Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Downsizing

Så har lördagen snart gått och vi börjar ladda för soffan, inte än men om en timme när barnen somnat. Dom har redan intagit soffan, ser film på Disney+ och äter ostkrokar.

I dag har vi börjat filma vår house tour, många har önskat en ny så det är ju bara att ordna det då:)

Nä men det är ju roligt att göra och att ha så det gör vi så gärna. Det som slagit oss när man går runt och fixar inför filmningen är dock hur mycket saker man egentligen har, alltså ni vet det där man liksom inte tänker på till vardags. I alla skåp, lådor och intryckt på ställen där det egentligen inte ska vara. Och källaren, den ska vi inte ens prata om. Det är ju så lättsamt att gå ner med allt dit, det som är i källaren finns ju inte, eller? 🙈

Det fick oss att börja fundera på det här med downsizing som har blivit så populärt. Av många anledningar, både för att att minska på utgifterna men framför allt att få en enklare vardag, en vardag dom inte är full av saker. Att man endast har det man verkligen behöver och det har en speciell plats. Tänk er att aldrig mer behöva leta i den där skrotlådan man har i köket eller lägga 40 minuter på att leta efter en skruvmejsel för att det är en miljon saker att leta igenom först.

Att verkligen bara ha det man behöver, inte mer , inte mindre. Menar förstås inte att man ska göra sig av med allt och sedan sakna saker. Men allt som ändå inte används, kanske kan det komma någon annan till användning istället?

Har sett flera som downsizat på riktigt, bor i små små hus och äger typ inget mer än vad dom har på kroppen, så extrem menar jag inte att man behöver bli.

Men ju mer vi funderar på det så känns det ganska lockande att sälja av/ge bort allt onödigt och sedan organisera upp hela huset, där allt verkligen har sin givna plats. Inga uppsamlingslådor här och där för saker man inte vet var man ska göra av.

IMG_5809 2

Någon som downsizat på ett eller annat sätt och vill berätta hur ni gjort och hur ni känner att det är efteråt? Saknar ni något? Blev vardagen lättare? Svårare? Ekonomin?

Har följt en familj på YouTube ett tag som verkligen inte har något utöver, ett nästan tomt hus och har typ 3-4 uppsättningar kläder bara, riktigt så vill vi kanske inte leva men att slippa ha massa onödigt helt enkelt.

Ha en fortsatt fin helg!
Kramar Polyfamiljen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *