vilja leva polyamoröst med min sambo och en man till.Jag har länge haft dessa funderingar men min sambo är mer skeptisk att dela mig med en annan man. Jag skulle vilja ha lite tips och råd vad som gäller i polyamorösa relationer Hälsningar Saga Torvén.

  1. Hej!
   Det första känner vi är att din man måste vara med på det, annars går det liksom inte att gå vidare. Svårt att ge tips och råd bara sådär, inom vilka områden tänker du? Skriv gärna vad du funderar på så ska vi försöka svara:)

 14. Hej där vill bara skriva att jag såg er på outsiders och tycker det är grymt fint att ni vågar leva efter hur ni känner <3 Att ni bryter mot normen för att det är vad som gör er lyckligast kommer släppa andra fria att våga göra detsamma. Garanterat! Vi människor tittar och dömer varandra så snabbt och ofta. Man ska inte få sticka ut, man ska inte få vara annorlunda. Är man det skall man få veta det åtminstone! Det är synd att vi inte låter varandra leva fria, så länge man inte gör illa någon annan kan man väl ändå få leva precis så som man känner i sitt hjärta är rätt. Go polyfamiljen! Jag tycker ni är grymt starka och en förebild :) att ni är så öppna kommer sprida mer kärlek och större tolerans. Jag tror vi går mer och mer mot det i vårt samhälle och i vår värld. Jag hoppas det. Så jag är glad att jag såg er och ert förhållande och er kärlek gjorde mig alldeles varm inombord , det bara lyser om er. Ni verkar så lyckliga och ni är så otroligt fina , snälla och kärleksfulla mot varandra. Tack för ni delar er historia. Det kommer garanterat att hjälpa andra att våga gå ut med sina liv och leva enligt deras övertygelser =)

  Hälsn Elin

 15. Hej polyfamiljen, eller kanske främst Linda. Nu har jag läst er fina blogg och blivit glad – och nyfiken. Skulle jag kunna få göra en intervju med er – främst med fokus från Lindas perspektiv – för min tidning, MåBra? Hör av er till mig – så berättar jag mer!
  Vänliga hälsningar
  Anki Sydegård
  anki.sydegard@mabra.com

 16. Hej! Jag går nu sista året på gymnasiet och har precis påbörjat mitt gymnasiearbete. I mitt gymnasiearbete ska jag fokusera på poly-relationer i relation till tvåsamhetsnormen (där syftet är att problematisera tvåsamhetsnormen och ge exempel på när och för vem den kan var problematisk). Jag skulle vara jätteglad och tacksam om ni (alla tre eller någon av er) skulle kunna tänka er att bli intervjuade av mig senare i höst? Mejla mig gärna så berättar jag mer och svarar på frågor!

  Jag önskar er en fin kväll! :)

  Med vänlig hälsning,
  Stina Karlberg

 17. Vad kul att hitta en sida om en familj som lever under dessa förhållandena. Inte hunnit läsa så mycket ännu men hoppas på att lära mig lite, speciellt hur det blir när barn kommer in i bilden.
  Lever med 2 män ( dom har dock bra förhållande med mig och är bara vänner med varandra ) och vi väntar vårt första barn ihop. Finns ju en del oro rent juridiskt och så kring detta ( utöver det vanliga med att skaffa barn och så då ).
  Mvh / Evelina

  1. Vad roligt att höra att det finns fler:) Hur fungerar det att dom bara är vänner? Bor ni tillsammans allihopa i samma bostad? Vet ni vems barnet är? Juridiskt är det en djungel, vi har löst några bitar men borde verkligen sätta oss ner och gå igenom allt för att vara ”beredda” om något skulle hända.
   Ha det gott!

  1. Vad roligt att du vill se mer av oss:) Har du några förslag på vad du skulle vilja se lite mer exakt?:)

 18. Hei. Jeg i samme situasjon som dere. Tre voksne, to mammaer og en pappa og 6 barn. Men jeg ønsker raskt kontakt med en av dere.

 19. Hej
  Åh vad härlig er familj verkar vara! Har ni levt ihop i 17 år och fått alla åtta barnen ihop? Jag och min man har också åtta barn men ”bara” fyra är gemensamma :) och så har vi sex goa barnbarn.
  Hoppas det kommer i framtiden att ni får gifta er juridiskt, alla tre <3

  1. Tack så mycket! =)
   Vi har levt ihop snart 6 år.
   Erik och Linda hade fyra barn och Hampus ett barn när vi träffades.
   De tre yngsta har vi fått under tiden vi levt tillsammans.
   Kram på dig!

   1. Riktigt härlig storfamilj ☺️ Har era tidigare barn tagit det bra?
    Åh, tänk när barnbarnen kommer, så mysiga jular ni får!
    Kram på er :)

 20. Hejsan,
  Mitt namn är Ulf, och jag jobbar som researcher för ett TV-program som heter ”Meltzer & Kärleken” som kommer att visas på Kanal 5 i höst.

  Som titeln avslöjar så gör vi ett program om kärlek – ur alla sorters olika vinklar.
  En vinkel är att vi skulle gärna vilja träffa er och göra ett inslag om hur det är att älska två personer samtidigt och att ha en stor och fin familj tillsammans. Skulle ni tycka att detta vore roligt att vara med på?

  Ser gärna att vi kan fortsätta en diskussion kring detta över ett samtal, dels trevligare så men även lättare att förklara exakt hur vi menar och tänker oss. Vi gör ett varmt och fint program om kärleken och inget annat, och vi är enormt respektfulla över och om alla våra medverkande.

  Det finns en säsong sedan tidigare men då var temat döden, finns att se här:
  https://www.dplay.se/program/meltzer-och-doden

  Allt gott,
  Ulf Arvidsson
  076 277 14 99

 21. Hej!

  Jag heter Matilda och jobbar på en tjejsajt som heter Modette.se. Vi skriver just nu en artikelserie om polyrelationer och letar efter personer att intervjua och spela in podd med. De vi söker efter är en familjekonstellation med/ utan barn där mer än två vuxna bor tillsammans. Jag kikade runt på webben och hittade till er!

  Jag tänkte höra om ni möjligtvis ville ställa upp på en intervju? Om jag har förstått rätt bor ni inte i Stockholm, men det kanske kan fungera att spela in via ett Skype-samtal?

  Det vi vill höra mer om är hur det fungerar att leva i en polyfamilj, era tankar kring att leva utanför normen, vad ni möter för reaktioner och så vidare.

  Ha en fin dag så hoppas jag att vi hörs!
  /Matilda, Modette

 22. Hej!
  Mitt namn är Raffaella och jag är reporter på Dagens Nyheter.
  Jag skriver om hur olika familjer hanterar den gemensamma ekonomin.
  Delar man till exempel jämnt på alla kostnader i hushållet? Eller fördelar man ansvaret på ett annat sätt, typ att den ena personen alltid betalar en särskild kostnad?

  Ambitionen är att spegla så många olika familjer som möjligt. Därför vore det intressant att få träffa en polyamorös familj och höra hur man fördelar ekonomin när man är fler än två personer.
  Har ni lust att prata vidare om det här? Hör gärna av er på den angivna mejlen.

  Trevlig helg!
  Raffaella

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *