Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Utefixardag!

Torsdag.. redan..?! Den här veckan känns som den rusar iväg. Erik åkte till förskolan för att jobba imorse. Linda och jag har fortsatt jobba på att få ordning och reda hemma.
Lite kontorsarbete har också hunnits med.
Vid 11.00 kom en hantverkare föra att kolla på taket här. Det är ett gammalt tegeltak och skulle behöva bytas. Det är något vi inte mäktar med själva, så vi tänkte att vi tar en en offert på det för att se vart vi landar.
Han mätte och antecknade.. och ska återkomma med pris på det hela. Nu väntar vi spänt på vad det kan tänkas landa på. 😉

Klockan 13.00 hade vi tid på bvc för att mäta och väga Ture.
Kurvan ser bra ut. Han går upp i vikt och växer på längden enligt vad han ska. Idag hade han passerat 3,5 kg. 3515 gram för att vara exakt. =)

Eftermiddagen spenderades ute på gården. Vi fick hem grästrimmern vi beställde häromdagen idag. Vi monterade ihop den och sen har jag gått runt hela tomten och trimmat kanterna medan Oscar klippte gräset. Ja.. det var inte bara kanterna som behövde trimmas förresten. Vissa områden på gården har fått växa fritt hela sommaren.. så det var vildvuxna plättar med tistlar och annats skojigt.
Nu ser det lite trevligare här.

IMG_1902

Trädgårdsdelen ser bedrövlig ut. Vi har inte planterat nånting iår eftersom vi inte varit hemma. Däremot har ogräset vuxit hej vilt!
I en pallkrage hittade jag dock fem morötter som måste ha överlevt från förra sommaren. =) Jag tillkallade Signe för att undersöka vad som fanns i pallkragen.
Hon blev jätteglad över morötterna och tog in dom för att tvätta av dom. Hon och Moa skar upp morötterna och kom ut och bjöd på morotsbitar. =)

IMG_1905

IMG_1909

Birk hittade jordgubbar bland ogräset. Det var rena jackpotten tyckte han. =)

IMG_2739

IMG_2741

Ett antal timmar till ute så kanske det börjar se vettigt ut här också. Häcken behöver klippas och trädgårdslandet fixas till. Vid vedskjulet behöver vi rensa upp.. det är ett sånt där ställe man slänger både det ena och det andra. Det ligger brädor, stora stenar, leksaker och allt möjligt där.
Vi hoppas på bra väder framöver så vi kan fortsätta fixa ute.

Så tackar vi för idag.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *