Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

20-årsjubileum!

 

Igår blev det inget skrivet här. Det var nämligen så att vi hade lite fullt upp hela dagen, kvällen och natten!
Erik var uppe med barnen på morgonen.. Linda klev upp före mig också. Dom åt frukost och grejade på innan jag masade mig ur sängen.

IMG_2812

Birk tar det säkra före det osäkra och lindar in hela huvudet i en handduk för att inte spilla ner sig. 😉

IMG_2813

När frukosten var avklarad så tog vi tag i att städa och fixa. Jag ställde mig i köket och började förbereda mat för kvällen. Linda hade bjudit hit sina klasskamrater från gymnasiet för att fira deras 20-årsjubileum sen studenten! =)
Erik och jag fick ställa upp som kökspersonal. 😉

På eftermiddagen skjutsade Erik småttingarna till mormor och morfar. Dom ställde upp som barnvakt så vi kunde ha fest i lugn och ro. Tusen tack för det! =)

IMG_2814

Signe och Moa skötte packningen.

IMG_2816

Vid 14.30 kom första gästen och sen droppade det in gäster allt eftersom.
Jag började med att servera ett glas rosébubbel som välkomstdrink till gästerna. När alla hade kommit tog Linda med dom på husesyn. Det brukar ju vara så att man vill se hur folk bor när man kommer dit för första gången.
Perfekt! Då kunde Erik och jag jobba på ostört i köket.

_MG_5062

Till middag skulle vi servera oxfilé, ungsrostad rotselleri med rostade hasselnötter, västerbottenost, bearnaissås, rödvinssås, purjolök och bladspenat.
Det kräver ju lite jobb för att få till det bra.

_MG_5075

_MG_5076

_MG_5078

_MG_5079

_MG_5080

_MG_5081

Vi jobbade på och serverade huvudrätten klockan 17.00 tillsammans med ett glas rödvin. Jag tror maten gick hem hos gästerna! =)

Så jobbade vi på i köket med att diska, fixa, servera och så vidare.
Vi monterade dessert som jag förberett lite till innan. Gin och tonic cheesecake. Något vi inte gjort förut.. så det skulle bli spännande att se om det gick att äta.

Digistivekex varvades med cheesecake med citronsmak och toppades med GT-gelé som jag gjort och en citronskiva.
Gelén var ett lite kul inslag i det hela och såg ut som istärningar.

_MG_5094

Klockan 19.00 serverade vi desserten med ett vitt bubbel. Det kan väl inte bli för mycket bubbel på en fest med 10 fruntimmer? 😉

Så var det till att fortsätta diska, servera, plocka och fixa. Vid 21.00 plockade vi fram ost och kex. Det gäller att hålla blodsockret på en jämn nivå tänkte vi. =)

23.00 tog vi fram snacks och sen fortsatte festen inpå småtimmarna.
Det var en helt fantastisk kväll. Kul att få servera detta glada gäng!

IMG_2004

Idag var det liiiiite segt att vakna till liv. Både Erik och Linda var uppe före mig. Jag vaknade av att min syster kom och hälsade på. Klockan var nog närmare 11 då.. Kanske läge att kliva upp..

Idag har vi inte åstadkommit speciellt mycket.
Vi har fått hem barnen igen och förberett för en ny vecka med skola och jobb.

IMG_1999

IMG_2001

IMG_2002

IMG_2006

Så tackar vi för den här helgen!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *