Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Heldag på förskolan.

Så var det tisdag. För min del betyder det att sköta köket på förskolan under förmiddagen. Jag klev upp och åkte med Erik klockan 07.30.
Jag tänkte plocka fram frukost när jag kom dit, men en anställd hade redan börjat förbereda det. =) Jag frågade henne om hon ville göra klart frukosten eller om jag skulle ta över. Hon gjorde gärna klart frukosten.
Så jag satte mig vid pianot istället för att se om det fångade upp några barn.. och ja.. det gjorde det. Jag spelade och sjöng tillsammans med barnen och inom några sekunder hade jag samlat alla barn hos mig. <3
Så kunde resten av personalstyrkan fixa fram frukost i lugn och ro.

Efter frukost diskade jag undan och plockade fram för att baka bröd. Jag bjöd in de barn som ville vara med till köksaktivitet. Vi tillbringade en timme tillsammans i köket och resultatet blev frallor till mellanmålet på eftermiddagen.

Jag hade Isabelle som hjälpreda hela förmiddagen också. Hon diskade, hjälpte till med brödbaket och att laga lunch. Moa var med en stund hon också och bakade.

Linda dök upp på förskolan strax innan klockan elva. Det verkar ha varit en tuff natt för henne.. 😉 Hon hade egentligen som plan att komma lite tidigare för att fixa och dona på förskolan.
Följden av det blev att hon stannade kvar lite längre än tänkt på eftermiddagen istället.

Erik har hållit sig utomhus och fixat med gården. Gungställningen är på plats och sandlådan nästan färdig. Det behöver fyllas på med mer sand och sen så är det fritt fram att leka i sandlådan! =)

IMG_2757

IMG_2758

IMG_2759

IMG_2767

Vid 12.30 hade jag städat upp i köket och gick över till gymmet för att träna. Blev där en timme och gick sen in på förskolan igen. Då blev jag haffad för att bära en soffa.. Nu håller det på möbleras om och byggas nya inomhusmiljöer. Härligt med förändring! Det kommer bli toppen där inne!

Vi åkte hem för att äta middag och sen tillbaka till förskolan igen. Idag var det arbetsplatsträff och upptakt för höstterminen! =) Ett väldigt bra och trevligt möte. Nu har vi börjat forma en gemensam plan för höstens arbete.

Efter arbetsplatsträffen blev det hem och inta soffläge.
Så tackar vi för idag och laddar för morgondagen.

Kramar Hampus
Polyfamiljen

2 thoughts on “Heldag på förskolan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *