Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Glass till middag..?

Jaha hörre ni. Vad ska man säga om den här värmen..? Helt underbar.. om man inte behöver röra sig! Puh! När man åker på jobbet innan klockan sex på morgonen och det visar över 20 grader vet man att det kommer bli en olidligt varm dag!

Personalen har varit ute med barnen kortare pass under förmiddagarna och efter mellis på eftermiddagen. Däremellan har alla varit inne för att inte brinna upp i solen.
När de varit ute har vattenslangen stått på för att fylla pooler, vattna växter och svalka barn. Några liter solkräm har det nog också gått åt den här veckan.
I tisdags badade dom i sjön under förmiddagen. Det är ju härligt att kunna göra det ibland också. =)

thumbnail_IMG_4809
Nils läser en bok om fåglar. <3

Själv har jag mest suttit i möten av olika slag hela veckan. Det är många barn som gått på semester, men ingen personal ännu. Det har gjort att vi haft mycket tid till planering, uppföljning, strukturering och så vidare inför höstterminen. Guld värt! =)

IMG_4501
Idag åkte Linda, Moa och Ture till Östersund för att uträtta lite saker. 29 grader visade termometern då.. och det var på förmiddagen.. så varmare skulle det bli.

IMG_4488

För övrigt har det varit väldigt slöa eftermiddagar. Vi har badat, sovit, ätit glass och slappat mest hela tiden. Jag har vattnat växthus och trädgård varje dag, men i övrigt har det inte hänt så mycket här hemma. Man orkar ju bara inte! 😉 Till exempel har vi knappt orkat äta. Barnen frågar efter glass till middag och vägrar äta mat. Ja, vad gör man då..? Vi har låtit dom äta glass till middag för att annars får dom inte i sig något alls. Och jag själv är ju inte speciellt sugen på mat i denna värme heller.

IMG_4489

IMG_4491

IMG_4492

IMG_4493

IMG_4495

IMG_4496

IMG_4502

Nu laddar vi för fredag, helg och semester! =)

Ha det gott!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

2 reaktioner på ”Glass till middag..?

 1. Glass och muffins till frukost/lunch/middag?
  Leta på snabb kokosmjölksglass – bara 3 ingredienser att vispa ihop och ställa i frysen.

  Mina barn fick även muffins som små då de ej ville för att äta. Finns både matmuffins, enkla banankakaomuffins (=banan, kakao och ägg) och en uppsjö av andra sorters. :)

  Annars kan man ha en skål grönsaker att knapra på med eller min minsta som älskar frusen/halvtinad broccoli som svalkande.

  Vilka tips har Ni?

 2. Att barnen får glass till middag ibland lär de knappast avlida av. Som du säger bättre lite glass än inget alls. I går blev de 2 smörgåsar till middag typ kl 23 fick nästan tvinga i mig dem :) Idag är de betydligt svalare här i Gbg men fortfarande inte nån direkt matlust.
  Måste fråga ang dessa uvi dräkter blir inte barnen väldigt varma av dem? Tycker de ser så instängda ut i sina dräkter :) Själv är jag född 1971 så insikten om skydda barn och smörja in dem på den tiden var väl sådär fanns definitivt inte sådana dräkter då. På sin höjd blev man tvingad sätta på sig vanlig T-shirt nån gång ibland. Bra vi lärt oss mer om solen och vad den kan ställa till med och skyddar oss bättre mot solskador.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *