Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Annons

Idag återförenades vi som familj!!

Ja men då så! Nu har vi ääääntligen genomlidit den här graviditeten och neonatalvården! Det senaste halvåret har minsann varit helt upponervänt!
Idag blev Ture utskriven från sjukhuset och vi fick åka hem!! Alltså ni fattar inte hur underbart det var att få lämna sjukhuset och veta att vi inte skulle tillbaka dit igen! =)

thumbnail_IMG_2078

Vi kom hem vid 15.30.
Det blev ganska mycket uppståndelse när vi kom hem med Ture. =) Birk och Signe var överlyckliga när Ture var med. Nils är ju lite mer tillbakalutad och visar inte känslor lika mycket som de övriga. 😉
De större barnen hade tusen saker att prata om.

IMG_1732

IMG_1731

IMG_1730

Erik grillade till middag och vi försökte landa allihopa. Som tur är har vi ju med oss bra rutiner från sjukhuset. =) Matning och blöjbyte cirka var tredje timme och däremellan sover Ture mestadels.
Alexander hade fixat tårta för att fira den här dagen. =) Så härligt.

thumbnail_IMG_2079

thumbnail_IMG_2080

Det här var en av de bästa dagarna i våra liv! En dag som betyder otroligt mycket. =) Nu är vi äntligen samlade och får leva som en familj igen! <3

Tack för idag!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Annons

Imorgon får vi åka hem!!

Men alltså nu hänger jag inte med! Imorse gick jag och duschade efter frukost. Medan jag var där inne kom läkaren och sjuksköterskan för att ronda.
När jag kom ut från duschen hade Ture blivit bortkopplad från övervakningen! Han har nu varit stabil såpass länge att ha inte behöver det längre. =)
Det här är väl det största kravet för att få åka hem.

Vid klockan 10.30 badade jag Ture. Han lyckades ta tag i sonden och drog ut den själv. Så var han av med den också. Han har ju inte fått någon mat genom sonden sen igår ändå. Det är läge att han äter på egen hand fullt ut nu.
Och vips hade vi en helt sladdlös bebis! 😉
Det här var mer än vad jag trodde skulle hända idag.

CJDB5930

IMG_1708

Läkaren sa också att om inget oväntat inträffar så är vi fria att åka hem imorgon förmiddag. Alltså va?! Kan det verkligen vara sant?? Ska vi verkligen få åka hem? Har vi nått målet och äntligen fått ett slut på det här? Slut på sjukhusvistelsen!

Vi har börjat förbereda för hemfärd nu. Vi har packat ihop våra saker och burit ut en del till bilen. Vi har också tagit in babyskyddet och låtit Ture provsitta i det. =)

IMG_1715

IMG_1716

Vi har också tragglat på med maten. Nu är det Ture som styr det helt och hållet. Vi har frångått den slaviska 3-timmarscykeln med exakt mängd varje gång. Nu är det fritt fram att äta när han vill och så mycket/lite han vill.
Ska bli spännande att se vad det blir för rutin på det här. =)

IMG_1717

IMG_1718

Erik började förbereda för att vi kommer hem och återförenas som familj. =)
Han har bland annat monterat ihop fyra nya stolar så det blir snyggt och prydligt kring matbordet. Tidigare har vi haft Hokuspokus-stolar. Nils och Signe har mer eller mindre vuxit ur dom och Ture är för liten. Vi har köpt en sån där babysits till Tripptrapp-stol till Ture och resten av småttingarna klarar ju av att sitta i dom som dom är.

IMG_1719

Nä, nu är det väl dags att försöka sova.. men det känns som kvällen före julafton när man var barn. Spända förväntningar på morgondagen. 😉

Ha det så gott.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Annons

Ny plan för maten!

Så var det lördag.. Inatt har jag sovit förhållandevis bra. =) Linda tog nattmatningarna för att jag skulle få sova. Anledningen till det var att jag skulle ta bilen och åka till Strömsund strax efter klockan 08.00. Min plan för dagen var att jobba på Cigarraffären. Idag väntade dessutom en dag med extra mycket att göra. Det är semestertider, så det är mycket turister i farten. Dessutom är det Dundermarknaden den här helgen, vilket drar mycket folk. =)
Så jag kavlade upp ärmarna och laddade för några timmar med häcken full.

Linda stannade på sjukhuset och tog hand om Ture.
När läkaren rondade kom dom med en ny plan. Vi ska sluta sondmata Ture nu. Han ska få äta var tredje timme, men bara så mycket han vill ha. Sen beställer vi in extra mat om han verkar hungrig.
Det här är ett steg närmre friheten! =)
Vi kör på med den här planen och hoppas han själv kan reglera hur mycket mat han behöver. Det ser vi ju vid vägningen imorgon. Har han gått upp i vikt gick första dygnet bra.
Så håll tummarna för det!

IMG_1702

IMG_1704

Erik körde mat till äldreboendena. En tur på förmiddagen och en tur på eftermiddagen.
Sen tog han med småttingarna ner på marknaden så dom fick åka lite karusell och känna den härliga feststämingen på hembygdsgården.

thumbnail_IMG_2074

thumbnail_IMG_2075

thumbnail_IMG_2076

Efter avslutat arbetspass på Cigarraffären åkte jag tillbaka till Östersund. Nu med hoppet om att vi får åka hem inom väääldigt kort! =)
Om Ture bara fortsätter äta och gå upp i vikt så finns det inget som håller oss kvar här. =)

Tack för idag!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Annons

Ture fick blod idag.

Så var det fredag igen.. Inte heller den här fredagen fick vi ha fredagsmys hemma som en familj.. Men nu måste det vara sista fredagen vi är på olika håll! Nu är det förhoppningsvis inte många dagar kvar här på sjukhuset.
Nu känns det faktiskt som att läkarna gör allt dom kan för att Ture ska få åka hem. =)

Inatt togs det prover på Ture för att se om det var något som kunde göras. När läkaren gick ronden berättade han att Tures blodvärde var lågt.. Det hade sjunkit från 102 som han hade förra veckan och låg nu på 82. Det beslutades att Ture skulle få blod idag för att han ska bli piggare.
Om han blir piggare orkar han förhoppningsvis äta bättre och dippa mindre. Så det kan kanske vara lösningen på de sista problemen nu. =)

thumbnail_IMG_2068

Vid 12.00 idag träffade vi en av Lindas kusiner på stan. Vi tog med oss Ture och satt oss på en uteservering för att äta lunch tillsammans. Så trevligt att få komma ut och träffa folk! =)
Ture fick lillgröt också. En filt och en snutte. =) Tusen tack!

IMG_1693

När vi ätit klart gick vi till Polarn o Pyret. Det var visst rea.. så jag släppte in Linda där en stund. 😉

IMG_1697

Erik skickade några bilder hemifrån. Det ser så härligt ut där hemma.. bad i poolen och bara få vara ute och njuta av sommaren. =) Snart är vi där allihopa.

thumbnail_IMG_2069

thumbnail_IMG_2070

Imorgon ska jag hem över dagen för att jobba. Det hade varit smidigt om vi hade hunnit bli utskriven från neo så Linda och Ture också kunde följa med. Men men.. dom får klara sig själva några timmar.
Fattas bara att läkaren bestämmer sig för att skriva ut Ture imorgon förmiddag när jag redan åkt. Skulle ju vara ganska typiskt. 😉

Nu tackar vi för idag och laddar inför natten och morgondagen.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

 

Annons

Ny plan för Ture.

Nu börjar vi närma oss hemgång på riktigt känns det som! Idag kom läkaren med en ny plan för hur vi ska försöka få ett avslut på den här sjukhusvistelsen så snabbt som möjligt. Det kom som en väldigt trevlig överraskning för vår del. =)
Hittills har det inte låtit som att det finns någon plan på att släppa ut oss förrän vid jul.. Det ska testas att lägga till järn.. ta bort zantac.. testa neocate.. och en sak i sänder i lugn och fin takt. En droppe järn i några dagar innan vi testar något nytt..
Vi höll på bli knäppa på det här faktiskt! När man själv bara vill hem nån gång så blir det ganska påfrestande när det känns som vi blir kvarhållna ”i onödan”.

Nu hade nog läkaren kollat över hur Ture ligger till enligt statistiken i sin journal. Han dippar mycket mindre, äter bättre, bajsar som han ska och verkar må bra. Sjuksköterskorna och undersköterskorna på avdelningen har nog lagt sig i en del också. Dom träffar ju Ture varje dag och ser hur mycket det gått framåt den senaste veckan.
Så.. Den nya planen blev att från och med idag testa neocate och ta bort zantac. Järndroppar kommer vi få introducera hemma.
Kravet för att få åka hem nu är att Ture orkar äta hela mål utan att dippa allt för mycket. Nu är det bara att kämpa på med maten och hoppas han knäcker koden inom några dagar. =)
Plötsligt känns målet att komma hem inom räckhåll!

Ja.. och apropå kämpa på med maten.. De senaste dygnen har jag verkligen lagt manken till för att få det att fungera för Ture. Jag har matat dag och natt för att se om jag kan förfina matningstekniken för att underlätta. Vi köpte en Dr Braun’s nappflaska för att testa om det kunde hjälpa. Nu är vi beredda att göra nästan vad som helst för att få komma hem!
Efter några dygn utan sammanhängande sömn börjar det bli lite slitsamt.. Linda passade på att smygfota mig en morgon strax efter klockan åtta..
Jag skulle upp och mata Ture igen.. men det ser inte ut som att jag var speciellt taggad. 😉

IMG_1682

IMG_1684

IMG_1690

RYPB3409

Här håller vi på förbereda oss för utgång. Nu när vi fått tillåtelse att lämna sjukhuset mellan matningarna har vi passat på att göra det varje dag såklart! =)
Det gör att dagarna känns väldigt mycket lättare nu när man får röra sig utanför sjukhusets väggar. =) Idag lyxade vi till det med att sätta oss på en uteservering en stund. Helt underbart. =)

IMG_1681

Nu tackar vi för idag och taggar inför kommande dygn med kämpande för att få matningen att fungera så vi får åka hem! =)

Kramar Hampus
Polyfamiljen

annons