Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Omflyttning i huset!

Idag åkte jag till förskolan vid 07.00. Jag kände mig lite stressad över allt som behövde göras under förmiddagen. Egentligen skulle jag inte börja förrän 07.30 var tanken.
Idag behövde jag ta köket för att fixa frukost, smörgåstårtor, fredagsfika till olika företag, lunch, disk, städning av kök.. m.m.
När jag kom till jobbet och gick in i köket så möttes jag av två pedagoger som redan tagit tag i att fixa frukost! Alltså på riktigt så är det så att jag blev lite tårögd då! Det är så himla skönt när man hjälps åt och det bara flyter på! <3
Jag tog tag i att fixa fredagsfikat och smörgåstårtorna.
När lokalvårdaren kom så snackade vi ihop oss och hon skulle fixa lunchen idag! Hurra! =)
Kometen (småbarnsavdelningen) påbörjade en inskolning idag, så dom fick sköta sig själva under förmiddagen. Några pedagoger pratade ihop sig om förmiddagen för att få en så bra verksamhet som möjligt. Det var ganska få barn idag, så två avdelningar samarbetade för att kunna undvara Erik. Han fick måla om på Stjärnan (storbarnsavdelningen).
Jag kunde då sätta mig med en av våra förskollärare för att prata om kvalitetsredovisning och grundläggande värden för förskolan. Väldigt mycket värt!
Helt fantastiskt arbetslag och tillsammanstänk! =)
Idag kände jag verkligen att vi fick ut mycket av tiden. =)

IMG_4192

IMG_4195

IMG_4194

IMG_4191

IMG_3826

Under tiden var Linda hemma med småttingarna. Dom fick en extra dag ledigt den här veckan. Det känns som att det behövdes. Igår var det lite gnälligt hos våra barn.. så dom skulle nog må bra av att vara hemma.
Då kan det iofs vara lite svårt att tillgodose alla barn.. Birk verkade något understimulerad eftersom han åt upp ett rosa Lypsyl.. och kletade in sig i hårvax.  😉

IMG_3392

60396440801__22684942-04DC-41B9-AFBC-A892353CD7E0

Kvällen har bestått av att flytta och städa.
Nils och Signe har nu fått sina sängar monterade i sitt nya rum! =)
Dom här sängarna har stått omonterade sen jul 2018.

IMG_4198

Nu sover dom snällt i sina nya sängar. =)
Imorgon väntar fortsatt städning och flyttning.
Birk ska upp till Nils och Signes gamla rum! Birks rum ska göras om till kontor/syrum/ateljé. Ja, vi får se vad det rummet kommer att användas till. =)
Ture kommer också få sin säng inflyttad dit så småningom. =)

Nu tackar vi för idag och önskar alla en trevlig helg!

Kramar Hampus
Polyfamiljen

2 thoughts on “Omflyttning i huset!

 1. Min dotter ogillar kolsyra och föredrar vatten.
  Rätt tråkigt/svårförklarat vid fest, saft och så är för sött. Så blivit frukt/grönsaksbitar I vatten som extra.
  Hon fick Oboy, risifrutti samt limpmacka med sylt hos en vän till frukost då vi hälsade på (deras normala frukost från då barnen kan börja äta själva).
  Min dotter ville ej störa/var oartig så smakade men HU! och smög in till mig och undrade om det var okej att äta annat. Jag sa ja, jag äter upp ”din frukost” och värmer lite av gårdagens middag (broccoli och lax) samt lagar bananpannkakor (2ägg+1banan) istället. Hon gör pannkaksrullar.
  De ungarna tyckte HU! med om den frukosten. Men samtidigt så åt de minsta glatt av broccolin till frukosten. Lade i kakao/vaniljsocker i pannkakorna dagen därpå så de smakade ”sockerkaka” då brukar de flesta tycka det är okej iaf. :)

  Hur tänker Ni runt omkring mat?
  Har Ni också någon unge som vägrar det ”normala”?

  Kan tilläggas att min dotter äter godis (regler är:plocka en mellanstor godisbit per år, högst 10 bitar oavsett ålder.). Och det är numera en speciell, fokuserad upplevelse för henne i en stor plockgodisbutik. Och njuter av de 10 bitar som vi tar. Ibland smält på bananpannkakan till frukost.

  1. Har tänkte att göra ett eget inlägg ang mat och hur vi tänker kring det men tyvärr har de kommit massa annat emellan. Ska försöka hitta tid:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *