Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Ska vi köpa tygblöjor?

Onsdag! Sovmorgon för min del. Jag klev upp typ 07.45, precis när barnen gick ut genom dörren för att gå till skolan. Alltså.. om jag ska vara helt ärlig så låg jag vaken från 07.30 och väntade på att lugnet skulle lägga sig. 😉 Jag antar att det finns en del föräldrar som kan relatera till det här beteendet.
Skulle jag klivit upp 07.30 hade jag blivit indragen i 1000 frågor, leta gympakläder eller något annat.

Så.. när jag klivit upp duschade jag och klädde på mig. Åt frukost i lugn och ro för mig själv. Vilken lyx!! 😉
Vid 08.30 åkte jag till Cigarraffären för att öppna den klockan 09.00.
Idag hade det kommit lite nya grejor som skulle upp för att exponera andelsspel. Härligt! Det droppade in kunder redan vid öppningen. Det var lugnt mellan varven och då passade jag på att fixa och dona med det som skulle upp.

thumbnail_59109306125__248DED1A-AEDF-4F48-B3BE-20331BB7F145

Vid 11.30-ish kom Linda och Ture. Linda mixtrade på lite och jag tog hand om kunderna. Det blev även ett spontant möte med facket då den fackliga representanten kom in i butiken. Så kunde vi avboka telefonmötet vi skulle ha med dom på eftermiddagen.
Det här är en av de saker som är smidiga med att bo på en lagom stor ort. Allt behöver inte vara så formellt och fyrkantigt. =)

IMG_2242

Klockan 13.00 kom en anställd och löste av mig. Då åkte vi ut till förskolan för att jobba där under eftermiddagen.
Linda satt i möte för att planera och strukturera. Jag gick ut och arbetade med barnen.
Erik hade jobbat på förskolan hela dagen. Han började med frukost och sen åkte han till simhallen med en grupp barn och pedagoger.

IMG_2976

17.00 samlades familjen för middag.
Birk tog en leksaksbil och körde runt i fisken och potatisen på tallriken. Det såg ut som han övade på folkrace.. 😉
Det här är en sån där situation där Linda och jag har olika åsikter. Jag tillåter nästan allt. Linda är inte lika förtjust i såna här övningar. 😉
Det blev lite diskussioner och funderingar tillsammans med Birk kring det här. Han kom fram till att bilen nog behövde tvättas iallafall. Så den fick bada i handfatet på toaletten efter middagen. =)

IMG_2244

När vi ätit klart gjorde vi en gemensam kraftansträngning för att bli klar med hallen. Ja, nu blev vi inte klara idag.. men vi kom en bit på vägen.
Jag mätte och sågade lister. Några lister kom på plats också. Linda målade. Erik pillade på med silikon för att fixa gliporna vid listerna innan vi målar in dom.

Vid 20.00 la vi ner verktygen för idag.
Dags att inta soffläge. =)

Linda råkade se nån som köpt en massa tygblöjor på Facebook.. vi har aldrig använt tygblöjor.. men dom hade ju så fina färger och mönster!
Mhm.. ja.. jag vet inte riktigt hur jag ska ställa mig till det här med tygblöjor..?
Alltså.. ni som använder tygblöjor.. kan ni övertyga mig om att det är bra? =)

Jag förstår att det kan ha både ekonomisk och miljömässig vinning. Men.. jag tycker det känns äckligt..
Fast jag vet inte.. vi har ju ingen erfarenhet av detta.

IMG_2247

Nu ä det dags att avrunda den här dagen och ladda för morgondagen.
Imorgon öppnar jag förskolan vid 06.00. =)

Ha det gott.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

2 thoughts on “Ska vi köpa tygblöjor?

  1. Vi har kört tygblöjor till alla våra tre barn. Med mellanbarnet körde vi all in redan från start, först med vikblöjor och sedan med aio. Hon blev torr dagtid redan vid 14 månader pga med tygblöjor känner de tydligare av när de kissar. Bara det är ju en stor vinst liksom miljöaspekten. Dessutom har de ett stort värde på andrahandsmarknaden. Amningsbajs behöver inte sköljas bort innan tvätt men däremot när de har börjat äta mat. Vi har sköljt dem med duschslangen över toaletten och sedan lagt i en tvätthink i väntan på ett gäng att tvätta. Har tvättat kanske varannan eller var tredje dag (separat) ofta med en skvätt ättika. Vi upplever inte att det har luktar alls. Varken i badrummet eller i tvättmaskinen, då tycker jag att lukten av vanliga bajsblöjor är betydligt värre. Kör på säger jag, men varning pga risken är att ni börjar jaha prints och det kan bli ett dyrt (men roligt!) intresse.

  2. Hej!
    Vi har en pojk på drygt 5 månader nu och har använt Retropi AIO sedan han var 7 veckor. De har två vikbara inlägg varav ena kan man vika fram så den blir dubbel på framsidan – bra när man har en pojke eftersom det blir mer kiss fram :-) Vi har lagt dem rätt ner i en hink med lock i väntan på tvättmaskinen. Kör blöjor tillsammans med övrig tvätt i 60 grader! Blir en maskin om dagen (tycker det luktar ammoniak om det ligger för länge..) men eftersom man tvättar så mycket annat så känns det okej, det byts ändå handdukar, strumpor, underkläder osv varje dag. När de börjar äta vanlig mat och får fastare avföring kan man köpa engångs-rispapper att ha i blöjan så kastar man bajset och rispappret i papperskorgen när man byter – smidigt!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *