Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Läge att åka på semester nu?

Nu har det gått några dagar sen vi fick åka hem från sjukhuset med Ture. Måndag kväll tog vi det mest lugnt och försökte landa hemma.
Tisdagen ägnades åt att röja hemma. Eftersom livet varit upponervänt det senaste halvåret så har även huset blivit det. 😉 Hela familjen hjälptes åt för att återställa ordningen. Jag städade på kontoret. Där har det bara blivit lagt papper och saker på hög för att fixa senare.
Linda tog tag i tvättstugan för att få den ordning hon vill ha där. Erik packade ut saker i husvagnen och grejade på.

Ja.. Erik packade ut saker i husvagnen ja..
Det kan ju hända att det ”normala” är att man vill stanna hemma och ta det lugnt när man kommer hem med en bebis. Men alltså.. vi var bara så glada att få bli frisläppta från sjukhuset och kunna åka iväg på semester! Husvagnen är lika mycket hemma som huset i Strömsund är.
Vad skulle hindra oss från att åka iväg? Nä.. ingenting faktiskt. =) Jag tror inte Ture bryr sig speciellt mycket om vart han blir matad eller får sin blöja bytt.

Det enda kruxet var väl egentligen att vi ska på bvc med honom för att kontrollera vikten. Det löste vi med att prata med bvc-sköterskan och fixa en våg att väga honom på själva. Så ringer vi och meddelar vikten ett par gånger i veckan.

Onsdag morgon lämnade vi Strömsund vid 07.30. Första stoppet blev i Östersund för ett besök på neonatalen. Ture skulle kolla ögonen och hjärnan samt få vaccination.

thumbnail_IMG_2088
Nils, Signe och Birk leker på balkongen som finns på barnavdelningen. =)

thumbnail_IMG_2090

Vid 14.00 åkte vi vidare från Östersund. Vi gjorde några stopp på vägen för att mata Ture och rasta resten av barnen.

IMG_1741

Vid 20.00 stannade vi på en rastplats för att sova. Igår åkte vi de sista milen till Rättvik som var målet. Mina föräldrar och alla tre syskon med familjer har samlats på Siljansbadets camping i Rättvik för att umgås några dagar. Det här är en present från mina föräldrar. =) En väldigt uppskattad present!
Det är ju helt underbart att få vara hela stora familjen tillsammans under avslappnade former på semestern. =)
När vi dukar upp till middag ute här så är vi 11 vuxna och 14 barn.. alltså 25 personer.

Idag åkte vi till Leksands sommarland och tillbringade ganska många timmar där. Det är verkligen värt ett besök! Ett stort plus är att det är ett ställe som passar alla, oavsett ålder.
Det kan ju annars vara lite svårt att hitta på saker när man har stort åldersspann på barnen.

58523196550__B927C973-1880-42C5-BDE9-C5D8B9A7AC2D

IMG_1751

IMG_1752

IMG_1753

IMG_2619

IMG_2620

IMG_2622

IMG_2626

IMG_2628

IMG_2631

IMG_2632

IMG_2635

IMG_2637

IMG_1745

Önskar alla en trevlig helg!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

9 reaktioner på ”Läge att åka på semester nu?

 1. Kos dere masse! ❤️
  Vi campet i Østersund sist helg. Hadde jeg sett dere hadde jeg nok kommet og sagt hei. 😅
  Jeg tror nok ikke alle forstår at en campingvogn er et slags hjem, bare litt mer intimt. 😂

 2. Oaohh, hatten av att ni orkar åka på semester och aktivera övriga barn. Självklart ska ni göra som ni vill och en husvagn kan också fungera som ett hem. Antar att era barn inte är så lättväckta för det skulle annars vara mitt argument för att inte vilja bo m bebis i husvagn och samma rum när de ska matas, byta blöja osv osv dygnet runt.

  1. Ja husvagnen är verkligen som ett andra hem för både oss och våra barn, här spenderar vi mycket av vår lediga tid både sommar och vinter.
   Barnen är som tur är inte lättväckta utan det funkar faktiskt riktigt bra.

 3. Jag tänker mer att en prematur bebis är infektionskänslig och att man därför inte bör vara bland så mycket folk? Och att det är jobbigt med pumpning och att sterilisera flaskor i husvagn t.ex. Min bebis är 11 mån och jag ammar/pumpar och gruvar mig lite för bilsemester då vi ska åka 36 mil 😛 har nog inte riktigt samma energi-nivå som er helt enkelt! Hoppas ni får det fint!

  1. Ja så är det men vi har valt utomhusaktiviteter så frisk luft är ju bara bra.
   Har valt att sluta pumpa då vi åkte hem från sjukhuset så det är inget problem och steriliserar flaskor gör vi inte mer än att vi diskar dem, vilket vi även gör då vi är hemma. Vi är inte så ”omständiga” av oss så vi löser allt eftersom :)
   Ha det gott!

 4. Jag tänker så här: ni har levt i er bubbla på sjukhuset med Ture. Han har hittills bara upplevt den lugna miljön på sjukhuset förut de gånger en del av familjen kommit på besök. Så kommer han hem till er stora familj där det låter mer osv. Sen ska han sitta fast i bilstolen i många timmar och ryckas fram och tillbaka. Ni är inte lika lugna längre osv. Det blir en stor omställning för honom som nyfödd. Han är ju infektionskänslig så här i början också.
  Att familjen suttit hemma och väntat på er, ja det valde ni ju från början. Ni valde att behålla honom med förutsättningarna ni hade, ni valde att vara borta så länge från familjen, då kanske de kan få vänta lite till allt att en av er åker iväg på kortare tripp? Det låter desperat och jag förstår er otålighet att ni vill återgå till det normala men som sagt ni visste ju förutsättningarna från början.
  Har aldrig hört att någon i min omgivning åkt på semester ens med en fullgången bebis två dagar efter hemgång. Var sak har sin tid!
  Men ni gör som ni vill…. men räkna inte med att alla tycker som ni.

  1. Skillnaden mot att åka bort med en fullgången bebis är ju att då är mamman nyförlöst och trött efter förlossningen, man känner inte barnet och dess rutiner.I det här fallet är ju de aspekterna inget problem!!

  2. Absolut och vi har tagit med allt det du skriver när vi planerat för tiden efter vi kommit hem från sjukhuset.
   Vi valde att behålla honom trots att det var en riskgraviditet men vi valde inte att begränsa oss, utan att anpassa oss, hoppas du förstår skillnaden.
   Husvagnen är lika mycket hemma som huset så det gör ingen skillnad och vi har valt mycket utomhusaktiviteter.
   Vi åkte heller inte på semester efter 2 dagar när Birk föddes då Linda var nysnittad då, nu har det gått nästan 2 månader och förutsättningarna är annorlunda. Vi vuxna men framför allt barnen har väntat på den här dagen sedan i vintras, dagen då vi skulle återförenas som familj och kunna göra saker tillsammans igen. Vi vill inte beröva barnen på semestern också, det räcker med de månaderna som gått, dom har varit nog tuffa för dom.
   Vi räknar absolut inte med att alla tycker som vi, vi är olika och tycker, känner och tänker olika.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *