Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Inventerat julklapparna.

Idag tog vi tag i att se över det här med julklappar. Det börjar ju närma sig jul, även om många försöker förneka det. 😉 Vi började köpa julklappar redan i somras då vi var på semester.. och nu när det gått några månader har vi ingen koll på vad som köpts.
Vi gjorde helt enkelt en inventering av julklappsbeståndet i garaget.
Det brukar alltid framkomma att det är en skev fördelning i ålder när vi inventerar detta. Det framkom även idag. Det följer precis samma mönster som varje år. Ju äldre ett barn är desto färre julklappar har vi köpt, med undantagsregeln att om man är under ett år finns det inte så många julklappar i lagret.

Flest julklappar hade Signe, vilket också stämmer överens med inköpsmönstret vi brukar ha. Av någon anledning är det lättare att hitta saker till tjejerna i barnaskaran.
Sen är det iofs inte antalet julklappar som behöver vara vägledande.. Ju äldre barn, desto dyrare saker på önskelistan. Då reduceras antalet till förmån för ett högre värde..

Hursomhelst.. vi insåg att vi inte är klara med julklapparna iallafall.
Så efter vi lagt småttingarna parkerade vi oss i soffan. Linda fick i uppdrag att kolla på vad vi ska köpa i julklapp till barnen.
Under tiden läste jag ett kapitel i boken om skoljuridik. Erik fixade fram kvällsfika och önskelistor från barnen.

Vid 21.15 la jag ner boken.
Linda hade då beställt en del julklappar. Så vi är lite närmre att vara klar med det nu. =)

Så tackar vi för idag!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *