Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Stopp i avloppet och vattenskada!

Ja kära ni.. kommer ni ihåg att vi bestämde oss förra veckan för att köra en ”date night” varje vecka? Vi tänkte att onsdagskvällarna framöver ska bestå av något annat än jobb, tvätt, städning och sånt som annars tar upp det mesta av ens vardag hemma.
Förra veckan gick det lite sådär kan man ju säga.. Vi skulle försöka se en film och slappa i soffan tillsammans. Ture spydde och gnydde om vartannat. En film på 1.40 tog typ tre timmar att se! 😉

Igår var det dags för den här veckans date night.
Vid 19.30 var småttingarna lagda och jag skulle bara gå på toa och ta en dusch innan vi skulle göra ett nytt försök att se en film och chilla.
Gick upp på övervåningen och såg att det var någon som inte spolat i toaletten efter den varit där.. så jag spolade.. och insåg då att det var stopp i avloppet! Okej.. det brukar ju kunna lösa sig om man kör ner toaborsten och vispar runt lite. Vattnet sjönk undan och jag spolade igen.
Då tryckte det upp vatten i golvbrunnen.. eller ja.. vatten och vatten.. Det var vatten blandat med toapapper och bajs..
Jippi..
Fram med rensband och försöka få bort de som sitter fast.
Spolade igen.. vispade med rensbandet.. spolade.. och så vidare..
Det fortsatte bara trycka upp vatten, bajs och papper.
FYYYY F***N så vidrigt!
Jobbade på med det här ett tag.. men inget hände.
Erik hämtade en sån där stor sugpropp hos svärmor. Jag körde med den i golvbrunnen..
Så ropade Erik nerifrån köket. ”DET DROPPAR VATTEN FRÅN TAKET!!!”

IMG_3031

Jaha ja.. vad trevligt.
Jag körde på med sugproppen och stoppet i avloppet lossnade.
Sen återstod städning av badrummet som var inkletat i äckelvatten.
Skura i köket.. duscha.. och ringa försäkringsbolaget. Dom hade givetvis inte öppet då på kvällen.
Linda ringde dom idag istället, så får vi se vad dom kommer fram till.

Alltså.. det här är väl bland det tråkigaste som kan hända när man har hus?! Trasiga rör, vattenskador, bryta upp golv och tak… SUCK!

Så var det med den date nighten.. gick inte jättebra den här veckan heller.
Det är ju inte direkt så man ser fram emot nästa date night om det ska vara såhär!

Ha det gott!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

En reaktion på ”Stopp i avloppet och vattenskada!

  1. Så trist sånt där. Vi har nu en liknande vattenskada hemma i huset. Gick ner i källaren en kväll före jul för att hämta en luftmadrass,såg att det på golvet låg en pöl med vatten i en cirkel,fick lite panik då vi för några år sen hade en större vattenskada i köket (då droppade det ganska rejält ner genom golvet ut genom taket i källaren),eftersom det var kvällstid ringde ja till ett journummer som försäkringsbolaget hade o hamnade hos nån i en större växel så att säga,han sa åt mig att stänga av vattnet på huvudkranen så länge o han skulle maila över det ja sa till de som hade hand om området ja bor i. Ja trodde ja åtminstone skulle få vänta till morgondagen men tog bara en knapp timma så ringde en kille fr försäkringsbolaget som jobbade i mitt område,redan morgon ef kl 7 var han o en kollega här o gjorde en skadebesiktning o fotade (ja fick rådet kvällen innan att fota lite själv hur det såg ut när ja upptäckte det). Senare under em fick ja ett beslut o veta vad som täcktes av försäkringsbolaget,en liten del får vi stå för själva eftersom rören var gamla. Tog några dar som kom snickare o rörmokaren o ja fick veta att det troligen var avloppet från toan på övervåningen som läckan kom i från. Röret går ju från toan där uppe ner genom vår undervåning ner till källaren. Såg framför mig ett jätte projekt,större än för några år sen. Men här har de lyckats att bryta upp en liten del av golvet i köket o sen ställt torkfläkten där,lett ett plaströr ner genom golvet,sen plasta de in runt om. De har vart här med jämna mellanrum för att mäta fukten. Det absolut jobbigaste har varit att lyssna på dånandet dygnet runt från fläkten…blivit nästan mer galen än vanligt😅,sen luktar fläkten rätt illa. En fördel är ju om man som du Hampus vill ha lite varmare inne…fick snabbt runt 27 gr i köket. Nu har fläkten dånat på i en dryg månad så nästa vecka är det dags för rörmokaren att byta röret,därefter ska snickaren återställa det som är bortrivet. Vi har under tiden nu kunnat använda vattnet hemma,förutom toan på ovanvåningen. Hoppas det går bra för er o inte tar allt för lång tid att fixa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *