Igår blev det inget skrivet här. Det var nämligen så att vi hade lite fullt upp hela dagen, kvällen och natten!
Erik var uppe med barnen på morgonen.. Linda klev upp före mig också. Dom åt frukost och grejade på innan jag masade mig ur sängen.
Birk tar det säkra före det osäkra och lindar in hela huvudet i en handduk för att inte spilla ner sig. 😉
När frukosten var avklarad så tog vi tag i att städa och fixa. Jag ställde mig i köket och började förbereda mat för kvällen. Linda hade bjudit hit sina klasskamrater från gymnasiet för att fira deras 20-årsjubileum sen studenten! =)
Erik och jag fick ställa upp som kökspersonal. 😉
På eftermiddagen skjutsade Erik småttingarna till mormor och morfar. Dom ställde upp som barnvakt så vi kunde ha fest i lugn och ro. Tusen tack för det! =)
Signe och Moa skötte packningen.
Vid 14.30 kom första gästen och sen droppade det in gäster allt eftersom.
Jag började med att servera ett glas rosébubbel som välkomstdrink till gästerna. När alla hade kommit tog Linda med dom på husesyn. Det brukar ju vara så att man vill se hur folk bor när man kommer dit för första gången.
Perfekt! Då kunde Erik och jag jobba på ostört i köket.
Till middag skulle vi servera oxfilé, ungsrostad rotselleri med rostade hasselnötter, västerbottenost, bearnaissås, rödvinssås, purjolök och bladspenat.
Det kräver ju lite jobb för att få till det bra.
Vi jobbade på och serverade huvudrätten klockan 17.00 tillsammans med ett glas rödvin. Jag tror maten gick hem hos gästerna! =)
Så jobbade vi på i köket med att diska, fixa, servera och så vidare.
Vi monterade dessert som jag förberett lite till innan. Gin och tonic cheesecake. Något vi inte gjort förut.. så det skulle bli spännande att se om det gick att äta.
Digistivekex varvades med cheesecake med citronsmak och toppades med GT-gelé som jag gjort och en citronskiva.
Gelén var ett lite kul inslag i det hela och såg ut som istärningar.
Klockan 19.00 serverade vi desserten med ett vitt bubbel. Det kan väl inte bli för mycket bubbel på en fest med 10 fruntimmer? 😉
Så var det till att fortsätta diska, servera, plocka och fixa. Vid 21.00 plockade vi fram ost och kex. Det gäller att hålla blodsockret på en jämn nivå tänkte vi. =)
23.00 tog vi fram snacks och sen fortsatte festen inpå småtimmarna.
Det var en helt fantastisk kväll. Kul att få servera detta glada gäng!
Idag var det liiiiite segt att vakna till liv. Både Erik och Linda var uppe före mig. Jag vaknade av att min syster kom och hälsade på. Klockan var nog närmare 11 då.. Kanske läge att kliva upp..
Idag har vi inte åstadkommit speciellt mycket.
Vi har fått hem barnen igen och förberett för en ny vecka med skola och jobb.
Så tackar vi för den här helgen!
Kramar Hampus
Polyfamiljen