Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Date night!

Så var det redan torsdag kväll och vi börjar tagga inför fredag! =)
Den här veckan har vi rullat igång vardagen igen efter julledigheten. Det kändes lite smått segt i tisdags morse när jag klev upp fem på morgonen för att åka till förskolan och öppna den klockan 06.00.
Men bara man kommer igång så går det som av sig själv.

thumbnail_IMG_3470

Idag var jag ute med en grupp barn på förmiddagen. Det blåste ganska friska vindar och vi sökte skydd i skogen. =) Där finns mycket att upptäcka!
Vi samlade material från skogen och drog med oss hem till förskolan. =D

thumbnail_IMG_3482

Nu när vi börjar jobba igen så bestämde vi också att vi vill avsätta en kväll i veckan till oss själva. Det är ju ett fenomen man hört talas om.”Date night”.
Nu ska vi bara fundera på hur vi ska utforma vår date night.. Det är ju inte helt lätt att få tid för varandra med 9 barn.
Men det handlar inte bara om barnen för oss. Det kanske mer handlar om att lägga jobbet åt sidan en kväll.
Vi testade igår kväll. Försökte att inte prata jobb.. skrev inget blogginlägg.. gjorde inget administrativt arbete.. Efter läggning av småttingarna tog vi fram ost och kex. Drog igång en film och skulle ta det lugnt.
Ja just.. Ture va uppe med oss.. Han åt ersättning och kräktes ner soffan.. och Erik.. Så jag tog bort tyget på soffdynan och tvättade Ture medan Erik duschade.
Nytt försök att se film.
Mata Ture.. lägga honom.. ta upp honom igen..
Mmm.. ja, ni vet hur det är med småbarn..
Vi lyckades iallfall se klart filmen och äta osten innan kvällen var slut. 😉

Men.. vi tar jättegärna emot tips och idéer på hur man får till det med en date night då man har fullt upp och många barn! =) Brukar någon avsätta tid för varandra för att få ett andrum i föräldraskapet och fokusera på förhållandet?

Ha det gott.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

3 reaktioner på ”Date night!

  1. Det är jätteviktigt att lite då och då avsätta tid för varandra, prata om relationen, drömmar/mål el bara vara :) Ett alt kan ju vara att någon av de största barnen (kommer ej ihåg åldern på alla kanske är för små än) får passa Ture efter de andra minsta lagt sig så ni slipper bli avbrutna med matning mm. El någon annan i er närhet som kan passa dom en kväll så ni kan gå på restaurang /bio/spela bovling el vad ni nu tycker är kul

  2. Strunta i date night och prova date day! Kanske ni kan komma i från jobbet alla 3, kidsen är i väg (utom lillfisen). Käka en god lunch på 3-manhand och sen kan ju vad som helst hända *blink* förutsatt att paltkoman uteblir.
    Tänk lite utanför boxen och blir det inte varje vecka så blir det när det blir och då blir det bra ; ) ; )

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *