Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Lagom inomhustemperatur?

Men hörre ni! Det är redan tisdag! Snart är den här veckan gjord också. 😉 Igår var det 13 januari och Moa fyllde 12 år! Hurra hurra hurra! =D
Först jobbade vi på förskolan och sen var det snabbt hem för att förbereda till kalas. Jag kom hem vid 15.45 och då var det bara att slänga sig i duschen och påbörja middag. Vi brukar bjuda på middag när någon fyller år. Det blev pasta carbonara till släkten igår.

60060116457__52C6DE32-5BA2-4469-82DD-5DD8A5CCD4D7

Sedan serverades glass med tillbehör. Det är ju som smidigt att ta fram till många personer.
När kalaset var över var det kväll. Mest bara att städa undan och göra sig iordning för sängen.

IMG_3011

Apropå sängen.. Vi har en ständigt pågående diskussion i det här förhållandet om temperatur. När vi ska sova gnäller jag varje kväll om att det är för varmt. Erik och Linda påstår att dom fryser.. vilket är heeeelt omöjligt!! Man kan inte frysa i den där värmen!
På nätterna sparkar jag av täcket.. och dom andra drar upp det. Sen drar jag upp det själv också.. och då rinner svetten av mig eftersom jag inte fattar att det är för varmt när jag sover.

Det är inte bara när vi ska sova som jag tycker att det är för varmt. Jag tycker det är för varmt i hela huset, hela tiden. Men det verkar bara var jag i det här hushållet som tycker det.
Jag tog termometern och gick runt och mätte värmen för att bevisa för alla att jag har rätt!
Temperaturen låg mellan 21-22 grader.
Det kändes inte helt självklart att det är överdrivet varmt.. Hmm..
Så.. är det hos mig problemet ligger?? Skulle ju kunna vara så om alla andra säger att det är kallt eller lagom varmt, medan jag gnäller över att det är för varmt.

Så.. hjälp! Är 21-22 grader lagom inomhustemperatur?
Vad kan mitt problem bero på?

IMG_3005
Jag och Ture funderar på att sova middag. Det är en ny rutin jag försökt att smyga in på helgerna. Att vi sover en halvtimme tillammans på eftermiddagen. 😉

Efter middagen idag åkte Linda och jag till gymmet för att köra ett pass där. Vi kom lagom hem till läggning av barn. Sen kraschade vi i soffan med ost och kex.

IMG_3008

IMG_3009

Nu laddar vi för morgondagen.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

5 reaktioner på ”Lagom inomhustemperatur?

 1. Bor man i hyreshus så ska de tydligen vara runt 21 grad el mer för anses normalt har 22 grader inne i min lägenhet och hade gärna haft lite mindre Kan inte sova i 22 grader. I sep sätts värmen på och oavsett elementen är helt avstänga så värms de. Jag har haft många\ långa diskussioner med värden ang detta för anser att avstängt element bör va kallt. Får rådet öppna fönstret men då eldar man ju för kråkorna snacka om slösa med energi. Sen bytte de fönster/foder hör och nu är lägenheterna ännu varmare. Nu har jag bara igång elementet i v-rummet ändå har jag 22 grader vid fönstret i alla rum (nästan 70 kvm) förut va de 15-16 vid fönstret) mer lagom. De äldre i huset anser vi har kalla lägenheter och klagar jämt. Vi tillhör väl de som inte är så frysta av oss :)

 2. Folk har olika inre termostater helt enkelt. Jag och sambon sover oftast i olika rum eftersom han vill ha det mycket kallare än mig. Vi insåg till slut att det är det enda som funkar om båda ska få vettig sömn. Han kan ligga i kallingar utan täcke och tycka det är på gränsen till för varmt när jag ligger bredvid fullt påklädd under täcket med iskalla händer och fötter 😀

 3. Har visst mycket att säga om det här! 😀 Men hur som helst, ett sätt för Hampus att slippa värmeslag är ju att han alltid ligger ytterst, kanske nära fönstret om det är lite svalare där, och att ni har varsitt täcke. Då blir det inte lika mkt kroppsvärme, ni slipper problemet med täcke av/täcke på och Hampus kan byta till ett tunnare täcke när behov uppstår!

 4. Vissa vill ha 18-19 grader andra 21-22 grader.
  Båda anses normalt mig veterligen.

  Min partner vill ha det varmt och jag vill ha det svalt. Våra vänner säger detsamma om sin partner, en gillar varmt och den andre kallt. Finns de som duschar kallt för att få det kallt så länge att de kan somna kallt efteråt iaf :)

  En vän går ett steg längre, han badar även kallt, jag menar verkligen obehagligt kallt för mig. Hu!

 5. Ja vill ha ca 24-25 grader i alla rum minst förutom sovrummet,då får det gärna ligga på ca 22,5-23 grader,är det kallare använder ja min värmefilt. Visst,är ja väldigt aktiv hemma o det håller runt 22 gr så kan ja tycka det blir varmt,men då vädrar ja bara en liten stund.
  Sätter ja mig i soffan på kvällen tycker ja alltid det är för kallt,överlag är ja väldigt frusen av mig. Nåt ja märkt stor skillnad på är om ja använder fjärrvärmen o elementen eller om ja eldar med ved i våran brasa/kassett. Jätte stor skillnad,blir mycket behagligare värme när ja eldar,när vi använder elementen tycker ja nästan att det blir tjoffsigt att andas när man far runt hemma.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *