Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Hur uppmärksammar man världsprematurdagen??

Så var det söndag. Dagen började med en del kontorsarbete. Det är som svårt att komma ifrån att det finns jobb att göra trots att det är helg. En del helger har vi jobbat ganska många timmar för att komma ikapp med allt som behöver göras.
Det är skönt att få sakerna gjorda, men samtidigt känns det inte riktigt bra i hjärtat att offra helgerna för att jobba.
Det känns ju mycket bättre att ha fokuserat på familjen och barnen.. Därför har vi pratat om att vi måste begränsa jobb på helgerna.
Nån slags regel vi införde nyligen var att vi fick lägga en timme på förmiddagen på jobb, resten ska vara privat. Vi måste ju också vara lediga och återhämta oss.
Idag kanske den där timmen drog ut lite på tiden och blev två timmar. Men det är ändå en klar förbättring om man jämför med hur det har sett ut andra helger. =)

IMG_2546
Birk och Ture var med i köket/kontoret när vi jobbade. =)

Efter lunch tog vi tag i att rensa bland urvuxna kläder och lägga ut till försäljning. Det är ju bättre att det kommer till nytta hos någon annan än att det ska ligga och ta plats i ett förråd här.

thumbnail_IMG_2918

Erik körde matturerna och passade på att kolla på när Elliot och Alexander spelade bandy däremellan.

IMG_3373

IMG_3375

Vi beställde pizza till middag för enkelhetens skull och sen åkte vi till Tännviken för att hälsa på mina föräldrar. Vi skulle försöka åka dit förra söndagen då det var farsdag.. men det gick inte så bra. Vi var i Åre och snickrade och kom inte iväg därifrån förrän ganska sent. Då var det bara att åka hem och lägga barnen.
Så vi tog å firade farsdag idag istället. =)

Sen har kvällen bestått av nattning av barn, Linda klippte Erik, jag gjorde våfflor med créme fraishe, riven ost, räkor, rom och röd lök till kvällsfika.
Dagen avlutades lugnt i soffan med Solsidan. =)

IMG_2551

För övrigt så är det världsprematurdagen idag. Det borde vi ju uppmärksamma som har 6 prematurfödda barn!
Jag är dock ganska osäker på hur det ska uppmärksammas.. Någon som vet? =)

Ha det gott!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

5 reaktioner på ”Hur uppmärksammar man världsprematurdagen??

 1. Först så anser jag att Ni borde annonsera ut denna dag sådär en vecka tidigare så folk har tid att fira/uppmärksamma den på rätt dag.
  Annars är det väl som med allt man firar, antingen skapa en heldag med möten, event, jippon, diskussioner osv. för allmänheten så de vågar fråga, lyssna, tänka och få en inblick i denna speciella dag.
  Varför inte en enkel hinderbana att representera svårigheterna och motsatsen med? Stationer med info som BB, Neo osv.

  Eller så äter man bara något gott därhemma och känner efter hur tacksam man är över allt.

  1. Hm. Jag känner mig smått förvirrad och förundrad över din kommentar.
   Det är ju inte direkt så att det är vi som instiftat denna dag, så jag tror vi nöjer oss med att äta något gott och vara tacksamma för barnen och sjukvården i Sverige. =)

 2. Antar att man ska prata om världsprematurdagen och dela m sig av sina erfarenheter för att fler ska få kunskaper om detta. Så då har ni väl gjort det rätt genom era sociala kanaler. Sen kan man väl alltid passa på att fira dagen genom att göra ngt kul eller unna sig ngt gott. 😃

 3. Jag tänker att prematurdagen kan uppmärksammas på olika sätt – ett säkert kort i Sverige för att fira är ju typ sill, ägg, kladdkaka och en kanelbulle😆

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *