Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Meltzer och kärleken.

Så var det fredag! =) Den här veckan blev lite konstig i mitt huvud. Jobb på måndagen, utbildning tisdag, onsdag och torsdag.. vilket kändes som att jag varit ledig från jobbet. Alltså började jag om på måndag igen, fast det var fredag. Ja.. ni fattar. Det blir lite förvirrat när man frångår sina vardagsrutiner. Många är väldigt inrutade i arbete 5 dagar och 2 dagars helg. Det upprepas 47 veckor per år mer små avvikelser som julafton, nyårsafton, påsk och så vidare. Sen är det 5 veckors semester. Minsta lilla avvikelse blir en störning för hjärnan. 😉

Men det blev ju en glad överraskning för min hjärna att det var fredag och inte måndag idag då. 😉

Erik åkte till förskolan vid 07.30. Linda och jag åkte dit vid 08.30.
För Eriks del innebar förmiddagen arbete i barngrupp. Jag och Linda tog emot det regionala fackliga skyddsombudet och det lokala facklig ombudet klockan 09.00 för ett möte.
Först satt vi tillsammans för att stämma av hur läget ser ut på arbetsplatsen. Arbetsmiljön är en viktig fråga och det är väldigt bra att få bolla saker med dessa personer.
efter 45 minuter bjöd vi in personalen för att reflektera kring arbetsmiljön. En pedagog från varje avdelning kom och vi hade ett trevligt möte tillsammans.

11.00 var det dags för lunch. Linda och jag åt lunch med barnen för att några ur personalgruppen skulle kunna gå på rast.
12.00 var det dags för avdelningsreflektion på den avdelning Erik arbetar. Erik, Linda och två personer till satt i konferensrummet på reflektionsmöte.
Under tiden hjälpte jag till med lite andra saker ute i barngruppen. Jag letade också fram en skruvdragare för att skruva upp en whiteboard i konferensrummet. Den har stått på golvet ett tag och väntat på att få komma upp på väggen.
Jag drog i första skruven och insåg att det här går ju inte.. Väggen är ju inte gjord av nånting!! En tunn gipsskiva och sen luft bakom..
Mhmm.. bände ut skruven igen och ställde tillbaka whiteboarden på golvet. Ska nu fundera på hur vi ska få upp den på väggen utan att riskera att den ramlar ner.

Klockan 13.00 hade vi tid för Ture på bvc. Dags för vägning och mätning.
54 cm lång och 4375 gram! =) Det går fint uppåt enligt kurvan. =)

IMG_2144

Resten av eftermiddagen ägnade Linda och jag åt att fixa saker på byn. Vi var in på cigarraffärn för att fixa lite där. Efter det var vi på Ica för att handla.
Moas handbollslag har upptakt för säsongen imorgon mellan 09.00-13.00 med träning, zumba, lunch och tävling. Som många andra idrottsföreningar och lag så kämpar dom med ekonomin. Vi ställer därför upp med att sponsra med lunch till alla deltagare imorgon.
Strömsunds cigarraffär är ju en spelbutik och därför tycker vi det är relevant att sponsra handbollen därifrån. =)

Vi hämtade ut paket på Ica också. Linda hade beställt skalkläder och jackor till Nils, Signe och Birk.
Tidigare har vi kört på Genis och varit väldigt nöjda med dom kläderna. Nu hade Linda hittat kläder från Kuling. Vi har ingen erfarenhet av dom kläderna, men dom verkade bra när man läste om dom.
1000 mm i vattenpelare på overallerna och 15000 på jackorna. Alltså mer än Gneis kläder och mycket mer än galon.
Nu ser vi fram emot att få testa kläderna och se om dom håller måttet för vad vi tycker är bra! =)

IMG_2145

IMG_2146

Nils och Signe var i behov av ett lager 2 också. Det fick bli matchande från Kuling det också. =)

IMG_2147

Familjen samlades till middag klockan 16.00. En ganska tidig middag för att vara på en fredag kanske. Då är ju fördelen att man hinner äta igen! 😉
Så det blev räkmackor vid 19.30. 😉
Efter denna fantastiska vecka förtjänade vi ett glas bubbel också tyckte jag och hämtade en flaska Prosecco i källaren.

IMG_2148

Sen har vi bara slappat under kvällen. =)

För övrigt så tänkte jag tipsa om Meltzer och kärleken som gick på kanal 5 i måndags. Vi är med i det programmet och berättar om hur vi lever.
Vi träffade Christine Meltzer i Östersund i våras när Lind var gravid med Ture.
Så gå in på Dplay å kolla på programmet! =)

thumbnail_IMG_1283

thumbnail_IMG_1284

Nu önskar jag alla en trevlig helg!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

5 reaktioner på ”Meltzer och kärleken.

 1. Va fina ni var i programmet :) vi är det paret som är med i samma avsnitt som er! Vi tyckte det var så roligt att ni väntade barn just då för vi var i vecka 14 under tiden vårt avsnitt spelades in :) kul fakta liksom 😉

  Vi tycker ni är fantastiska och beundransvärda :) kramar från Emil och Kajsa

  1. Men vad kul att ni skriver! =D
   Ni gjorde det väldigt bra i programmet. Har er bebis kommit?

   Kramar från Hampus, Linda och Erik.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *