Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Tar det lugnt i solen!

Den här dagen började med att jag åkte med Erik till förskolan vid 07.30 för att fixa fram frukost och förbereda i köket. Tisdag innebär att jag bjuder in de äldsta barnen till köket under förmiddagen.
Jag plockade fram olika frukter som jag tänkte att vi skulle undersöka lite närmre idag. Förra veckan undersökte vi olika grönsaker. Vad är då skillnaden på grönsaker och frukt?
Någon som kan svara på det på rak arm? =)

Jag ställde frågan till barnen och fick många olika idéer och förslag om det.
Vi undersökte färger, former, smak, konsistens och så vidare. Har alla frukter kärnor? Varför är äpplen olika färg? Det finns mycket att fundera kring här.

thumbnail_IMG_2311

När vi dissikerat klart frukterna blandade vi dom i skål och sparade fruktsalladen till mellis. =)

thumbnail_IMG_2318

thumbnail_IMG_2316

Vid 11.00 serverade jag lunchen. Fisk, potatis, sås och sallad.
När lunchen var uppäten och alla var mätta så städade jag undan, Erik hade läsvila med de äldre barnen och resten av personalen tog med de yngsta ut för att sova.

När köket var städat kom Linda och hämtade mig och en anställd för att åka iväg och städa en lägenhet. Vi började städa den igår och idag blev vi klara.

När vi kom hem från jobb har vi mest tagit det lugnt. Det har varit varmt och soligt, så vi passade på att bada innan middagen.

IMG_2025

IMG_2026

IMG_2030

IMG_2036

Middagen åts ute på altanen.

IMG_2037

Under middagen skickade syrran och hörde om glassmaskinen var igång idag.
Och ja, självklart var den igång.. eller nja.. vi startade upp den då. Glass passade ju bra som efterrätt i värmen. =)

IMG_2820

IMG_2822

IMG_2823

Så fortsatte vi sitta ute på altanen och ta det lugnt fram till klockan 19.00 då det var dags för läggning av småttingarna.

Namnlöst-1
Här sitter jag med min systerdotter i famnen. Hon börjar bli så stor nu att hon inte vill sitta still speciellt länge. 😉

IMG_2020

Och nu sitter vi i soffan och tar det lugnt. Skönt att få en lugn eftermiddag och kväll. =)

IMG_2021

Så laddar vi för morgondagen med arbete. Jag jobbar i Cigarraffärn under förmiddagen, Erik åker till förskolan på morgonen och Linda får sovmorgon.
På eftermiddagen blir det en sväng ut till förskolan för att ta emot en familj som kommer på studiebesök inför att söka plats för sitt barn.

Tack för idag, slut för idag.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *