Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Isabelle uppträdde med sång ikväll.

Så var den här onsdagen över. Det har varit en hård dag. 😉 Den började med att försöka ta oss ut från gården i ett par decimeter nysnö. Erik gick ut och skottade medan jag tog upp barnen och klädde dom.
Vi kom oss iväg till förskolan och åt frukost. Direkt efter frukost åkte Erik med ett gäng till badhuset och jag gick ut med en grupp.
Förskolegården var täckt med massor av snö efter nattens oväder.
Jag och barnen tog tag i att skotta fram grinden till att börja med. Sen skottade vi för att kunna röra oss. Barn älskar i regel sånt här.. att hjälpa till. =) Vi skottade en parkering för barnvagnar, gångar i snön.. vi skottade fram sandlådekanten. Skottade högar att hoppa i.. Det skottades och skottades och skottades! Svettigt värre. =)
Vi gick in för att äta lunch och sen gick vi ut igen. Vintern är fantastiskt härlig med all snö. 😉

Vid 16.00 var det färdigjobbat på förskolan för i dag för min del.
Åkte hem för att äta middag. När middagen var undanstökad tog vi oss iväg till församlingshemmet. Ikväll var det musikcafé där med underhållning av kulturskolan och kyrkans barnkör. Isabelle uppträdde med sång i kulturskolans kör och det ville vi såklart inte missa.
Moa har även varit med där.. men det börjar vara lite si och så med hennes medverkan. Hon har ju så mycket annat hon ska hinna med. Handboll t.ex.. Det var det ikväll, och hon valde det framför att sjunga.

thumbnail_IMG_3154

Vi åkte hem från församlinghemmet strax innan 20.00. Barnen var trötta.. och så även jag. Att skotta snö och leka med barnen ute tar på krafterna.

Nu tackar vi för idag och laddar för morgondagen.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Nu är granen klädd!

Så var det tisdag. Mina tisdagar brukar börja ganska tidigt.. så även den här tisdagen. Jag klev upp strax efter fem imorse och gjorde mig iordning för att åka till förskolan och öppna den klockan 06.00.

Under tiden jag duschade vaknade Signe för att hon var kissnödig. Hon gapade och väckte Nils och Birk.. och Erik. Så var helt plötsligt halva familjen uppe när jag klev ur duschen vid 05.30.
Det var lite väl tidigt att kliva upp för dom tycker jag. Det brukar inte bli så himla bra dagar av så tidiga morgnar för småttingarna.

Jag åkte iallfall till förskolan då och Erik åkte vid 07.15.

IMG_2721

När Linda och Ture väl klev upp lite senare så övade Ture på att sitta i soffan. =)
Han har ju varit som en liten bebis hela tiden.. men nu är han ju ändå drygt 6,5 månader gammal. Kanske är läge att börja göra något mer än att ligga på rygg och sova. 😉

IMG_2723

IMG_2728

Min morgon och förmiddag bestod av att experimentera tillsammans med barnen på förskolan. Eftersom det är Nobel-dagen tyckte jag att det var läge att uppmärksamma det på något sätt.

thumbnail_IMG_3136

Då jag började tidigt idag kunde jag även åka från förskolan hyfsat tidigt. Jag slutade vid 14.00. Åkte hem och lämnade bilen. Tog en promenad på byn med Linda och Ture. Vi passade på att uträtta lite ärenden och få lite luft. =)

Kvällen har bestått av middag, städ, tvätt, lägga barn.. och ta fram julgranen!
Erik monterade upp granen och Linda klädde den. Givetvis med den fantastiska stjärnan vi köpte för några år sen. =D

thumbnail_IMG_3145

thumbnail_IMG_3147

Granen i köket fick lite belysning och julgranskulor också.
Nu börjar det bli lite julstämning här hemma!! =)

IMG_2732

IMG_2734

Nu tackar vi för idag!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Att stjäla en julgran!

Så var det måndag igen. Inatt har snön vräkt ner och det var läge att kliva upp i tid för att se till att komma iväg till förskolan i tid. Erik gick ut och skottade medan jag gjorde barnen klara för avfärd.

Efter frukost gick jag och min avdelning på utflykt till lusthuset. Vi hade med oss skrindan med mat för att äta lunch där. Det var oplogat så vi pulsade genom snön med vagnar, skrinda.. jag en pedagog till och 10 barn. Jag gjorde upp eld och sen var jag ute med barnen en stund. Vi var ner till bryggan och undersökte isen. Det har varit ganska milt väder, så isen är inte direkt säker.

thumbnail_IMG_3118

Vid 10.30 började vi steka på pyttipanna som vi gräddstuvade. Stekte ägg till och åt med rödbetor och smörgåsgurka. Mums! Allt smakar så mycket bättre när man lagar det över öppen eld. =)

thumbnail_IMG_3126

thumbnail_IMG_3131

Jag och Erik kom hem vid 16.15. Dags för middag och sen hade vi inte direkt någon plan.
Vi åkte iväg en sväng för att handla på oss förbrukningsmaterial till förskolan och cigarraffärn. Lika bra att ta tag i det när vi ändå inte hade något annat som låg på just ikväll.

Jag hade tagit med mig en såg.. för vi behövde en liten gran till hörnet i köket där vi hängde upp stjärnor för nån vecka sen. Lindas idé förstås. 😉
Vi smög lite försiktigt med bussen längs en avskild väg i skogen.. när vi såg en lämplig gran tvärstannade jag och sprang ut ur bussen, hoppade över diket och joggade med höga knän genom snön. Sågade ner granen på några sekunder och joggade tillbaka till bussen. Slängde in granen och hoppade in bakom ratten.
Alltså.. det här med att stjäla en julgran! Det är något som är väldigt pulshöjande! Nervöst! Adrenalinet pumpar i blodet! ”Tänk om skogsvaktarn kommer!”
Det var något pappa skrämde oss med som barn. Hahaha! Skogsvaktarn..? Finns det ens någon sån? 😉

Det här är väl det mest kriminella jag ägnar mig åt. Att stjäla en gran en gång per år. 😉
Ajabaja! Det får man inte göra.. Men fint blev det hemma iallfall. =D

IMG_2711

Nu ska det väl bara i nån ljusslinga och så. =)

IMG_2712

IMG_2713

IMG_2714
Vi har pyntat köksbänken med ljuslyktor som barnen gjort på förskolan. =)

IMG_2715
Och granris som blev över från granen på golvet. =)

Nu tackar vi för idag. =)
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Lördagsöppet på förskolan!

Idag har vi haft vår årliga tradition att ha lördagsöppet en lördag i december.  Den här dagen får föräldrarna lämna sina barn utan några som helst krav. Dom behöver inte arbeta eller studera. Dom får göra precis vad dom känner att dom behöver den här dagen.. Stryka julgardiner, handla julklappar eller pilla navelludd. 😉

Erik och jag åkte till förskolan så vi var där vid 07.00. Då samlades personalen för att dricka glögg tillsammans i lugn och ro.
Vid 07.45 plockade vi fram frukost till barnen och sen var den här dagen igång.

Jag har roddat köket. Just den här dagen har köket en extra central plats på förskolan. Det ska förberedas julbord som ska serveras på eftermiddagen!
Vi bakade lussekatter och pepparkakor på förmiddagen. Jag kokade ”tomtegröt” och fixade grötlunch. Jag och ett par pedagoger fixade detta tillsammans med barnen.
Ute på avdelningarna pysslades det med ljuslyktor, apelsiner & nejlikor, smällkarameller m.m.

thumbnail_IMG_3113

Efter lunch gick en pedagog ut med de barn som sover middag. De barn som inte sover efter lunch ordnades det filmvila för idag. I normala fall brukar vi ha läsvila eller ritvila efter lunch.
Idag fick som se på julfilm istället. =)

Min mamma kom och hjälpte mig i köket på eftermiddagen för att få ihop allt till julbordet. Väldigt trevligt att få jobba med min mamma en dag. =)

Skärmavbild 2019-12-07 kl. 20.05.11

Linda kom ut till förskolan där på eftermiddagen och hjälpte till med det sista. Klockan 16.00 hade massa föräldrar, fastrar, morbröder, farmödrar, morfädrar och andra släktingar och vänner till barnen på förskolan samlats vid scenen. Luciatåget kom och spred ljus och glädje! <3 Så underbart att se barnen göra detta. Att de vågar sjunga inför alla. Dom är så stolta över att få visa upp det dom tränat på den senaste tiden.

Efter luciatåget åts det julbord och vi hade så himla trevligt tillsammans. Det var runt 100 personer på den här tillställningen. En fantastisk tradition på Regnbågens förskola! =)

Vi kom hem från förskolan vid 19.00. Trötta och glada efter den här dagen.
Tack för idag, slut för idag!
Kramar Hampus
Polyfamiljen