Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Omflyttning i huset!

Idag åkte jag till förskolan vid 07.00. Jag kände mig lite stressad över allt som behövde göras under förmiddagen. Egentligen skulle jag inte börja förrän 07.30 var tanken.
Idag behövde jag ta köket för att fixa frukost, smörgåstårtor, fredagsfika till olika företag, lunch, disk, städning av kök.. m.m.
När jag kom till jobbet och gick in i köket så möttes jag av två pedagoger som redan tagit tag i att fixa frukost! Alltså på riktigt så är det så att jag blev lite tårögd då! Det är så himla skönt när man hjälps åt och det bara flyter på! <3
Jag tog tag i att fixa fredagsfikat och smörgåstårtorna.
När lokalvårdaren kom så snackade vi ihop oss och hon skulle fixa lunchen idag! Hurra! =)
Kometen (småbarnsavdelningen) påbörjade en inskolning idag, så dom fick sköta sig själva under förmiddagen. Några pedagoger pratade ihop sig om förmiddagen för att få en så bra verksamhet som möjligt. Det var ganska få barn idag, så två avdelningar samarbetade för att kunna undvara Erik. Han fick måla om på Stjärnan (storbarnsavdelningen).
Jag kunde då sätta mig med en av våra förskollärare för att prata om kvalitetsredovisning och grundläggande värden för förskolan. Väldigt mycket värt!
Helt fantastiskt arbetslag och tillsammanstänk! =)
Idag kände jag verkligen att vi fick ut mycket av tiden. =)

IMG_4192

IMG_4195

IMG_4194

IMG_4191

IMG_3826

Under tiden var Linda hemma med småttingarna. Dom fick en extra dag ledigt den här veckan. Det känns som att det behövdes. Igår var det lite gnälligt hos våra barn.. så dom skulle nog må bra av att vara hemma.
Då kan det iofs vara lite svårt att tillgodose alla barn.. Birk verkade något understimulerad eftersom han åt upp ett rosa Lypsyl.. och kletade in sig i hårvax.  😉

IMG_3392

60396440801__22684942-04DC-41B9-AFBC-A892353CD7E0

Kvällen har bestått av att flytta och städa.
Nils och Signe har nu fått sina sängar monterade i sitt nya rum! =)
Dom här sängarna har stått omonterade sen jul 2018.

IMG_4198

Nu sover dom snällt i sina nya sängar. =)
Imorgon väntar fortsatt städning och flyttning.
Birk ska upp till Nils och Signes gamla rum! Birks rum ska göras om till kontor/syrum/ateljé. Ja, vi får se vad det rummet kommer att användas till. =)
Ture kommer också få sin säng inflyttad dit så småningom. =)

Nu tackar vi för idag och önskar alla en trevlig helg!

Kramar Hampus
Polyfamiljen

Vi jobbar och jobbar..

Så har vi startat upp veckan och kört hårt både måndag och tisdag! Igår körde jag ett långpass med arbete i kök och barngrupp fram till 17.00. Därefter mixtrade Linda och jag på med att sätta upp tyger för att dämpa ljudet i ett rum som upplevs som ekande. Man kan ju göra ganska mycket med små enkla medel. Vi skruvade fast en regel på vardera vägg och häftade fast tyger mellan dessa reglar.
Mycket trevligare och mysigare än att sätta upp akustikplattor. Och billigare! Med en begränsad budget så gäller det att vara lite uppfinningsrik. =)
Någon som har tips på hur man effektivt dämpar ljud utan att det behöver kosta multum?? =)

Idag öppnade jag förskolan och arbetade där fram till 16.15.
Under förmiddagen skötte jag köket. Efter lunch var jag ute en stund och vid 13.00 hade jag ett möte inbokat. Två personer från Näringsliv och utveckling Strömsunds kommun kom på besök. Linda och jag visade dem runt på förskolan och sen satt vi i möte för att berätta om vår verksamhet.
Syftet med mötet var att skapa goda relationer mellan kommunen och företagare.

IMG_3370
Ture hänger med på allt som vanligt. =)

Efter jobb och middag ställde jag mig och bakade. Gjorde en hasselnöt/kola-paj bara för att jag blev sugen på det. Fixade även en jordgubbscheesecake till ett senare tillfälle. Den ska vara i frysen minst 6 timmar.. så det gick inte att äta den ikväll.

Och nu är det till att snutta på kudden och ladda för morgondagen!
Ännu en dag i Paradiset. =)

Kramar Hampus
Polyfamiljen

Nils ger sig ut i pisten!

Så var det söndag. Vi hade en fantastisk helg i Åre. Igår var det lite blåsigt, men solen sken och barnen var nöjda när vi var ute i backen. =) Signe åker snowboard och Nils har fastnat för att åka skidor. Birk är mest inne på att åka Bob.
Nils höjde sin skidåkning några nivåer genom att först testa knappliften och sen åka i den ”stora backen”! Han gav sig alltså iväg från barnbacken och ut i rätta pisten!
Inte själv såklart. Moa och Isabelle åkte med honom.

Under tiden var jag ute på löprunda med Signe och Ture i vagnen. Det kändes lite motigt när jag började och jag tänkte att jag kanske springer 6 km.. Det är ungefär vad det är från Rödkullen ner till centrum. Där får Erik och Linda hämta upp oss.
När jag passerade centrum så hade dom inte kommit dit.. så jag fortsatte jogga.. och tänkte att dom hämtar väl upp mig vid taxi.. då har jag sprungit typ 7,5 km.
Men dom hade fortfarande inte dykt upp! Så jag fortsatte och fortsatte.. Tänkte att dom kommer väl snart.

75730777-A9B6-4CBE-893A-C532F237ABA6

Men nä! Dom dök inte upp förrän jag var  200 meter från campingen. Så.. det blev lite längre än vad jag trodde jag skulle orka. =) Känns ju bra såhär i efterhand.

Sen blev det en lugn kväll med middag, lördagsmys och mello.
Idag åkte Elliot, Alexander, Moa, Isabelle och Nils iväg till backen vid 09.00. Moa tog ansvar över Nils. Det är ju rätt häftigt att en 4-åring ger sig ut i pisten i Åre! =)

IMG_3338
Birk lördagsmyser med Doris. <3

Erik hämta tillbaka barnen vid 12.00. Då serverade jag lunch och sen packade vi iordning för att åka hem. När vi kom till Strömsund åkte vi raka spåret till min syster för att gratulera hennes dotter som fyller 1 år idag! Hurra, hurra, hurra!! =D

IMG_3354

Ture provligger i en lastbil som hans kusin äger. =)

IMG_3352

IMG_3353

IMG_3355

Kvällen har bestått av de vanliga rutinerna. Packa in hemma, köra igång tvättmaskinen, äta middag, bada barn, förbereda till imorgon. En ny härlig vecka väntar! =)

Ha det gott.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Alla hjärtans dag! <3

Så var det fredag. Det blev en lite annorlunda dag på förskolan idag. Det var väldigt få barn på plats så det fanns utrymme att avsätta pedagoger till annat arbete. Jag jobbade i köket då kocken vabbade. Tre pedagoger jobbade på med dokumentation typ hela dagen Tre pedagoger och en praktikant arbetade med barnen och alla hjärtans dag-pyssel. Lokalvårdaren och en pedagog arbetade med att möblera om på Kometen, vår småbarnsavdelning.
Så det hände ganska mycket på förskolan idag. =)

Jag avslutade min arbetsdag vid 13.30. Då tog jag med mig Nils och Signe i bilen för att åka in på byn. Birk var med Linda, annars hade han också fått följa med.
Vi svängde in på blomsterhandeln för att köpa blommor till Erik och Linda. Värsta romantiska jag! 😉

Linda hade tillbringat dagen på hälsocentralen. Birk har haltat i några dagar och nu var det dags att kolla upp det. Linda har haft ont i höger axel typ en månad också.. kanske läge att kolla på det också.
Efter tre timmar kom dom fram till att Birk förmodligen har stukat eller vridit foten. Den var svullen, men inte något brutet. Lite smärtstillande och avvakta några dagar för honom.
Linda har en inflammation i axeln. Kortison, avvakta och ta det lugnt.

IMG_3296

IMG_3295

Jag kom hem strax efter klockan 14.00.
Då hade Erik kommit hem. Perfekt!
Nils och Signe tog med sig varsin blomma och gav till Erik och Linda.
Sen var det dags att packa in i bussen och göra oss i ordning för att åka till Åre.

isbjörn tröja
Birk och jag har gjort oss redo för helg! =)

IMG_3315

Nu har vi landat i Åre och tar det bara lugnt. Vi laddar för morgondagen och ser fram emot en solig dag i backen. =)

IMG_3318
Ture skojar till det med en ficklampa! 😉

Nu tackar vi för idag!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Ett tips.. Hör av dig!

Så var tisdagen gjord. Min dag började med att kliva upp klockan 05.00. Gjorde mig iordning och åkte till förskolan. Förberedde frukost, tog emot barn och sen väntade arbete i köket under förmiddagen.
Jag lagade lunch, diskade, fixade lunch till en grupp som var på utbildning hos Strömsundshälsan. Till min hjälp hade jag två barn som med största glädje och engagemang tog sig an uppgifterna att skala morötter, skär blomkål och provsmaka palsternacka. =)

När lunchdisken var undanröjd, bänkarna torkade och golvet spolat var det dags för reflektionsmöte. Jag och tre pedagoger hade möte angående dokumentation.

Jag arbetade fram till 15.30 på förskolan idag. Hem för att äta middag och försöka ta tag i något. Det finns en miljon saker att ta tag i.. Och då är det lite svårt att fokusera och prioritera.
Så.. Det jag tog tag i var att lägga mig på golvet och jollra med Ture en stund. 😉

Det första som måste tas tag i är att frigöra tid så att jag hinner tänka och jobba framåt med allt som behöver struktureras och fixas. Ska fundera på det lite snabbt.

IMG_3240

IMG_3244

IMG_3252

Idag har ture ätit kex..
Eller njae.. ätit kanske var en överdrift. Han slickade lite på ett smörgåsrån och sen var det bra. 😉

IMG_3259

För övrigt så skulle det komma snickare idag och kolla på det här med vattenskadan i taket i köket. Vi plockade undan igår kväll för att det skulle vara fritt fram att röja för dom.
Linda väntade.. och väntade.. och väntade..
Så ringde hon upp dom och frågade om dom inte skulle komma idag.

”Nä.. det kom en annan sak emellan.”
Ehm.. jaha.. men läge att höra av sig om det kanske?? Det är ju inte alla som har tid att bara sitta och vänta hela dagarna på någon som ändå inte kommer!
*Tips till alla hantverkare och andra yrkesgrupper som ska göra hembesök*
Hör av er om ni måste ändra tiden!

IMG_3255

Nytt bud är att dom kommer på torsdag.
En mycket smidig dag att stöka ner hela köket eftersom Elliot och Alexander fyller 15 år och vi ska ha hit folk.
Hmm.. i värsta fall får det väl bli hämtpizza i vardagsrummet. 😉

Nu tackar vi för idag.
Kramar Hampus
Polyfamiljen