Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Att stjäla en julgran!

Så var det måndag igen. Inatt har snön vräkt ner och det var läge att kliva upp i tid för att se till att komma iväg till förskolan i tid. Erik gick ut och skottade medan jag gjorde barnen klara för avfärd.

Efter frukost gick jag och min avdelning på utflykt till lusthuset. Vi hade med oss skrindan med mat för att äta lunch där. Det var oplogat så vi pulsade genom snön med vagnar, skrinda.. jag en pedagog till och 10 barn. Jag gjorde upp eld och sen var jag ute med barnen en stund. Vi var ner till bryggan och undersökte isen. Det har varit ganska milt väder, så isen är inte direkt säker.

thumbnail_IMG_3118

Vid 10.30 började vi steka på pyttipanna som vi gräddstuvade. Stekte ägg till och åt med rödbetor och smörgåsgurka. Mums! Allt smakar så mycket bättre när man lagar det över öppen eld. =)

thumbnail_IMG_3126

thumbnail_IMG_3131

Jag och Erik kom hem vid 16.15. Dags för middag och sen hade vi inte direkt någon plan.
Vi åkte iväg en sväng för att handla på oss förbrukningsmaterial till förskolan och cigarraffärn. Lika bra att ta tag i det när vi ändå inte hade något annat som låg på just ikväll.

Jag hade tagit med mig en såg.. för vi behövde en liten gran till hörnet i köket där vi hängde upp stjärnor för nån vecka sen. Lindas idé förstås. 😉
Vi smög lite försiktigt med bussen längs en avskild väg i skogen.. när vi såg en lämplig gran tvärstannade jag och sprang ut ur bussen, hoppade över diket och joggade med höga knän genom snön. Sågade ner granen på några sekunder och joggade tillbaka till bussen. Slängde in granen och hoppade in bakom ratten.
Alltså.. det här med att stjäla en julgran! Det är något som är väldigt pulshöjande! Nervöst! Adrenalinet pumpar i blodet! ”Tänk om skogsvaktarn kommer!”
Det var något pappa skrämde oss med som barn. Hahaha! Skogsvaktarn..? Finns det ens någon sån? 😉

Det här är väl det mest kriminella jag ägnar mig åt. Att stjäla en gran en gång per år. 😉
Ajabaja! Det får man inte göra.. Men fint blev det hemma iallfall. =D

IMG_2711

Nu ska det väl bara i nån ljusslinga och så. =)

IMG_2712

IMG_2713

IMG_2714
Vi har pyntat köksbänken med ljuslyktor som barnen gjort på förskolan. =)

IMG_2715
Och granris som blev över från granen på golvet. =)

Nu tackar vi för idag. =)
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Lördagsöppet på förskolan!

Idag har vi haft vår årliga tradition att ha lördagsöppet en lördag i december.  Den här dagen får föräldrarna lämna sina barn utan några som helst krav. Dom behöver inte arbeta eller studera. Dom får göra precis vad dom känner att dom behöver den här dagen.. Stryka julgardiner, handla julklappar eller pilla navelludd. 😉

Erik och jag åkte till förskolan så vi var där vid 07.00. Då samlades personalen för att dricka glögg tillsammans i lugn och ro.
Vid 07.45 plockade vi fram frukost till barnen och sen var den här dagen igång.

Jag har roddat köket. Just den här dagen har köket en extra central plats på förskolan. Det ska förberedas julbord som ska serveras på eftermiddagen!
Vi bakade lussekatter och pepparkakor på förmiddagen. Jag kokade ”tomtegröt” och fixade grötlunch. Jag och ett par pedagoger fixade detta tillsammans med barnen.
Ute på avdelningarna pysslades det med ljuslyktor, apelsiner & nejlikor, smällkarameller m.m.

thumbnail_IMG_3113

Efter lunch gick en pedagog ut med de barn som sover middag. De barn som inte sover efter lunch ordnades det filmvila för idag. I normala fall brukar vi ha läsvila eller ritvila efter lunch.
Idag fick som se på julfilm istället. =)

Min mamma kom och hjälpte mig i köket på eftermiddagen för att få ihop allt till julbordet. Väldigt trevligt att få jobba med min mamma en dag. =)

Skärmavbild 2019-12-07 kl. 20.05.11

Linda kom ut till förskolan där på eftermiddagen och hjälpte till med det sista. Klockan 16.00 hade massa föräldrar, fastrar, morbröder, farmödrar, morfädrar och andra släktingar och vänner till barnen på förskolan samlats vid scenen. Luciatåget kom och spred ljus och glädje! <3 Så underbart att se barnen göra detta. Att de vågar sjunga inför alla. Dom är så stolta över att få visa upp det dom tränat på den senaste tiden.

Efter luciatåget åts det julbord och vi hade så himla trevligt tillsammans. Det var runt 100 personer på den här tillställningen. En fantastisk tradition på Regnbågens förskola! =)

Vi kom hem från förskolan vid 19.00. Trötta och glada efter den här dagen.
Tack för idag, slut för idag!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Glass till lunch.

Igår upptäckte Ture sin spegelbild i spegeln i babygymmet. Han låg och skrattade och hade väldigt kul åt den där lille killen i spegeln. 😉

IMG_2682

IMG_2689

För övrigt så var det en ganska lång arbetsdag igår. Jag öppnade förskolan 06.00 och jobbade i barngrupp på förmiddagen. På eftermiddagen satt jag i reflektionsmöte en timme och återgick sedan till arbete i barngrupp fram till 15.45.
Klockan 17.00 var det dags för arbetsplatsträff och det mötet var klart vid 19.00.
Efter en sån arbetsdag känner man inte riktigt för att göra så himla mycket mer. 😉

Idag har har Erik och jag jobbat medan Linda varit hemma med Nils, Birk och Ture.

IMG_2695

Linda tog emot ett paket idag. Det ska vara en säng till spiketältet i paketet. =) Nu måste vi bara hinna till Åre innan jul också..

59715714727__7A2CE4ED-8A5F-44CF-ADA3-C99A2D29BBE2

IMG_2693

Nils och Birk åt glass till lunch idag.. ehm.. ja.. sånt kanske man inte ska erkänna till andra? 😉 Men nu blev det tydligen så idag.. dom är ju hemma för att dom är sjuka, så då får det vara okej. =)

IMG_2694

Det blir som inte så mycket annat gjort än att jobba nu ett tag känns det som.

Vi borde ta tag i julklappsinslagning, bakning och annat fix inför jul. Men det får vänta nån dag till. 😉

Så laddar vi för morgondagen!
Kramar Hampus
Polyfamiljen