Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Skolavslutningsvecka!

Så var det tisdag kväll och det har gått några dagar sen vi skrev här. I lördags firade vi nationaldagen.. eller ja.. firade och firade. Det var väl som vilken lördag som helst egentligen. Vi var hemma och grejade på. Den enda skillnaden var väl att det var stängt på bygghandeln ifall vi skulle behöva köpa något där.
När kvällen kom och vi landade i soffan fick Linda ett ryck och bakade en Sverigekaka! =) Jag hittade flaggan i källaren och så var nationaldagsfikat fixat. 😉

D22E0B1C-BFCB-444D-990E-2DA4BCB2CA81

Ture har nu börjat klättra i trappor. Både upp och ner. De små trapporna ner till vardagsrummet är väl ingen större fara. Det är två trappsteg, vilket han kan hantera. Däremot är vi lite mer fundersamma på trapporna till övervåningen. Där är de läge att sätta för något nu. Bara att leta fram grindarna och montera upp! =)

IMG_4350

IMG_4351

IMG_4607

Vi sitter i uterummet varje dag nu. Det här blev så otroligt bra alltså! Nu är både vardagsrummet och matplatsen i köket överflödigt. 😉 Det står bara.
Kanske man ska göra ett ”finrum” av vardagsrummet? 😉 Haha! Sånt som mormor hade i huset. Ett rum som endast användes på julmiddagen! =D
Nä.. till vintern lär vi väl flytta in i huset igen.. men just nu står vardagsrum och matplats och samlar damm.

IMG_4609

För övrigt så är det skolavslutningsvecka nu. Barnen ser nog fram emot sommarlov. Nu är det bara dom sista dagarna med skåpstädning och sånt som återstår.
På fredag tar Oscar studenten! Det är ju en stor dag förstås! Synd bara att firandet blir lite halvdant på grund av Covid-19. =/ Endast 2 föräldrar får komma till skolan för att ta emot vid utspringet. Alltså va?? Vad är det för bullshit?!?! Hur kan man anta att studenterna inte har fler än två föräldrar?

Okej, jag fattar att det är för att minska smittspridningen. Vi respekterar givetvis den. Men det är så surt att inte få ta emot där och fira så som det ska vara. Tråkigt för alla studenter det här året.
Däremot håller i på ställa för mottagning här hemma. Idag monterades partytältet upp! Sen ska det dekoreras och förberedas med mat och grejor så han får ett fint firande. =)

Nu tackar vi för idag och laddar för morgondagen.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

8 reaktioner på ”Skolavslutningsvecka!

    1. Ja, det är möjligt att det skiljer sig mellan skolorna. Hursomhelst som blir det inte riktigt som ”vanligt” när man inte kan komma hela familjen.

      1. Klart att det inte blir som vanligt.
        Men det var inte det du reagerade på.

        Detta med Corona är sjukt tråkigt.
        Vissa får ingen avslutning ens:så var fallet för min dotter.
        Jag fick inte var med hos sonen.
        Där var inga tillåtna och även om det inte var en student så är det tråkigt.
        Men det är så nu.

        1. Vi hade 4 andra barn som också slutade skolan men där fick heller ingen förälder medverka och heller inte ta emot utanför. Så var det på alla skolorna här. Endast de som tog studenten fick ha anhörig på plats och då 2 stycken som de markerat ut var de skulle står för att hålla avståndet.

  1. Låter härligt med uterum! Men hur funkar det med poolen och fyra småttingar? Är det inte svårt att hålla koll hela tiden på att de inte smiter dit/ramlar i?

    1. Det gäller såklart att ha koll på barnen. Men det gäller ju inte bara runt poolen.. Det häller ju att hålla koll så de inte springer ut i vägen, ner till sjön, över till grannen, ut i skogen och försvinner och så vidare. =)

        1. Klart det går fort därför har vi hela tiden uppsikt över poolen så ingen är där själv. Och är dom vid poolen så är någon av oss med och så är det puffar som gäller Är vi inne så låser vi dörrarna så ingen kan komma ut dit. Så vi har koll..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *