Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

En kamera för 50 000?

Så var det lördag och klockan har hunnit bli efter 17. Vi har hunnit vara bort till bygghandeln för att köpa lite material till kuren och lämnat tillbaks lite annat som blivit över. Köpte på oss lite extra ifall att då bygghandeln inte är öppen på söndagar och det är ju surt att inte kunna fortsätta för att man inte har material så det räcker. Nu är iaf alla väggar spacklade och vi väntar på att det ska torka för att sedan kunna börja måla, hoppas på att hinna måla 2 lager innan vi åker hem i morgon. När vi åker upp nästa gång ska vi har säng och lite sånt med oss så det vore skönt om det var klart att bara ställa dit då.

Under tiden spacklet torkade så gick Erik och diskade, Hampus tog med barnen ut på en promenad och jag tog och städade husvagnen. Det har blivit så skitigt när vi byggt och sedan gått in med skorna så fick först dammsuga och sedan knäskura golvet för att få rent det från geggigt gips. Men nu är det rent och fint och mattan är ditlagd igen, så nåde den som går in med skorna nu 🙂

IMG_1002

Nils och Signe byggde snölyktor utanför husvagnen. =)

IMG_1003

Till middag blev det skivad ugnsstekt potatis, kött, sallad och bea, så skönt när vi är i husvagnen att det inte finns så jättemycket måsten utan man har faktiskt tid att lyxa till det lite och lägga tid på att laga maten. Hemma är det ju så mycket annat som ska göras att man oftast inte har tid att lägga hela dagen på matlagning.

I kväll blir det tydligen något gott med äpplen till kvällsfika, Hampus står och mixtrar med något, får väl se vad det blir när det är klart. Inte alltid man vet det innan nämligen, han fristylar rätt friskt i köket 🙂

I övrigt har vi inte gjort så mycket i dag, funderat lite på julklappar, det är inte lätt alltså. Till dom små är vi nog klara, men dom stora, vad köper man till dom? Pratade lite om det i dag att dagens ungdomar är bra bortskämda, dom nöjer sig liksom inte md vad som  helst, just till jul känns det som att dom inte är rädd för att önska sig, undrar om dom tror att tomten har en obegränsad budget?  🙂 Eller vad säger ni om att köpa en kamera för typ 50000 till ett barn, en skoter för 20000 till ett annat? Inte alls rimligt i våra ögon iaf:)

Vad har ni köpt/ska köpa till era barn? Hur lägger ni upp det, för samma summa till alla? samma antal till alla? Eller köper ni helt enkelt planlöst det dom önskar och sen spelar det ingen roll?

7 reaktioner på ”En kamera för 50 000?

  1. Jag har en son som är 23 år o till han har jag köpt saker till hans lägenhet, o till min andra son som är 15 har jag köpt ett ps4 pro o några spel till det, o en ny mobiltelefon, lite datasaker, en dataskärm o lite kläder, jag har ingen särskild budget utan dom brukar få det dom önskar sig,,, dock inte saker för 50000 kr,,,, men dom brukar bli nöjda o glada o det är huvudsaken, vi älskar julen i våran familj o vi längtar så . men nu är det ju inte långt kvar. önskar er en fortsatt trevlig helg kramar till er alla

  2. Vi har fyra barn, 15 mån, 5 år, 8 år och 10 år. De äldsta får för ungefär 800 kr var, max 1000. 5 – åringen lite mindre och bebisen för några hundra. 8-åringen önskar sig ofta 3 000 kr lego, men vi tycker att det är orimligt. Vi tycker också att man ur miljö skäl ska försöka hålla nere konsumtionen.

  3. Ett ständigt dilemma varje jul! Här hemma får barnen så otroligt mycket julklappar av släkten så det finns liksom ingen rim och reson längre, äldsta pojken firar dessutom jul både hos mamma och pappa så det når ytterligare nivåer. Dom verkar tro att vi är gjorda av pengar ?. Berätta gärna era tankar kring det – hur tar man en sån konversation?

    1. Är de barnen de gäller så berätta för barnen vad en månad kostar visa hur mycket allt kostar hyra, el, bredband, kläder, mat, försäkringar mm och vad som är kvar efter det och att den summan ska räcka i 30 dagar och till plötsliga händelser som kan inträffa som tex bil går sönder, datorn pajar ihop tex.
      Och förklara att de kan se olika ut en del kanske bara har 1000 kr kvar till nöjen, oförutsedda utgifter andra kan ha 5000 kr var och att man får rätta sig efter det. Plus bra för dom se vad de faktiskt kostar att leva den dag de ska flytta hemifrån och att det bara inte är mat och hyra man ska ha pengar till utan mycket annat man måste betala för.

  4. Tack för en bra blogg er familj inspirerar. De stora barnen är en peng mitt julklapp s tips. Ger alltid mina fyra juveler tre rödingar var på julafton och födelsedagar.Då kan de köpa och kolla ut själva o få mer finare present på mellandagsrea o rea.

    1. Tusen tack för de fina orden! =)
      Ja, det är ju en lockande lösning faktiskt.. Ibland känns det ju som att vad man än köper så blev det inte riktigt rätt ändå. Så pengar vore kanske det smidigaste alternativet, så dom får bestämma själva.
      Ha det gott! =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *