Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Att åka utomlands med många barn

Så har julhelgen passerat och i morgon är det nyårsafton, tänk att ett helt år gått igen, känns som vi nyss skålade in 2019.

Nu är det bara att räkna ner och se fram emot våren och sommaren. vi satt för någon kväll sedan och gjorde ett ”årshjul” för vår familj. Ett sånt som man brukar göra på förskolan. Inte alls så dumt faktiskt, det blev väldigt lättöverskådligt och vi kunde snabbt konstatera att december till juli är de månader då vi har som mest att göra medans augusti till november inte är alls lika uppbokade.

I maj blir det ovanligt mycket i år, Jag fyller 40, Ture fyller 1, vi ska till Norge och fiska, Elliot och Alexander ska konfirmeras och i början av juni tar Oscar studenten. Då är det jättebra att kunna titta på ”årshjulet” och se att här ligger det på och kan alltså försöka börja planera i tid och då vara förberedd så man slipper den värsta stressen. Även om den sista stressen inför något ofta inte går att eliminera helt så kan man ju alltid försöka :)

I juni, efter att skolorna slutat har vi bokat in en långresa, förra året blev det ju ingen utlandsresa av förklarliga skäl men det ska vi alltså ta igen i år. 3 veckor till vårt älskade Turkiet blir det, ska bli så skönt att komma dit och träffa alla vi lärt känna och bara kunna vara, ingen stress att hinna med allt man vill under 1-2 veckor utan vi kommer verkligen kunna landa och ta det lugnt, det vi inte gör i dag gör vi i morgon typ :)

IMG_2883

IMG_2884

Älskar att ha saker planerade och veta om vad vi ska göra, vi är dock lite olika där, Erik är väl inte den som planerar så mycket alls och Hampus planerar ganska tätt inpå istället. Så ja ibland kan det bli diskussion om hur planeringen ska gå till och när :) Men även om jag gillar att planera långt i förväg så betyder inte det att jag inte kan en sista minuten också haha.

Hur gör ni, planerar ni långt i förväg eller är ni mer spontan och tar det när det kommer?

Vad ska ni göra i sommar?

Kramar Linda
Polyfamiljen

4 reaktioner på ”Att åka utomlands med många barn

  1. Hatar planera bokar resor tätt inpå plus blir billigare man passar på när de är flygrea. Tex rest flera ggr till Polen för hundra kronor t/r. Skulle aldrig betala flera tusen för en flygresa. Nä spontant gillar jag fast ibland måste man planera men gillar de inte. Har vänner som till och med planerar när man kan ses sånt får jag spader på. Jag ringer upp och är spontan inte bokar typ vi kan ses på lördag kl 12

  2. Min man och jag är extremt ”dåliga” på att planera semestrar. Gör det på sin höjd några dagar innan. Att veta vad vi ska göra till sommaren är lika omöjligt som att Greta skulle flyga ; )
    Gott Nytt År!

  3. Jag älskar att planera, men ofta så blir det inte helt som planerat. Utan betydligt bättre :)
    Som då jag bokade billigt boende i Vilnius men det blev dubbelbokning så de flyttade mig till annat boende. Ty om min förvåning mitt i stan istället för utanför stan! Samt inte bara ett rum utan en mindre lägenhet som kompensation!
    Flyget blev inställt men fick hotellnatt/middag plus flyg dagen därpå. Perfekt. :)

  4. Planerna för sommaren är en tågluff med stopp i Köpenhamn, Legoland och Hamburg som vi håller på och planerar i grova drag nu för att reservera tåg & boende. Ska även på bröllop strax efter, i övrigt en del runtom i Sverige är planen. Gott nytt år!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *