Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Borde vi avstått semester?

Så har vi tillbringat ännu en härlig dag i Rättvik. Vi hade inte direkt någon plan imorse när vi vaknade.. Det är väl lite skönt med semester.. man behöver inte ha någon plan.. man kan kolla vad det är för väder och känna efter vad man vill göra just i denna stund.

Vi valde att inte göra någon längre utflykt idag. Vi åkte upp till rodelbanan som är några kilometer bort. Där åt vi lunch och åkte sommarrodel. Vi var där förra året också och det var väldigt uppskattat av barnen. =)
Utflykten tog ett par timmar och sen åkte vi tillbaka till campingen och tog det lugnt.

Skärmavbild 2019-07-20 kl. 23.09.28

Skärmavbild 2019-07-20 kl. 23.09.57

Skärmavbild 2019-07-20 kl. 23.10.15

Skärmavbild 2019-07-20 kl. 23.10.43

thumbnail_IMG_2099

thumbnail_IMG_2101

Efter gårdagens inlägg kom det en del kommentarer angående att vi valde att åka på semester så tätt inpå att vi kommit hem med Ture från sjukhuset.
Några kommentarer handlade om att vi inte borde åkt på grund av att Ture är infektionskänslig.. Men alltså.. det är ju inte direkt så att han träffar mer människor på grund av att vi bor i husvagn.
Han träffar sin familj.. och vi har valt att göra aktiviteter utomhus, vilket bara är bra.
Någon undrade om det inte var omständigt att bo i husvagn med en sån liten. Men nej.. det är ingen skillnad jämfört med att bo hemma. Det är snarare så att det är lättare faktiskt. När man bor i husvagn har man inte lika mycket att göra med städning t.ex. Det gör ju att man har mer tid att ta hand om barnen. =)
Ture sover ju mest dygnet runt, så han stör ingen annan.. och han störs inte så lätt av övriga.

Nån kommentar handlade om att det inte var snällt att låta honom sitta i bilen så länge..
Nu är det ju inte så att vi åker bil hela dagarna. Vi har delat upp den här semestern i ganska korta sträckor varje dag vi ska åka. Sen sitter Ture väldigt bekvämt i babyskyddet som det ser ut. Han har då inte klagat ännu.

Nån tyckte att vi borde stannat hemma då vi visste förutsättningarna för den här graviditeten. Att det var vårt val att fortsätta med den och då skulle få stå vårt kast med semester den här sommaren.
Jo, vi visste förutsättningarna.. men vi ser inte något hinder med att åka iväg heller. Sen har vi ju ett antal barn förutom Ture också, som faktiskt förtjänar att få komma iväg tycker jag.

Men visst.. jag förstår om det är många som skulle valt att stanna hemma. Det är ju upp till var och en.
Husvagnen är vårt andra hem och vi kan lika väl bo i den som hemma i huset. =)

IMG_1757

Den här lördagen avslutades med ett glas bubbel i solen, middag tillsammans med resten av sällskapet och några timmar av skratt.

Tusen tack för den här dagen!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

26 reaktioner på ”Borde vi avstått semester?

 1. Klart ni skulle åka på semester. Ni är mer än värda detta efter att ha kämpat så hårt, så beundransvärt, allihopa. Få vara tillsammans, vara familj, ha roligt. Ni är ju inte direkt ute bland folk, köpcentra etc med lillbebisen. Så njut på fantastiska ni, av varandra, att det gick bra, att ni är hemma med Ture. Att ni orkade.
  Kramar

  1. Js framför allt de större barnen förtjänar verkligen att få en riktig semester, det är dom värda efter den här perioden. Tur det är sommar och det finns mycket att göra ute:)

 2. Åhh, så fint dere ser ut til å ha det. 😍 Så fortjent. Nyt.

  Hadde min mann og jeg vært i deres sko, hadde vi nok valgt å reise vi også.
  Altså, man tilpasser jo seg etter de behovene som finnes. Om det nå er lille Ture’s eller noen andre. 😅

 3. Men lägg undan napparna. Betett blir förstört å tänderna. Sen lätt att skada sig när nappen är i i munnen på alla aktiviteter era barn gör. Ramlar å gör illa munnen/tänderna.

  1. Vi kommer ta bort napparna när det känns bra för både oss och dom, precis som med de tidigare barnen.

 4. Ni måste ju få göra det som passar er, bara för man själv kanske velat vara hemma kanske inte det är förstahandsvalet för er familj.

  1. Nä vi är ju alla olika, vi är inte sånna som bara sitter hemma i vanliga fall så det känns liksom inte konstigt för oss att åka iväg även om vi har en liten bebis med oss. För en par år sedan hade vi 6 hundvalpar istället:)

 5. Men tänk om mam fick göra som man ville utan att folk som ”vet bättre” ska komma med sina onödiga kommentarer!
  Kram från ångeland!❤

 6. Man borde sluta förvånas över människor. Hur orkar ni som kommenterar med negativa tankar. Behåll dom för er själva, man behöver inte säga allt man tänker. Nappar, semester, vilka val folk gör, det är väl ändå upp till var och en. Har ni inget vänligt att säga utan bara kommer med otrevliga kommentarer, var tyst eller sluta följ…. Heja till familjen som är kloka nog att gölja sin egen väg på alla sätt. Kram till er

  1. Håller med dig till 100%. Bra så slapp jag skriva samma inlägg haha 😀
   Som sagt, inte första gången de har erfarenhet av barn som legat på Neo, just saying..

  2. Tack.
   Vi förstår att alla inte tänker och gör precis som vi men ja, man kan ju välja hur man framför sina åsikter..

 7. Men det är inget hittepå att intensiv nappanvändning upp i åldrarna påverkar bettet negativt. Ger överbett. Användning av napp dagtid kan även påverka talet och språkutvecklingen hos barnet. Rekomendationer är att helt avvänja barn vid 2 till 3 års åldern. Å defentivt inte ha napp dygnet runt. Dagtid vid lek, bad etc behöver inte nån någonsin ha napp i truten😁

  1. Fast det tror jag familjen är fullt medveten om och kapabel att ta ett eget beslut om, helt onödig kommentar.

 8. Fantastiska Ni är!

  Napp – Då min ena var liten så ville de flesta att hon skulle ha napp, hon lät mindre, mådde bättre osv enligt dem. Att den lilla kväljdes av napparna och tjöt högljutt skulle hon tydligen vänja sig av med! :(
  Till och med myndigheterna som utredde om vår familj dög ansåg att napp var ett måste!
  Nä, jag hade napp rätt länge, men mina ungar har aldrig blivit nappbarn.
  Anser att man gör väl som man själv vill och att försöka avvänja så gamla barn vid napp är nog inget man planerar in nu när det varit så mycket runt Ture!
  Lycka till!

 9. Tänk om folk kunde låta bli att lägga sig i hur andra gör med sina barn osv. Sannolikt har den här familjen mer erfarenhet av barn & familjeliv än de flesta av oss.
  All styrka till Er som står ut med dessa ”neggon”.
  En harmonisk familj innebär att barnen mår bra oavsett om de är hemma eller ”borta”.
  Stor kram till hela underbara familjen.

  1. Tack för din förståelse. Vi gör givetvis bara saker vi vet barnen mår bra av och vi vet att barnen älskar att åka runt med husvagnen. Dom är alltså vana att vara med ”överallt”
   Kram

 10. Nej det tycker jag inte, om de hade varit en risk på det sättet så hade ju neon kommenterat det. Så njut ni av eran semester ni har så pass många barn och varit med om tider på neon och infektioner osv, så vad ni bestämt, och ni har ju pratat med både neon och bvc, låt dom som tror att dom vet hålla på och njut av familjetid och semester.

  1. Vi är som du säger givetvis medvetna om att han är infektionskänslig och har därför valt utomhusaktiviteter. Vi njuter för fullt av att vara en familj igen <3

   1. Fortsätt med det… Önskar jag hade samma möjlighet att kunna ta med mitt vilddjur på liknade äventyr, men det planeras.. Och ni verkar ha tur med vädret.. 3 kg wow stora killen :) fortsätt njut som familj och semester, ni har ju vart ifrån varann så länge… Ska bli roligt att fortsätta följa eran semester i bilder och text :)

 11. Nu är ju jag faktiskt en av ganska få som kommenterar regelbundet och har hejat på under en längre tid. Så att få säga/tycka kan jag väl ha ”rätt” till kan jag tycka. Eller varför vaknar folk upp och kommenterar så fort det inte stryks medhårs. Var var era kommentarer när Erik och Linda låg på sjukhuset och innan???? Var det inte mer lämpligt och lämna pepp-kommentarer då istället?

 12. Ni gör helt rätt i att åka på semester så länge det funkar för er <3
  Det enda jag funderar om när det gäller nappen är om ni inte är oroliga att de ska skada tänderna om de skulle åka ur i det som liknar en Bob? Annars är det ingen fara, min störste har haft napp längre än så och har fina tänder! Småsyskonen ratade själv nappen ganska tidigt, på gott o ont 😊

 13. Med alla kommentarer hit och dit, kan man ju undrar om folk inte har ett eget liv och måste leva genom andra. Tycker era blogg är fantastisk och erat sätt som ni har valt att leva på. Dessutom till min stora förvåning är att ni orkar svara på alla kommentarer. Ni är enastående tycker jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *