Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Boka resa till Turkiet?!

Måndag.. Ny dag, ny vecka, nya möjligheter! =)
Dagen började med arbete på förskolan. Linda och jag infann oss där vid 08.20. Erik var där en timme tidigare.
Jag började med att ta emot vår samiska samordnare/lärare för ett möte med henne. Vi la upp en plan för den samiska språkträningen för våra tvåspråkiga förskolebarn som har samiska och svenska som modersmål. Det här läsåret har vi 5 barn som ska vara med på samisk undervisning.
Jag tycker det är väldigt kul med det här inslaget på förskolan och är så tacksam över att vi har möjlighet att erbjuda detta på ett bra sätt. =)

Under tiden hälsades två nya familjer välkomna idag. Inskolning av nya barn på förskolan står på schemat denna vecka.

Efter mitt möte gick jag också in och pratade med de nya familjerna.. och jagade dom med lite papper som behöver fyllas i. Det ska bland annat fyllas i placeringsbeslut, kontaktuppgifter och medgivande till fotografering m.m.

Jag tog ett kort samtal med en av våra anställda som ville ventilera några saker.
Erik arbetade i barngruppen.. Linda tog flygledarrollen och höll koll så alla visste vad som skulle göras och vart de skulle vara.

När verksamheten rullade på började vi kolla på lite praktiska saker som ska fixas. Det ska flyttas om i konferensrummet, sättas upp whiteboards, förrådet behöver bättre hyllor för att kunna ha ordning där och så vidare.

Vid 11.00 åt vi lunch tillsammans med barnen.

Efter lunch satt Linda och jag med en anställd på medarbetarsamtal medan alla andra var ute.

14.15 var det dags för mellanmål.

15.15 åkte Linda och jag från förskolan. Vi uträttade några ärenden och landade hemma vid 16.15.

Sen har kvällen rullat på med middag, disk, tvätt.. Lite pappersarbete..
Och bakning! =) Linda blev akut sugen på morotskaka.. så jag ställde mig i köket och fixade det. Det har som inte blivit så mycket bakande på länge nu.. (vilket resten av familjen gnäller över;)
Så jag samlade nog nåt pluspoäng ikväll iallfall. =)

IMG_2071
Ture har intagit soffläge! =)

Klockan 20.00 blev det soffläge.
Linda började kolla på resor.. Det gör hon ungefär en gång i veckan året runt.. och nu har hon extra mycket längtan efter att åka till Alanya. Vi brukar försöka komma iväg dit en gång per år. Den här sommaren har det inte riktigt passat kan man ju säga. Nu när vi är hemma och har landat i vardagen så känner hon nog saknaden efter värmen, maten, människorna och atmosfären som är i Alanya.
Linda vill helst åka direkt nu.. imorgon om det skulle gå.
Men jag är som värsta surgubben och vill vara hemma. 😉 Jag har saknat att vara hemma det senaste halvåret.. och jag vill jobba! Jag vill vara aktiv på förskolan och i cigarraffären. Jag vill få ordning på allt och känna att det flyter på som det ska.
När jag tänker på att åka utomlands känner jag mig bara stressad just nu.
Linda har visat resor för Erik och mig de senaste veckorna. Resor som går nu under hösten.
Mitt svar: Lova att skicka ett vykort då. =D
Då suckar bara Linda..

Så.. vi är på lite olika frekvenser just nu angående det.
Men, men.. så måste det ju få vara ibland också.
Jag har accepterat tanken på att åka utomlands några veckor, men inte förrän i juni.

Nu tackar vi för idag.
Imorgon öppnar jag förskolan klockan 06.00. Det är alltså läge att gå och lägga sig nu.

Ha det gott!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

2 reaktioner på ”Boka resa till Turkiet?!

  1. Varför kan de inte resa dit med en relativt nyfödd prematur bebis? Barnet mår ju bra och infektioner mm kan ju drabba barnet överallt. Däremot bör man undvika långflygningar med prematurbebisar de ska helst va 6 mån (från beräknad födelse datum inte den dag barnet faktiskt föddes) finns en liten förhöjd risk för plötslig spädbarnsdöd men som sagt den är inte stor. Dock har Sverige inga sådana rekommendationer. Men för vara helt säkra fråga läkaren.

    På marken är syrehalten i luften alltid 21 procent men i en flygkabin är den lägre, 15 procent enligt Blennow. Riktigt små barn och känsliga barn kan få problem, i synnerhet om de tidigare haft luftvägsbesvär. En vuxen person börjar automatiskt att andas snabbare när syrehalten är låg men spädbarn gör tvärt om. – De minskar sin andningsfrekvens i stället, säger Blennow. Brittiska läkare rekommenderar därför att friska barn som är yngre än en vecka inte ska flyga överhuvudtaget. Prematura barn som fötts för tidigt ska inte flyga innan de är sex månader räknat från det datum då de skulle ha fötts.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *