Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Sluta med välling!

Så var det onsdag och vi är fortfarande i Åre och pillar på med kuren. =)
Idag började Erik och jag med att lägga isolering och spånskivor på golvet. Det är ju något lättare att fortsätta arbeta med kuren när man har något att stå på.

Lagom när vi var klara med det ropade Linda från husvagnen att det var dags för lunch. Bra tajming! =)

thumbnail_IMG_3161

Efter lunch fortsatte Erik snickra på kuren medan Linda och jag åkte till bygghandeln för att införskaffa isolering till väggar och tak, osb-skivor, skruv och lite annat material att bygga med.

thumbnail_IMG_3162

thumbnail_IMG_3163

thumbnail_IMG_3164

Vi hade med oss Signe och Birk i bilen när vi åkte iväg. Det tog ungefär 2 sekunder innan dom somnade. Det är märkligt det här med att åka bil.. det verkar vara det absolut bästa sömnmedlet som finns. 😉
Vi köpte saker på bygghandeln och lämnade på campingen och åkte tillbaka med lånesläpvagnen igen. Därefter åkte vi till mataffärn för att köpa smör, messmör och andra förnödenheter.
När vi var där vakande Signe och Birk. Dom ville ju med in å handla. =)

Vid 15.00 kom vi tillbaka till campingen. Erik hade hunnit bygga klart väggen där husvagnen ska stå. Då var de alltså dags att köra dit husvagnen! =)

Jag kopplade på husvagnen på bilen och körde mot kuren.
Det här skulle vara en snabb och enkel manöver.. tänkte jag iallfall..
Men nä.. såklart gick det inte så lätt som man kunde önska. Jag körde försiktigt mot kuren. Det gäller att komma så nära som möjligt utan att skrapa bilen och husvagnen mot kuren.
Lite lätt uppförsbacke.. gräs.. blötsnö.. slitna däck.. framhjulsdrift.. mjuk lera i marken.. ja ni fattar! Det gick inte jättebra.

Nu står vi nästan vid kuren.. det är några meter från där vi ska stå.. men vi funderar på en lösning på detta till imorgon.
Vi gav upp att försöka få husvagnen på plats vid 16.30 för att gå in och göra middag.

IMG_2460
Till efterrätt serverades glass som Signe och Birk bestämde att vi skulle ha idag. =)

Nu har vi ätit och nattat barnen.. ikväll blev det nattning utan välling! Det här känns lika nervöst som den kvällen vi skulle natta dom utan napp första gången.
Ja, och vad är nu anledningen till att dom inte fick nån välling ikväll? Ja, ungefär samma anledning som med nappen. Det verkar mest vara ett onödigt beroende. Nu tjatar dom om välling i tid och otid på dagarna fast dom egentligen inte druckit välling annat än vid läggning de senaste åren.
Kvällsfika, tandborstning och god natt utan välling. Hittills har det gått bra.. men det återstår att se om dom vaknar och gnäller över välling under natten.

thumbnail_IMG_3167

Nu sitter vi i soffan och tar det lugnt en stund. Ture myser med Erik. <3

Ha det gott!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

 

2 reaktioner på ”Sluta med välling!

  1. Halloj, ni behöver inte publicera den här kommentaren, det är bara info till er. Min pappa har uppfunnit Husvagnsglidern, kolla Kyrktåsjö Husvagnsprodukter här på FB, tror ni skulle ha nytta av den 🙂 Allt gott / Erika

    1. Hej hej! =)
      Ja, en husvagnsglider skulle nog hjälpa oss väldigt mycket faktiskt. =)
      Fast det kräver ju föstås att vi får husvagnen till glidern först. 😉 Haha!
      Vi har faktiskt kolla på att köpa en sån glider.

      Ha det gott.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *