Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Ture kan stå!

Så var det tisdag. Dagarna tickar på och vi närmar oss sommaren mer och mer i ganska snabb takt! Uterummet börjar vara klart och vi har möblerat det. Vi snodde köksbordet dit ut.. och blev då utan bord i köket.
Vi bestämde oss lite snabbt för att bygga ett nytt köksbord och svängde ihop det i lördags. =)

61195470053__51F34542-38D2-4F4A-984E-E726645DAF88

Det är nu betsat med kaffe och målat med hårdvaxolja. Vi behöver slipa det och olja det en gång till för att få en bra yta som är avtorkningsbar.
Sen fattas det något att sitta på också. Funderar på om vi ska bygga matchande bänkar till bordet..? Eller kommer vi bli galna av att ha bänkar istället för stolar? Någon som har erfarenhet av det?

IMG_4228
Här sitter Ture och tittar på när vi bygger bord. =)

IMG_4235

Såhär ser det ut i uterummet nu. Blev väldigt bra! Nu ser vi fram emot en lång säsong att kunna använda det rummet. =)

IMG_4237

IMG_4238

IMG_4254

IMG_4256

Ture har börjat ställa sig upp mot saker. Vi fick sänka hans botten i spjälsängen den dagen han fyllde 1 år.. Det hör nog inte till vanligheterna att man kan ligga i högsta läget så länge. 😉

IMG_4260

Och när man kan stå så når man saker så mycket bättre.. som porslinet i diskmaskinen till exempel.. *suck*

thumbnail_IMG_4517

Nu tackar vi för idag.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

7 thoughts on “Ture kan stå!

 1. Hej!
  Hade bänkar till köksbord ett tag. Visst, det var snyggt med väldigt opraktiskt!
  När någon ville gå därifrån fick alla på bänken trycka ihop sig för att släppa ”ut” personen, man behöver ju liksom lite svängrum för att kliva av och på.
  Sen var det jobbigt att inte ha ryggstöd, blev inga långa middagar under vår bänkperiod.
  Vi bytte tillbaks till stolar som tur var.
  Ert uterum blev mkt fint, vilka händiga personer ni är : )

 2. Hade gjort tvärtom, ställt det nya bordet på altanen o köpt korgstolar till. Lite lyktor o någon växt i bambukruka, men det ser ju fint ut nu med!

  1. Ja.. det låter som en bra idé. =) Vi får nog testa oss fram för att se vart möblerna passar bäst.

 3. Idioti att inte sänka spjälsängen tidigare. Om man som förälder vill sova gott om natten och slippa oroa sej över att hitta ungen på golvet på morgon så bör man ju sänka botten så fort som möjligt och inte så sent som möjligt.

  1. Ja, det är din åsikt.
   Men om barnet inte börjat dra sig upp mot saker och stå så finns det ju ingen anledning att sänka botten i spjälsängen.. de 8 barnen innan Ture har inte lyckats ramla ur spjälsängen.. så jag har inte varit så orolig den här gången heller. (Min åsikt;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *