Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 8 barn mellan 1 och 17 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning och cateringverksamhet. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Annons

Poddavsnitt hos Regnbågsfamiljen!

Vi blev intervjuade för ett poddavsnitt hos Regnbågsfamiljen.
Gå in och lyssna på podden och hör hur det är att vara 11 personer i en familj. Mamma, pappa, pappa och åtta barn. Hur får man vardagspusslet att gå ihop? Hur är det att vara tre vuxna som älskar varandra och har ett förhållande? Vilka fördelar finns det att leva utanför normen i en mindre ort och hur är bemötandet från omgivningen?

regnbågsfamiljen
Klicka på bilden för att komma till podden. =)

Ha en fin dag!
Kramar Polyfamiljen.

Annons

Snabbrenovering av Cigarraffären!

Nu har vi kämpat och slitit hela dagen med att måla och fixa på Cigarraffären. Erik byggde klart väggen, jag målade. Linda röjde bland alla saker överallt! Erik hämtade hyllor och kylskåp som skulle in. Nu har vi installerat ett helt nytt härligt kylskåp där det ska finnas fika till försäljning! =) Så nu får ni komma in och fika hos oss framöver. 😉 Imorgon när vi öppnar som helt nya ägare av Strömsunds cigarraffär bjuder vi på fika hela dagen! Så passa på att komma in och säga hej och ta en fika. =)

Oscar kom och hjälpte till en stund idag också. Erik och han bar ut grejor som skulle bort.. en del till förrådet och en del till återvinningen.
Linda drog iväg med bilen och köpte några saker som fattades. Ett par hyllor, en ny klocka och lite annat.

Vi finns en hel del kvar att göra, men vi har iallafall fått till en snygg grund nu. =) Städat och fint inför morgondagen.
Nu ska vi bara se om vi kan sova inatt..! En aning nervöst faktiskt! Så kom in och stötta oss!

IMG_0438

thumbnail_56425605528__9333830F-27F1-4C3F-BC7B-7B83BC3346F2

Nu tackar vi för den här helgen! Den var intensiv kan man säga.

Ha det gott!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Annons

Brutet lillfinger!

Den här dagen har helt och hållet gått åt till Strömsunds Cigarraffär. Idag var sista dagen förra ägaren skötte butiken..
Vi åkte dit på förmiddagen för att mäta och kolla lite. Pratade med en blivande anställd som var på plats för att praktisera inför kommande jobb hos oss.
Vi åkte iväg för att köpa virke till lite ombyggnation, färg, penslar, roller, skruv.. lite inredningsdetaljer och saker som behövs till butiken.

thumbnail_IMG_0423

Min mamma hämtade Birk. Nils och Signe blev skjutsade till sin mormor. Så kunde vi jobba ostört på eftermiddagen! =)

IMG_0591Birk fick tag i en tablettask idag.. lycklig kille! 😉

Efter stängning började vi röja i butiken.
Det ska upp en plankvägg, några andra väggar ska målas, det ska städas och fixas..
Under tiden inventerade förra ägaren lagret och röjde bland sina saker.

Jag började spackla väggarna, Erik började regla upp plankväggen och Linda drog igång med att rensa bort saker från väggarna.

thumbnail_IMG_0424

thumbnail_IMG_0427

Vi jobbade på fram till 22.15 idag. Blev en ganska lång dag idag! Men det måste ju bli klart innan måndag morgon.
Så det lär bli en ganska lång dag imorgon med..

thumbnail_IMG_0433

Moa åkte iväg på handbollsturnering idag också. Klockan 07.20 var det samling vid Engconhallen för bussresa till Kramfors. Där skulle dom spela tre matcher under dagen.
Men Moa var bara med på en och en halv match.. Mitt i andra matchen fångade hon en boll.. med vänster lillfinger..
Hon ringde Linda och tjöt i telefonen..
Så typiskt att ingen av oss var med den här gången! En annan förälder skjutsade Moa till akuten i Sollefteå.
Där konstaterades att lillfingret var ur led och hade en fraktur.
Dom drog fingret till rätta och gipsade.

Tyvärr visade röntgen att det ändå inte såg riktigt bra ut. Så det blir en sväng till ortopeden i Östersund i början av veckan.

Ett stort hjärtligt TACK till dig som tog hand om Moa idag! <3

thumbnail_IMG_0435

Nu tackar vi för idag!
Dags att knoppa in, så man orkar med morgondagen med allt fixande i butiken!

Ha det gott.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Annons

Värsta förbrytaren!

Idag började jag min dag med att kliva upp och göra ordning Nils, Signe och Birk innan vi åkte till förskolan. Hämtade upp några barn på vägen dit och anlände strax före frukost.
Åt frukost med barnen, dukade bort och torkade borden.

Klockan 09.00 fick vi finbesök från kommunstyrelsen.
För några veckor sedan hade vi tillsyn på förskolan. Då var det två damer som kom och var med oss i verksamheten en hel förmiddag. Dom var supernöjda med besöket och avslutade med att säga att dom skulle skick hit nån högre uppsatt från kommunen som har med barn och utbildning att göra.
”Dom måste få se hur en bra förskola ska vara!” =)

Idag kom han.. den högre uppsatta personen på kommunen.
Jag visade honom runt och berättade om verksamheten. Hur vi jobbar, hur en vecka ser ut på förskolan, vilken service vi har mot föräldrar och barn och så vidare.
En timme senare tackade han för sig och lämnade mig med orden ”En sån fantastisk förskola! Det här ska jag ta med mig i mitt arbete!”

Man kanske inte ska skryta och klappa sig själv på axeln.. men alltså.. så fina och värmande ord från kommunens sida!
För fyra år sen började vi fundera på att starta upp en förskola.. 1 juni 2015 öppnade vi Regnbågens förskola. Ambitionen var att driva en förskola med det lilla extra.. En förskola som är som vi vill ha den.. Som har alla dom saker vi saknat på de kommunala förskolorna.
Vi brinner för det här och har lagt många, många, måååånga timmars arbete för att nå dit vi är idag.

Efter det besöket hade jag ett medarbetarsamtal. Klockan 11.00 åkte jag från förskolan för att uträtta lite andra saker.
Det börjar närma sig övertagandet av Strömsunds Cigarraffär.. Idag är det fredag.. Nu har vi lördag och söndag på oss innan allt ska vara klart!
Linda mötte upp mig på byn. In på banken för att skriva under ett avtal.. in på Cigarraffären för att stämma av några punkter. Ringde Loomis för avtal med kontanthantering, fixade avtal för tidningar.. Ringde Swedish match för avtal för tobak..
Diskuterade lite men nuvarande butiksägaren om några detaljer.. Ja.. lite saker som behövde fixas!

Åkte hem för att fixa lite andra administrativa saker.
Svenska spel och ATG vill ha in utdrag från belastningsregistret.. och dom utdragen hade kommit idag!
Erik hade inget i sitt register.. Inte Linda heller..
Så öppnade jag mitt utdrag.. och det visade sig att jag är värsta sortens förbrytare!!!
Shit!! Det här hade jag förträngt!!
För snart fyra år sen körde jag 17 km/h för fort!! Herre Gud..! Undrar just vad lotteriinspektionen ska säga om detta! 😉

thumbnail_IMG_0421

Nåja.. jag tror nog inte det spelar så stor roll i deras ögon. =)

Fortsatte med lite andra papper som behövde fixas idag.. åt middag.. gjorde några papper till..
Nattade barn..
Och sen blev det soffan. =)

Nu laddar vi för morgondagen då vi ska till Cigarraffären för att genomföra affären. Avtalet ska signeras och köpet av butiken betalas.. Sen är nycklarna våra! =)
Lördag kväll och hela söndagen lär ju gå åt till att fixa med det här nu!
På måndag slår vi upp portarna som nya ägare. Hurra!

Ha det gott!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Annons

Låt förödelsen ske!

Torsdag och åter till arbetet på förskolan! Känns konstigt att komma in i vardagen först på torsdag. Lite vilsen i hjärnan.. den tror att det är måndag. Som tur var skulle jag laga ärtsoppa och pannkaka idag. På så sätt gick det att få hjärnan att förstå att det är torsdag idag. 😉

Jag arbetade på med att koka ärtsoppa, steka pannkakor, bakade bröd, plockade fram porslin och serverade lunchen klockan 11.00. Det tar sin tid att steka pannkakor till en hel förskola! Men det är helt klart värt det! ”Våra” barn ska minsann ha riktiga pannkakor och inte några färdigköpta. =)

Efter lunch tackade jag för mig på förskolan för idag. Iväg till nästa uppdrag. Vi behövde köpa lite saker på Elon. Svängde in där för att köpa ny adventsbelysning till hallen. Vi har uppdaterat några fönster per år nu med ny belysning. Sakta men säkert arbetar vi bort dom där tråkiga adventsstjärnorna av papper. =) Snart är det ju dags att sätta upp sånt! Hurra!! =D
Köpte en vattenkokare till Cigarraffären och en ringklocka till förskolan också när vi ändå var där.
Så fick vi sponsra en lokal handlare idag. Det tycker jag alla ska göra! Vi vill ju ha kvar alla butiker och den service som finns i Strömsund.

Klockan 13.00 hade vi möte med Planday för att se över så allt med det nya programmet för schema och stämpelklocka fungerar till på måndag.
14.30 hämtade jag ut paket på posten.
Klockan 15.00 var det möte med arbetsförmedlingen.
16.00 var familjen samlad hemma. =)

Efter middagen tänkte jag att jag skulle hinna med lite pappersarbete på kontoret.. men det var ju lättare sagt än gjort. Lillasyster kom och hälsade på. Mycket trevligt! =)
Erik åkte iväg för att skjutsa barn till träningar.. Linda somnade på soffan.. å jaha.. där stod jag med Nils, Signe och Birk. Inte läge för kontorsjobb alltså. 😉
Nils och Signe lekte lugnt och fint på övervåningen.. men Birk.. han röjde på här nere. Rev ut allt i en kökslåda och lekte med.. rev papper inne på toa och doppade i toaletten.. klättrade på möbler.. och så vidare.. Det finns inget som stoppar honom när han far fram! Så det var bara att hålla honom under uppsikt och låta förödelsen ske. 😉
Han måste ju få utforska och lära sig saker.

18.20 satte jag igång duschen. Birk va direkt på och ville duscha. Det är ju rätt smidigt när man kan duscha tillsammans med barnen. Han älskar vatten och skulle nog kunna vara där inne hela dagen om han fick.

19.00 var det nattning av småttingarna.

19.15 – Äntligen såpass lugnt att det gick att vända några papper på kontoret. =)
Gjorde några av de mest brådskande sakerna.. som att betala fakturor och betala in moms och skatt till Skatteverket.

20.00 – Soffan! =)
Läge att fylla på barnens skipass inför vintersäsongen i Åre! Idag är sista dagen man får 10% rabatt, vilket gör en del när man ska köpa 5 säsongskort.
Letade fram skipassen och bilder på barnen. Sen var det bara att klicka in på deras hemsida och fixa passen.
Trodde jag ja.. Det var något som inte riktigt ville funka på hemsidan.. Men som tur är har dom bra support via chatt, det löste sig tillslut.

46409581_270127787028602_3127932060707061760_n

46445044_194309638167738_5082422083405742080_n

IMG_0587

thumbnail_IMG_0009

thumbnail_IMG_0155

Nu tackar jag för idag! Imorgon väntar arbete på förskolan, besök från kommunen, besök på banken, cigarraffären.. och säkert några saker till. =)

Ha det gott!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

 

annons