Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Hur Ture utvecklas.

IMG_3930
Nils jobbar gärna på kontoret med oss.. För honom går kontorsjobb ut på att sitta och fika hela dagen. 😉

Så var det lördag! Lediga och bara ta det lugnt..? Njae.. det är väl kanske att ta i.
Vi började dagen med att röja upp, duscha och fixa iordning oss. Och med oss menar jag hela familjen då. För klockan 10.30 väntade vi en fotograf. Hon skulle fotografera oss här hemma för en tidning som intervjuat oss för ett tag sen. Så kommer det väl ett reportage i maj som det verkar. Uppdaterar er om det när det släpps.

Fotograferingen tog väl drygt en timme. Så var det dags för lunch. Därefter fortsatte Erik snickra på uterummet. Linda och jag tog med oss Nils, Signe, Birk och Ture till Tännviken för att hälsa på mina föräldrar. Mamma hade frågat om vi ville ha hennes gamla växthus då hon köpt ett nytt. Och ja, det skulle faktiskt passa ganska bra här med ett växthus till. Vi tog ju bort den halvruttna lekstugan förra året och på den platsen skulle det passa väldigt bra med ett växthus och lite odlingar.

Det var inte helt enkelt att få hem växthuset.. berättar mer om det i vloggen som kommer ut imorgon. =) Men nu har vi det hemma iallafall.

60951878444__F4777737-9E86-43C5-8D34-6B9D8878AC5D
På den här bilden kan ni ju kanske se något som inte riktigt är okej..? 😉

IMG_4322

Vi fick en kommentar här på bloggen om att vi inte lägger ut något om Tures utveckling. Det kanske vi inte gör? Själva känner vi att det kanske blir lite väl mycket av Ture på sociala medier. Det är nästan som att vi glömt bort att vi har fler barn.. Vilket gör att vi försöker begränsa lite hur mycket Ture det blir och tänka på att lägga upp på resten av familjen också.

Men ja.. kanske är det så att vi inte delat med oss så mycket av hans utveckling. Så.. här kommer lite info. =)

Nu i veckan var vi jag med honom till bvc. Han vägde då 7770 gram och var 71 cm lång. Han har precis börjat hasa sig fram över golvet, men kryper inte riktigt. Han kan knappt sitta utan stöd. Men det är nog inte så långt borta. Han älskar att ta sig runt i gåstolen.
Han har inte börjat stå upp mot saker ännu.
Med maten går det lite sisådär.. han äter Neocate Syneo toppat med Calogen för att få i sig extra fett. Han har också Neocate spoon, som är gröt.. men den spyr han upp så fort han testar. Vi har testat med lite olika fruktpuréer, men endast små mängder. Annars spyr han.
Ett par majskrokar har han lyckats gegga med utan att spy.. men då är frågan om han ens fått i sig något.
Så, med maten är det väldigt känsligt. Han är över 11 månader nu och borde ju kunna äta nästan vad som helst. Vi har fått en tid i Östersund för att utreda detta inom snar framtid.
För övrigt är han nästan alltid glad. =)
Han sover hyfsat bra.. håret växer så det knakar.. 😉

IMG_4306

IMG_4309

IMG_3938

Nu tackar vi för idag och soffar ner oss med en chipspåse.

Kramar Hampus
Polyfamiljen

2 thoughts on “Hur Ture utvecklas.

  1. Dilemma här, vad äta till lunch? Man är hungrig men ingen jättejätteaptit. Vad brukar ni knåpa ihop för något?

    1. Det är väldigt olika men oftast har vi kvar sedan middagen innan som vi värmer på annars något enkelt så som varmkorv med bröd, chocken Nuggets och ris, något enkelt. Oftast håller vi och grejar med någonting vilket gör att vi inte vill stå allt för länge just med lunchen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *