Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Jobb, jobb, jobb..

Så var det tisdag.. och tisdagen är till ända! Ganska skönt att få snutta på kudden snart faktiskt.
Min dag började med att klockan ringde 05.00. Läge att kliva upp för att göra sig iordning och åka till förskolan. Jag öppnade den klockan 06.00 och tog emot de tidiga barnen. Vi byggde lego, ritade och byggde med tågbana de första timmarna. Vid 08.00 var det dags för frukost.
08.30 åkte jag från förskolan till Cigarraffären för att öppna den klockan 09.00.

Nils, Signe, Birk och Ture var hemma med Linda. Birk va lite tussig igår och man vet ju inte om det är något som sprider sig till de övriga, så alla fick vara hemma och ta det lugnt idag.

IMG_2615

IMG_2617

IMG_2619

Det visade sig iofs att det inte var så farligt med småttingarna. Dom var fulla av energi och verkade inte det minsta sjuka. =)
Linda hade ett möte inbokat klockan 09.30 som hon funderade på att ställa in eftersom hon var hemma med alla små barn. Jag tyckte dock att det var bra om mötet blev av. Eftersom barnen verkade friska så sa jag att dom fick komma och vara med mig i Cigarraffärn medan Linda var på möte.
Så hade jag god hjälp ett par timmar där. 😉 Mutade med lite godis och papper och penna så dom kunde sitta och rita. Lite reklammaterial att pyssla med. Så löste det sig ganska bra. =)

Linda kom och hämtade småttingarna vid 12-tiden. Så fortsatte jag jobba fram till stängning 17.00.
Erik jobbade på förskolan och åkte hem vid 15.30.

thumbnail_59646577431__4A6095EC-281C-4C9E-A307-789A89B6B84E

I vanlig ordning hade jag inte tagit med mig nån lunch.. jag har som ingen rutin på det. Så dagens lunch fick bli en ProPud. Lite kaffe på det så klarar man sig ju några timmar. =)

Kvällen har sedan bestått av att handla och greja på i köket. Moa skulle göra struvor som ska säljas på julmarknaden till förmån för gymnastikföreningen. Och hur brukar det sluta när barnen ska göra något..? Jo, där stod jag och gjorde struvorna.

Sen landade vi i soffan och kollade över lite saker i datorn. Läge att göra lite beställningar och se över planen för morgondagen.

Nu tackar vi för idag!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

 

2 reaktioner på ”Jobb, jobb, jobb..

  1. Hej alla fina. Liten fråga, hur tänker ni kring julklappar? Ni har i och för sig ett ganska brett åldersspann, men om vi tänker dom jämnåriga tex. Här hemma har vi en 12 och en 13 åring, den äldre önskar sig iPhones med tillhörande inears samt en del annat dyrt. Den yngre önskar sig ingenting alls, förutom lite leksaker. Känns väldigt orättvist att ge saker för många tusen till den ena och för kanske hälften till den andra. Man kan ju inte shoppa på massa onödigt bara för att liksom, samtidigt känner jag mig orättvis. Hur gör ni.

    1. Ja, hur tänker vi egentligen.. Hmm.
      Vi försöker nog hålla oss inom någorlunda liknande summa för julklappar till de äldre barnen. Alltså Oscar, Elliot, Alexander, Moa och Isabelle. Dom är ju så väl medvetna om vad saker kostar. Skulle vi köpa för väldigt olika summor till dom skulle det bli gnäll om att vi är orättvisa och särbehandlar barnen.
      Nils, Signe, Birk och Ture har ingen uppfattning om pengar och sakers värde.. så där kan vi köpa billigare saker som vi vet att dom uppskattar och det spelar ingen roll om det skiljer sig i pris. Det är ju som ingen mening att slösa bort pengar i onödan på de yngre barnen. Huvudsaken dom blir glada och är nöjda. =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *