Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Annons

En annorlunda fredag.

Så var det fredag. Vi fick förfrågan om att köra mat från centralköket till förskolor och äldreomsorg idag eftersom det fattades chaufför till matbilen för kommunen idag.
Jag tog på mig det uppdraget. Tänkte att det kan ju vara kul med en annorlunda arbetsdag än vad jag är van vid. =)
Arbetsdagen började 07.30 med att hämta disk. Klockan 09.00 var det rast och jag åkte hem för att äta frukost.
När jag ätit och skulle iväg igen ville Isabelle med. Självklart fick hon det! =) Kul när barnen vill vara med och jobba och lära sig saker.
Hon hängde med mig hela dagen. =)

thumbnail_IMG_2242

Erik åkte till förskolan vid 07.30 för att jobba.
Linda tog sovmorgon (som vanligt;)
Men det är ju inte så konstigt när hon är uppe och matar Ture om nätterna.
Hon ringde mig strax efter nio för att kolla hur mitt schema såg ut för dagen..
Ja.. jag är hemma just nu, så du kan ju komma till köket om du vill prata istället. 😉

När jag och Isabelle åkte iväg för att jobba gjorde sig Linda och Moa redo för att gå till bvc. Ture skulle vägas.. och Linda skulle träffa barnmorskan för kontroll. Graviditeten var tydligen inte avslutad i deras system här i Strömsund.
Ture hade gått upp till 3740 gram. =)
Linda lämnade blodprov och fick reda på att hennes blodvärde var 140. Det bästa värdet hon haft på många år! =) Det kanske var bra för henne att få allt blod utbytt vid förlossningen. 😉

När Isabelle och jag hade kört ut lunch och hämtat disk på alla ställen var klockan 13.40.
Nästa körning var 15.45.. alltså hade vi två timmar att förfoga över mitt i arbetspasset.
Isabelle ville att vi skulle till utegymmet på Rotnäset. Så det blev ett träningspass där tillsammans. Vi joggade ett varv på 2,5 kilometer och sen styrketränade vi 45 minuter.

thumbnail_IMG_2240

Linda och Moa åkte ut till förskolan efter besöket på bvc. Hon skulle dit och styra upp lite planering och strukturering.
På eftermiddagen åkte hon hem, så hon var hemma när Isabelle och jag kom från gymmet.
Erik kom vid 15.40 och då åkte jag och Isabelle iväg på sista matkörningen för idag.

16.30 var vi alla samlade till fredagstacos. =)
Resten av kvällen har vi tagit det rätt lugnt. Läggning av barn, soffhäng och fredagsmys.

Vi laddar för morgondagen! Då kör vi loppis mellan 11-14.
Vi kommer sälja barnkläder, både nya och begagnade.. inredning, skor, ytterkläder, en grästrimmer, bildäck.. ja ni.. jag tror det kommer finnas något för alla. 😉
Välkomna hit! =)

Nu önskar vi alla en trevlig helg!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Annons

Va..? Är det inte onsdag idag..??

Imorse vaknade jag vid 07.00, klev upp och gick på toa. Tänkte att jag kunde väl starta min dag nu då jag ändå var uppe. Gick förbi sängen… tänkte att jag bara skulle lägga mig en liten stund till.. jag skulle inte vara på jobbet förrän klockan 09.00.

Klockan 08.30 vaknade Linda och jag..
Jaha.. då var det till att öka takten lite då. =) Men vi var på plats i tid iallfall.

Erik hade åkt vid 07.30 så han var redan på plats.
Så hade vi en arbetsdag på förskolan framför oss. Lite blandade uppgifter idag. Linda agerar ”flygledare” och ser till att alla är på sin position vid givna tidpunkter.
Vi har gjort en del omstruktureringar i rutinerna och är ganska många inblandade. Då är det skönt att någon dirigerar det hela. =)

Jag har hunnit med allt möjligt idag..  Bygga sandslott i sandlådan, skruva upp en planka i taket, haft möte med två ur personalstyrkan, spelat piano och sjungit med barn med mera.

Vid 14.00 åkte Linda och jag från förskolan för att fixa lite andra saker.
Erik stannade kvar över mellanmålet och åkte vid 15.15.

IMG_1931

Här är Ture i dom kläder Birk hade på sig när han var på BB. Det tog ju bara 2,5 månad innan han växte i det Birk hade första dagen i livet. 😉

IMG_1932

IMG_1933

Jag fick ett sms om att gräsklipparen var klar. Vi hade lämnat in den på service.
Mhm.. då vore det ju bra att hämta den så vi kan klippa gräset igen.. Men släpvagnen var full med skräp som skulle till återvinningen.
Men så bra att återvinningen har öppet till klockan 18.00 idag tänkte jag. Tog med mig Moa och Elliot för att det skulle gå lite fortare att slänga skräpet.
Åkte dit och svängde glatt in på tippen.. Det var väldigt lite folk där idag… faktiskt ingen annan än vi.
Skönt, då är det bara att köra fram och parkera då..

Så körde en traktor fram till oss… ”Vi har inte öppet på torsdagar.”
Ehm.. jaha.. va?? Är det torsdag idag?? Hahahaha!! Jag hade onsdag.
Men jag fick komma in och slänga mitt skräp ändå. =) Tur det gick att lösa. Tusen tack för det extraöppet ni hade för mig idag. =)
Sen svängde vi in på verkstaden och hämtade gräsklipparen. =)

Efter den utflykten tog Erik tag i gräsklippning medan Linda och jag städade i garaget. Nu finns en stor hög med saker vi ska sälja där. Så ska vi bara ta tag i det också..

En sak vi tog tag i att sälja var den gamla lekstugan som ingen använder.
Vi ska bygga en ny lekstuga som är lite fräschare.
Den gamla har nu fått flytta och konverterat till hönshus. 😉

58758676888__8DACE6E4-6659-4188-87C1-C315902EDD5A

Så var den dagen gjord. =)

Tack för idag, slut för idag.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Annons

Att trampa stigarna.

Idag hade jag Cigarraffärn på schemat. Öppnade klockan 09.00 och jobbade där fram till klockan 13.00. Det är en fantastisk arbetsplats då man får träffa så mycket folk. =)
Idag bestämde jag mig lite spontant för att dela ut halsdukar till alla som köpte en andel på V75. Idag kändes det som det var läge för halsduk.. 12 grader varmt, lite blåsigt och mulet..
Slängde ut det på sociala medier för att locka mer folk till butiken.
Ganska snabbt kom det kunder som gärna ville ta del av vinstchanserna och få sig en halsduk. =)

thumbnail_IMG_2219

Vid 12-tiden kom Linda och Ture. Linda kom för att fixa lite grejor i butiken.
När jag arbetat klart mitt pass där gick vi en sväng på byn för att uträtta några saker. Besök på banken, lösa in presentkort för köpmannaföreningen med mera.

När vi var klara med allt åkte vi hem. Erik och barnen kom vid 15.30. Vi åt middag och sen packade vi in oss i bussen och åkte till syrran för att hälsa på. Tyvärr har ju det inte blivit så mycket spontana besök hos mina syskon, föräldrar, andra släktingar och vänner den senaste tiden.
Det är ju väldigt trevligt att bara ta en kopp kaffe och surra. Så vi ska försöka bli bättre på att trampa stigarna mellan våra nära och kära. Stigarna kan ju växa igen om dom inte trampas åt båda hållen.. =)

När vi druckit kaffe och skulle hem igen knöt jag på mig löparskorna. En lagom löprunda på kvällskvisten. =)

Nu tackar vi för idag och siktar på en arbetsdag på förskolan imorgon.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Annons

Heldag på förskolan.

Så var det tisdag. För min del betyder det att sköta köket på förskolan under förmiddagen. Jag klev upp och åkte med Erik klockan 07.30.
Jag tänkte plocka fram frukost när jag kom dit, men en anställd hade redan börjat förbereda det. =) Jag frågade henne om hon ville göra klart frukosten eller om jag skulle ta över. Hon gjorde gärna klart frukosten.
Så jag satte mig vid pianot istället för att se om det fångade upp några barn.. och ja.. det gjorde det. Jag spelade och sjöng tillsammans med barnen och inom några sekunder hade jag samlat alla barn hos mig. <3
Så kunde resten av personalstyrkan fixa fram frukost i lugn och ro.

Efter frukost diskade jag undan och plockade fram för att baka bröd. Jag bjöd in de barn som ville vara med till köksaktivitet. Vi tillbringade en timme tillsammans i köket och resultatet blev frallor till mellanmålet på eftermiddagen.

Jag hade Isabelle som hjälpreda hela förmiddagen också. Hon diskade, hjälpte till med brödbaket och att laga lunch. Moa var med en stund hon också och bakade.

Linda dök upp på förskolan strax innan klockan elva. Det verkar ha varit en tuff natt för henne.. 😉 Hon hade egentligen som plan att komma lite tidigare för att fixa och dona på förskolan.
Följden av det blev att hon stannade kvar lite längre än tänkt på eftermiddagen istället.

Erik har hållit sig utomhus och fixat med gården. Gungställningen är på plats och sandlådan nästan färdig. Det behöver fyllas på med mer sand och sen så är det fritt fram att leka i sandlådan! =)

IMG_2757

IMG_2758

IMG_2759

IMG_2767

Vid 12.30 hade jag städat upp i köket och gick över till gymmet för att träna. Blev där en timme och gick sen in på förskolan igen. Då blev jag haffad för att bära en soffa.. Nu håller det på möbleras om och byggas nya inomhusmiljöer. Härligt med förändring! Det kommer bli toppen där inne!

Vi åkte hem för att äta middag och sen tillbaka till förskolan igen. Idag var det arbetsplatsträff och upptakt för höstterminen! =) Ett väldigt bra och trevligt möte. Nu har vi börjat forma en gemensam plan för höstens arbete.

Efter arbetsplatsträffen blev det hem och inta soffläge.
Så tackar vi för idag och laddar för morgondagen.

Kramar Hampus
Polyfamiljen

Annons

Så fick köket sig en rejäl omgång!

Imorse när jag vaknade visste jag inte riktigt vad planen för dagen var. Vi håller ju på med projektet att rensa hela huset.. städa, sortera och organisera.
Åt frukost och plockade undan. När jag skulle börja fylla diskmaskinen frågade Linda om jag inte kunde ta å försöka laga den andra diskmaskinen. Vi har kört med en diskmaskin ett tag nu då den andra krånglat och inte vill starta.
Så jag bröt strömmen och började skruva. Hittade ganska snabbt felet och åtgärdade det.
När jag ändå hade tagit bort luckorna rengjorde jag dom.. såg att sockeln under va ganska skitig, så jag torkade av den. Jag hade tagit ur en låda bredvid för att komma åt där man bryter strömmen. Den lådan ställde jag upp på bänken och bad Linda rensa den.
Såg att lådan under va ganska stökig den också.. så jag tog ur den också. Linda hittade saker som skulle in i andra lådor och skåp i köket.. när jag skulle ställa det på plats insåg jag att det inte gick för att det var fullt.. så det var bara att riva ut sakerna där och kolla vad det egentligen fanns där inne. Såg att skåpen var skitiga, så jag torkade av dom..

Såhär fortsatte det hela dagen! Köket fick sig en rejäl genomgång!
Timmarna gick och plötsligt var klockan 15.30 och Erik kom hem med Nils, Signe och Birk.
Så lätt gjorde vi av med den här dagen då vi inte hade någon plan. =)

Vi åt middag och sen fortsatte vi fixa och dona.
Det blev en omstrukturering i hallen. Nu ska alla barn ha varsin låda med saker, så behöver vi inte leta så fort vi ska ha något. =) Ja.. alla utom Oscar då. Han bor ju i Östersund och är endast hem på helger och lov.
Linda plockade i saker och Erik fixade namn på lådorna. =)

thumbnail_IMG_2209

thumbnail_IMG_2210

För övrigt så har det gått bra för småttingarna att vara utan nappar! =)
Dom sov hela natten och överlevde utan tutte! Idag frågade dom inte ens efter nappen vid läggning. Hurra!

Nu tackar vi för idag och laddar för morgondagen.
Jag ska iväg till förskolan för att sköta köket.

Ha det gott.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

annons